Γιατί ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Άρης;
i

© Intime

Γιατί ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Άρης;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:05 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 14.08.2024

Ο Άρης είχε κάνει αίτημα να σφυρίζουν τα παιχνίδια του Έλληνες διαιτητές, η ΚΕΔ το είχε κάνει δεκτό, αλλά στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ορίστηκε ο Σουηδός Μοχάμεντ Αλ Χακίμ...

Όπως διαβάσατε νωρίτερα μες την ημέρα στο Sportal, ο γνώριμος Σουηδός Μοχάμεντ Αλ Χακίμ ορίστηκε για τη μεγάλη αναμέτρηση της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη στη Λεωφόρο (28/2, 21:00).

Για βοηθούς ο Αλ Χακίμ Μοχάμεντ θα έχει τους συμπατριώτες του Φρέντρικ Κλίβερ, Μεχμέτ Κουλούμ, ενώ τέταρτος ορίστηκε Τάσος Σιδηρόπουλος. Στο VAR θα είναι ο Πολ Βαν Μπέκελ από την Ολλανδία, ενώ AVAR είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατ. Αττικής).

Ο ρέφερι με ιρακινές ρίζες διηύθυνε άλλα τρία ντέρμπι φέτος και ένα την περασμένη σεζόν. Ο λόγος για τα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (2-2), ΑΕΚ - Άρης (1-0), Ολυμπιακός - Άρης (4-1) και Άρης - ΠΑΟΚ (1-2). Μετρά τέσσερις αναμετρήσεις λοιπόν στη χώρα μας εκ των οποίων στις τρεις συμμετείχε ο Άρης. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του στο περσινό εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ στα playoffs, τα οποία είχαν εκφράσει επισήμως μέσω ανακοίνωσης τους.

Θόδωρος Καρυπίδης ©Intime

Το αίτημα του Άρη για Έλληνες διαιτητές που έγινε δεκτό, αλλά...

Πριν έναν μήνα ο Άρης είχε γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 σε μία αναμέτρηση, που οι «κίτρινοι» κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είχαν μείνει με τη διαιτησία του Δανού Κρογκ. Τότε μάλιστα, πήραν την απόφαση να ζητήσουν από την ΚΕΔ τον ορισμό μόνο Ελλήνων διαιτητών στα παιχνίδια τους ανεξαρτήτως αντιπάλου, αν είναι δηλαδή κόντρα στο υπόλοιπο Big-5 ή όχι.

Η ΚΕΔ έκανε δεκτό το αίτημα του Άρη για να διευθύνουν τα ματς του αποκλειστικά Έλληνες διαιτητές, όμως στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έγινε ορισμός ξένου διαιτητή. Γιατί έγινε αυτό; Η απάντηση είναι απλή...

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν ξένους ρέφερι στα ματς του Big-5. Και στο «ok» που έδωσε ΚΕΔ στον Άρη για Έλληνες διαιτητές υπήρχε μία σημαντική προϋπόθεση. Να συναινεί και ο αντίπαλος. Άρα προφανώς οι «πράσινοι» δεν θα ήθελαν Έλληνα ρέφερι και γι' αυτό ορίστηκε ο Μοχάμεντ Αλ Χακίμ.