Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα της Φραπάρ - που αποτέλεσε το πρόσωπο του αγώνα - ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 20ό Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του, νικώντας με 1-0 τον Άρη. Ο άνθρωπος που λύτρωσε την ομάδα του ήταν ο Βαγιαννίδης, που με γκολ στο 96' έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Άρη.
Στον τελικό των αποβολών, των άδειων εξεδρών και της τραγικής απόδοσης των δύο φιναλίστ, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός ο οποίος βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις, στέφθηκε Κυπελλούχος και εξασφάλισε τη συμμετοχή στον Β’ προκριματικό γύρο του Europa League. Ήταν μία κατάληξη που έδωσε τη σεζόν για τους “πράσινους”, οι οποίοι φλέρταραν με την παραμονή στις εγχώριες διοργανώσεις...
Ο Άρης φεύγει από το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχοντας φρικτά παράπονα από τη διαιτησία της Γαλλίδας Στεφανί Φραπάρ. Για τις δύο αποβολές και τις καθυστερήσεις που θεωρούν πως έπρεπε να κρατήσει. Για αυτό και με τη λήξη, ο ιδιοκτήτης του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης, ο γενικός αρχηγός Γιώργος Γκουγκούλιας και ο προπονητής Άκης Μάντζιος, όρμησαν στη Φραπάρ.
Πάντως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος το γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη. Η πίεση για τη νίκη, η απογοήτευση από τις προηγούμενες ήττες είχαν εξαντλήσει τους “πράσινους” και η κατάκτηση του τροπαίου λειτούργησε σαν λύτρωση.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η εικόνα του Πανθεσσαλικού Σταδίου μόνο σε τελικό του Κυπέλλου και σε ποδοσφαιρική γιορτή δεν παρέπεμπε. Άδειες εξέδρες, με μεγάλα διαφημιστικά πανό σε μία απόπειρα να τις καλύψουν, κρύα ατμόσφαιρα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων παριστάμενων να δώουν έναν τόνο αγώνα ποδοσφαίρου. Κάτι και το τέλος της σεζόν με την κόπωση, μοιραία επηρεάστηκαν οι παίκτες.
Κατά συνέπεια, το πρώτο ημίχρονο στην κυριολεξία πέρασε... σβηστό. Ο Άρης είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία με μία κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 25’, την οποία απέκρουσε ο Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο λεπτά αργότερα με ένα σουτ του Μαντσίνι, που μπλόκαρεε εύκολα ο Κουέστα.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Άρη να παίρνει το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Κώτσιρας βρήκε τον Ζαμόρα και η Φραπάρ τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ζαμόρα έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, αφού αστόχησε απέναντι από τον Λοντίγκιν.
Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 66’. Η Φραπάρ απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Νταρίντα, για “πάτημα” στον Αράο. Εν τέλει, ο Άρης έμεινε με εννιά στο 71’, όταν ο Ζουλς χτύπησε τον Μπακασέτα εκτός φάσης και η Γαλλίδα ρέφερι έδειξε απ’ ευθείας κόκκινη.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, γυρόφερνε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Άρη και είχε μικροευκαιρίες με τον Ιωαννίδη, τον Μπακασέτα και τον Μπερνάρ. Όπως χρειάστηκε μία συνεργασία των δύο ακραίων μπακ του στο 95’. Ο Χουάνκαρ πάσαρε παράλληλα και ο Βαγιαννίδης ερχόμενος από πίσω, σκόραρε με δυνατό σουτ!
O MVP: Κανένας παίκτης δεν ήταν εξαιρετικά καλός. Ίσως ο Μπερνάρ να ήταν λίγο πιο δραστήριος από τους υπόλοιπους, οπότε ο σκόρερ Βαγιαννίδης παίρνει τον άτυπο τίτλο.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γκολ του Βαγιαννίδη στις καθυστερήσεις, κυριολεκτικά. Σε νεκρό χρόνο σκόραρε ο “Βάγια” και μετά το παιχνίδι έληξε.
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Χρήστος Κόντης και Άκης Μάντζιος εφάρμοσαν συντηρητικές τακτικές, με σκοπό να προφυλάξουν τα μετόπισθεν. Το ρόλερ-κόστερ των αποβολών άλλαξε τα σχέδια τους, με τους προπονητές να μην παρεμβαίνουν πολύ.
Η ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Τρεις αποβολές, πολλά σφυρίγματα, η επιλογή της να μην αφήσει άλλες καθυστερήσεις μετά το γκολ του Βαγιαννίδη. Άφησε με πολλά παράπονα τον Άρη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μαντσίνι (63’ Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλς, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (68’ Βερστράντε), Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν