Αποχαιρέτησε την εθνική Σερβίας ο Φίλιπ Τζούριτσιτς

Αποχαιρέτησε την εθνική Σερβίας ο Φίλιπ Τζούριτσιτς

Γιώργος Σακελλαρίου 23:07 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 29.05.2024

Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού Φίλιπ Τζούριτσιτς μετά και τον αποκλεισμό του από την προεπιλογή για το Euro 2024, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική Σερβίας.

Εθνική Σερβίας τέλος για τον Φίλιπ Τζούριτσιτς.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού δεν κλήθηκε από τον Ντράγκαν Στοϊκοβιτς στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Euro 2024 στη Γερμανία κι ενώ σ’ αυτήν βρίσκονται 35 παίκτες και θα κοπούν δέκα για την τελική λίστα (έχει αυξηθεί το όριο).

Ο γεννημένος στην Ομπρένοβα Τζούριτσιτς, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο σε 44 ματς και σημείωσε πέντε γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 29 Φεβρουαρίου 2012 σε φιλικό αγώνα με την Κύπρο. Ο Τζούριτσιτς ουσιαστικά «πλήρωσε» τους τραυματισμούς που είχε στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης από τον Τερίμ με αποτέλεσμα να μην πάρει αρκετό χρόνο.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού», λοιπόν, με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική Σερβίας. Αναλυτικά όσα έγραψε: «Έτσι... Το ταξίδι μου ξεκίνησε το 2002.

Υπερασπίστηκα την τιμή της χώρας μου μέσα από όλες τις νεότερες κατηγορίες και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι οδήγησα τους συμπαίκτες μου σε όλους τους μεγάλους αγώνες.

Περίμενα εκείνη τη μέρα για να παίξω παρέα με τους καλύτερους Σέρβους ποδοσφαιριστές. Θυμάμαι το ντεμπούτο μου σαν να ήταν χθες και έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια.

Με συμπαίκτες και φίλους από την εθνική, πέρασα πολλά. Και καλά και λιγότερο καλά.

Στην εθνική Σερβίας έμαθα ένα συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Το αίσθημα της υπερηφάνειας, ενώ φορούσα το ιερό σήμα και υπερασπίστηκα την τιμή της χώρας και του λαού της.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι το στέμμα της καριέρας μου και είμαι άπειρα υπερήφανος που ήμουν μέρος της γενιάς που μετά από 24 χρόνια πήγε τη Σερβία μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Είναι δύσκολο για μένα, αλλά γνωρίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει. Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στην εθνική Σερβίας, να πούμε αντίο, αλλά μόνο στο γήπεδο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες που τουλάχιστον για μια στιγμή ήταν μέρος της εθνικής Σερβίας. Ήταν τιμή μου να μοιραστώ τα αποδυτήρια και το δικαστήριο μαζί σας. Στα εύκολα και στα δύσκολα!

Ευχαριστώ όλους τους εκλεκτούς, αλλά και όλους τους ανθρώπους μέσα και γύρω από την Ποδοσφαιρική Ένωση Σερβίας, εκείνους που είναι ως επί το πλείστον εκτός προσκηνίου, χωρίς τους οποίους καμία επιτυχία δεν θα ήταν δυνατή.

Η ανάρτηση του Τζούριτσιτς

Σας ευχαριστούμε Σέρβοι, ευχαριστούμε οπαδοί που ήσασταν μαζί μας. Τα έδωσα όλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Μερικές φορές σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά ξέρεις, πάντα έκανα το καλύτερο που μπορούσα.

Καλή τύχη και θα μείνω να σας επευφημώ, να ζητωκραυγάζω δυνατά και να χαίρομαι τις νέες σας νίκες. Σερβία!».