Παναθηναϊκός: Αλλαγές, με κεντρικό πρόσωπο τον Πελίστρι

Ο Φακούντο Πελίστρι.

Παναθηναϊκός: Αλλαγές, με κεντρικό πρόσωπο τον Πελίστρι

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:36 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 24.10.2024

Δεδομένα θα γίνουν διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα του Τριφυλλιού απέναντι στην Τσέλσι, με τον Φακούντο Πελίστρι να μοιάζει η επικρατέστερη αλλαγή στις θέσεις των εξτρέμ.

Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Για τους φιλάθλους, από όλη την Ελλάδα, που θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ. Για τους βαθμούς, που χρειάζονται οι Πράσινοι, ενόψει της συνέχειας της League Phase του Conference League. Για το ευρωπαϊκό dna του Παναθηναϊκού, που διατηρείται παρά την κακουχία των τελευταίων ετών. Για τον διακόπτη, ο οποίος μπορεί να γυρίσει, με ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στους Λονδρέζους.

Για τον Starman: Το συγκινητικό video για το Παναθηναϊκός - Τσέλσι, αφιερωμένο στον Μπάλντοκ
CONFERENCE LEAGUE

11:00 - 24.10.2024

Για τον Starman: Το συγκινητικό video για το Παναθηναϊκός - Τσέλσι, αφιερωμένο στον Μπάλντοκ

Η ανάρτηση - αφιέρωση στον Τζορτζ Μπάλντοκ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη video - προαναγγελία του αγώνα με τους Λονδρέζους. Το σημειολογικό σκηνικό του Αστεροσκοπείου Αθηνών και η αφίσα για τον Starman.

Τα κίνητρα για τον Ντιέγκο Αλόνσο και τους ποδοσφαιριστές του είναι πολλαπλά. Η Τσέλσι, δικαιολογημένα, λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης. Παρά τις απουσίες της κρίνεται, πάλι, πανίσχυρη και το μεγάλο φαβορί του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, η αθηναϊκή ομάδα καλείται για τη σειρά των προαναφερθέντων λόγων να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Έστω και αν αυτές είναι 1%, πρέπει να τις κυνηγήσει. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ουρουγουανός προπονητής.

Διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα θα γίνουν. Όχι με τη λογική rotation, ενόψει του παιχνιδιού με τον Άρη. Σίγουρα το βλέμμα είναι και στον αγώνα, κόντρα στους Θεσσαλονικείς, την ερχόμενη Κυριακή (27/10) στο ΟΑΚΑ. Όμως, εμπρός βρίσκεται το τεράστιο brand της Τσέλσι, οπότε οι βαθμολογικές σκοπιμότητες στη Stoiximan Super League μπορούν να περιμένουν...

Κάτω από τα δοκάρια, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι. Αριστερά ο Μλαντένοβιτς πορεύεται μονάχος, έχοντας... φορτωθεί με πάμπολλα λεπτά αγωνιστικής συμμετοχής. Δεξιά ο Κώτσιρας λογίζεται ως το φαβορί, αλλά ας μείνει και μία ανοικτή χαραμάδα για τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Στο κέντρο άμυνας, οι Γεντβάι (δεξιά) και Ίνγκασον (αριστερά) φέρουν τις περισσότερες πιθανότητες για να φορέσουν τη φανέλα βασικού, με τον Σένκεφελντ να ερίζει για θέση στην ενδεκάδα.

Στη μεσαία γραμμή, προβάδισμα έχουν οι Μαξίμοβιτς, Τσέριν και Ουναΐ, οπότε οι Αράο και Μπακασέτας, μάλλον, θα αρχίσουν από τον πάγκο. Εκτός αν γίνει η μεγάλη έκπληξη οπισθοχώρησης του Βραζιλιάνου στο κέντρο άμυνας... Κάτι που, πάντως, δεν φαίνεται να αρέσει, ως επιλογή, στον Αλόνσο. Για τη γραμμή κρούσης, η επιστροφή του Αντράζ Σπόραρ στις προπονήσεις την Τετάρτη άλλαξε λίγο τα δεδομένα. Φαβορί, ωστόσο, παραμένει ο Γερεμέγεφ. Ο Φακούντο Πελίστρι θα είναι στο ένα «φτερό», με την απέναντι πλευρά να μοιάζει ελαφρώς ανοικτή ανάμεσα στους Τετέ και Μαντσίνι.

Ο Βραζιλιάνος, πάντως, που σε τέτοια ματς κρίνεται υπεραπαραίτητος, λογίζεται ο επικρατέστερος. Αν, τώρα, ο Λατινοαμερικάνος προπονητής επιλέξει τον Αργεντινό, δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά και να περάσει στη φυσική του θέση, δεξιά, ο Φακούντο Πελίστρι.