Ποικιλία στην ανάπτυξη, στο σπάσιμο του πρέσινγκ και συνεχείς παρατηρήσεις από τον Αλόνσο

Ποικιλία στην ανάπτυξη, στο σπάσιμο του πρέσινγκ και συνεχείς παρατηρήσεις από τον Αλόνσο

Στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής ο Ντιέγκο Αλόνσο δούλεψε πάρα πολύ στο χτίσιμο του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν. Απουσίαζαν Μπακασέτας, Γεντβάι. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκλήρωσε την τελευταία του προπόνηση στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Η απογευματινή προπόνηση ακυρώθηκε, αφού ο Ντιέγκο Αλόνσο θα δείξει βίντεο στους παίκτες στο ξενοδοχείο της ομάδας. Ο 49χρονος τεχνικός για μία ακόμα φορά θ’ αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αλόνσο, λοιπόν, μετά το ζέσταμα δούλεψε πάρα πολύ στην ανάπτυξη από τα μετόπισθεν. Ο ένας χαφ, όπως φάνηκε έντονα και στο φιλικό με την Πάφο πήγαινε ανάμεσα στους στόπερ για να πάρει μπάλα και να κάνει παιχνίδι, με την ομάδα να ανοίγεται σε όλο το πλάτος του γηπέδου και τους μπακ ν’ ανεβαίνουν ψηλά.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού ζητούσε επίσης από την αντίπαλη ομάδα να είναι ψηλά και τότε έδινε οδηγίες από τον τερματοφύλακα και τον στόπερ, μέχρι τους μπακ και τους χαφ πώς να κινούνται για να σπάσουν το πρέσινγκ.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο Αλόνσο ήταν ικανοποιημένος, σε άλλες όχι. Συχνά διέκοπτε την προπόνηση για να δώσει εντολές. Που να κινούνται οι παίκτες ανάμεσα στις ζώνες του αντιπάλου, πώς να αλλάζουν παιχνίδι. Συνέχεια φώναζε για τις θέσεις κι απαιτούσε κίνηση στο γήπεδο, ώστε να ξεμαρκάρονται.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε διάταξη 4-2-3-1. Για τους πορτοκαλί στο τέρμα ήταν ο Ντραγκόβσκι, δεξί μπακ ο Βαγιαννίδης, αριστερό ο Κώτσιρας και στόπερ οι Αράο, Σένκεφελντ. Στα χαφ ήταν οι Βιλένα, Ζέκα, σε ρόλο δεκαριού ο Τζούριτσιτς, αριστερά ο Μαντσίνι, δεξιά ο Λημνιός και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Για τους πράσινους στο τέρμα ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Μπάλντοκ, αριστερό ο Φικάι και στόπερ οι Πάλμερ-Μπράουν, Μάγκνουσον. Στα χαφ έπαιξαν οι Ρούμπεν, Τσόκαϊ, αριστερά ήταν ο Μπρέγκου, δεξιά ο Αϊτόρ και ο Νίκας πίσω από τον Νταμπίζα.

Στη συνέχεια έγιναν αλλαγές και οι πράσινοι ήταν οι Λοντίγκιν, Κάτρης, Φικάι, Τσόκαϊ, Κυριόπουλος, Ρούμπεν, Τρουιγέ, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νίκας, Νταμπίζας.

Πότε θα φανούν οι αποφάσεις του Αλονσο για το ρόστερ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:18 - 05.07.2024

Πότε θα φανούν οι αποφάσεις του Αλονσο για το ρόστερ

Η λίστα που θα δηλώσει ο Παναθηναϊκός στην UEFA για τους αγώνες του Β' προκριματικού γύρου του Conference League, θα δείξουν πολλά για την ιεράρχηση του Ντιέγκο Αλόνσο. Με τους περιορισμούς που ισχύουν, να δυσκολεύουν περισσότερο τις αποφάσεις του Ουρουγουανού προπονητή.

Ίωση ο Μπακασέτας, εκτός ο Γεντβάι

Στη σημερινή τακτική ο Αλόνσο δεν είχε δύο βασικούς παίκτες στη διάθεσή του. Ο Τάσος Μπακασέτας ταλαιπωρείται από ίωση κι έτσι έμεινε στο ξενοδοχείο. Το ίδιο και ο Τιν Γεντβάι. Ο Κροάτης στόπερ, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο στο φιλικό με την Πάφο, ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης.

Το πιο πιθανό είναι Μπακασέτας και Γεντβάι να μην παίξουν και στο αυριανό φιλικό με την Μπράουνσβαϊγκ στο γήπεδο της Γκρέντικ δίπλα στο Σάλτσμπουργκ.