Παναθηναϊκός: Αλλαγές ξανά, στόχοι η νίκη και ο... τελικός με τη Λανς

Παναθηναϊκός: Αλλαγές ξανά, στόχοι η νίκη και ο... τελικός με τη Λανς

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:46 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 25.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει ως προαπαιτούμενο τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως το βλέμμα του Ντιέγκο Αλόνσο κατευθύνεται και στον επαναληπτικό με τη Λανς. Και όχι άδικα...

Από τη μεγάλη προσπάθεια στο Άμστερνταμ και τη νίκη στα 120 λεπτά επί του Άγιαξ (0-1), όπου η πρόκριση στα playoffs του Europa League χάθηκε στα πέναλτι (13-12), ο Ντιέγκο Αλόνσο πραγματοποίησε εννέα αλλαγές στο αρχικό σχήμα στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League κόντρα στον Αστέρα AKTOR. Και το τελικό αποτέλεσμα (0-1) χρεώθηκε, μερικώς, στην απόφαση αυτή του Ουρουγουανού προπονητή. Που, πάντως, είχε τη δική της λογική...

Από το παιχνίδι αυτό στον 1ο αγώνα playoffs Conference League με τη Λανς, στη Γαλλία, ήταν δεδομένο ότι θα γυρίσουν στην 11άδα οι, θεωρητικά, βασικοί. Έτσι εξηγούνται και οι οκτώ αλλαγές, με τους Τζούριτσιτς, Αράο και Τετέ να είναι οι μόνοι που παρέμειναν στο αρχικό σχήμα. Έρχεται ένας... τελικός στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό της Πέμπτης (29/8), που θα κρίνει την ευρωπαϊκή παρουσία του Τριφυλλιού για τη σεζόν 2024/25. Δεδομένα θα γίνουν πάλι διαφοροποιήσεις, με το κίνητρο ενδεχόμενης τέτοιας απόφασης να είναι ακόμα πιο ισχυρό.

Οι απουσίες και η πιθανή 11άδα

Ο πρωταγωνιστής της ήττας, με 2-1, από τη Λανς, ο οποίος σημείωσε το θαυμάσιο γκολ που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, Φώτης Ιωαννίδης, έμεινε εκτός αποστολής για να πάρει ανάσες. Ομοίως και ο βασικός στόπερ Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Μπάλντοκ έχει μυικό τραυματισμό και πηγαίνει συντηρητικά αυτό το διάστημα. Είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας και θα απουσιάσει πάλι. Ο Μάγκνουσον ακόμα δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, σε αντίθεση με τον Έρικ Πάλμερ - Μπράουν, που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του Αλόνσο στην 20άδα για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό.

Ο Ζέκα, ο οποίος αποβλήθηκε στην ήττα από τον Αστέρα AKTOR, είναι τιμωρημένος, με τον Μαντσίνι (είχε συμπληρώσει κάρτες στην Ευρώπη και δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία) να επιστρέφει. Υπάρχει και μία λίστα παικτών, που αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζονται, με new entry τον Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός δεν παίρνει άλλη ευκαιρία από τον Αλόνσο, οπότε μετά την έξοδό του από την ευρωπαϊκή λίστα έμεινε έξω για το ματς με τους Βοιωτούς (θα παρευρεθεί κόσμος στο ΟΑΚΑ, σε αντίθεση με την 1η αγωνιστική όπου υπήρχε τιμωρία έδρας).

Στη λίστα αυτή βρίσκονται σταθερά οι Βέρμπιτς, Κλέινχεϊσλερ, Τρουιγέ, Τσοκάι, Νίκας, Πέρεθ και Αϊτόρ. Για λόγους τακτικής έμειναν έξω ο τρίτος γκολκίπερ Λίλο και οι νεαροί Κάτρης, Φικάι. Με τον νεοφερμένο Φακούντο Πελίστρι να είναι κανονικά διαθέσιμος, διεκδικώντας μία θέση στο αρχικό σχήμα. Αγωνίστηκε για περισσότερα από 25 λεπτά στη Λανς (μαζί με τις καθυστερήσεις), μπαίνοντας στο 67' και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει το Τριφύλλι.

Στο τέρμα η θέση των Λοντίγκιν και Ντραγκόφσκι παίζεται, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες. Οι Μαξ και Βαγιαννίδης είναι οι επικρατέστεροι για τα άκρα της άμυνας, με τους Σένκεφελντ και Γεντβάι να βρίσκονται, πιθανότατα, στο κέντρο αυτής. Στη μεσαία γραμμή οι Μαξίμοβιτς, Τσέριν και Τζούριτσιτς (σε μία πιθανή μετατόπιση στον άξονα από τα εξτρέμ που αγωνίζεται έως τώρα) είναι οι κύριοι υποψήφιοι. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γερεμέγεφ, με τους Μαντσίνι και Πελίστρι να λογίζονται οι πιο πιθανοί για τα "φτερά", δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.