Τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Αράο και ο ρόλος του στόπερ

Τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Αράο και ο ρόλος του στόπερ

Γιώργος Σακελλαρίου 08:55 - 27.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 27.06.2024

Ο Γουίλιαν Αράο δείχνει να έχει αναλάβει ρόλο ηγέτη με τις κινήσεις του και τη στάση του στον αγωνιστικό χώρο. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Γουίλιαν Αράο μπαίνει στον δεύτερο χρόνο του στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε πριν από έναν χρόνο τον Βραζιλιάνο παίκτη, ο οποίος ήρθε για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, αλλά βοήθησε, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού των Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν και της επιλογής του Ούγκο, κυρίως ως στόπερ.

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ
EURO 2024

00:00 - 27.06.2024

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ

«Όλοι Euro» με ζωντανή σύνδεση από το Γκεζελκίρχεν και το πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών. Όλη η δράση από τα ματς της Τετάρτης. Τα ζευγάρια των νοκ άουτ και ο δρόμος για τον τελικό.

Ο 32χρονος Αράο (12/3/92) την περασμένη περίοδο ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για την ομάδα και είχε 45 συμμετοχές με 3 γκολ και 4 ασίστ. Ξεκίνησε κι αυτός με τον Γιοβάνοβιτς, συνέχισε με τον Τερίμ κι ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον Κόντη στον πάγκο.

Τώρα ο Αράο έχει τον Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο, έναν λατινοαμερικάνο προπονητή, που σαφώς είναι πιο κοντά σε νοοτροπία. Στο τιμ επίσης, υπάρχει και ο Βραζιλιάνος Γκιγέρμε Ροντρίγκες.

Αυτό για έναν έμπειρο παίκτη μπορεί και να μην παίζει κανέναν ρόλο. Το σίγουρο είναι ότι ο Αράο στις προπονήσεις εκτός από τη μαχητικότητα που επέδειξε στην πρώτη του χρονιά, δείχνει με τη συμπεριφορά του και την άνεσή του ότι έχει τη διάθεση να αναλάβει ρόλο αρχηγού και να είναι εκ των ηγετών του Παναθηναϊκού.

Μιλάει, κατευθύνει συνεχώς τους συμπαίκτες του, συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις για τον τρόπο παιχνιδιού και πως θα κινούνται στο γήπεδο. Οι φωνές του είναι οι πιο δυνατές στις προπονήσεις που γίνονται στο Σλάντμινγκ. Δίνει εντολές πότε θ’ ανέβουν ψηλά οι παίκτες, πότε θα μείνει πίσω και στην ευθεία η αμυντική τετράδα. Όπως και να έχει, είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν έως τώρα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, παράλληλα, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν σκέφτεται για τον Αράο τίποτα άλλο από τη θέση του στόπερ. Οι Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν ακόμα συμμετέχουν συντηρητικά στην προετοιμασία. Στα δυνατά κομμάτια και στην τακτική δεν έχουν πάρει μέρος.

«Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στον Μπαρμπόσα της Φλαμένγκο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:12 - 26.06.2024

«Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στον Μπαρμπόσα της Φλαμένγκο»

Ο Παναθηναϊκός συνδέεται μεταγραφικά με τον μύθο της Φλαμένγκο Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, με τον ποδοσφαιριστή όμως να αγωνίζεται με ειδική άδεια από το CAS μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση ντόπινγκ που εμπλέκεται.

Ο Αράο θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι ο ένας στόπερ στον πρώτο επίσημο αγώνα με την Μάριμπορ ή την Μπότεφ Πλόβντιβ, εκτός κι αν έρθει άμεσα έμπειρος κεντρικός αμυντικός. Όσο για τον παρτενέρ του, δεν τίθεται θέμα. Ο Τιν Γεντβάι. Ο Σένκεφελντ μοιάζει απίθανο να είναι στις δύο πρώτες επιλογές του Αλόνσο.