Μαύρη πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό, ο φοβερός Asteras Aktor έριξε αλάτι στην πληγή του αποκλεισμού από τον Άγιαξ

Μαύρη πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό, ο φοβερός Asteras Aktor έριξε αλάτι στην πληγή του αποκλεισμού από τον Άγιαξ

Γιώργος Σακελλαρίου 21:59 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:06 - 18.08.2024

Ο Asteras Aktor έδειξε στο άδειο ΟΑΚΑ το πόσο πονηρό ήταν το ματς για τον Παναθηναϊκό. Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την κούραση και τις αλλαγές του Αλόνσο, την απογοήτευση των πρασίνων από τον αποκλεισμό στο Άμστερνταμ και φυσικά την αποβολή του Ζέκα και πήραν σπουδαία νίκη με 1-0 με σκόρερ τον Κρέσπι.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πίκρα και την κούραση από το ματς με τον Άγιαξ.

Πάλεψε έναν αγώνα στο Άμστερνταμ, νίκησε στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, αλλά στα πέναλτι γνώρισε έναν πικρό αποκλεισμό. Οι πράσινοι όφειλαν να ξεχάσουν αυτό το ματς, αφού στο άδειο ΟΑΚΑ έπρεπε να ξεκινήσουν με το δεξί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ένα ματς που έδειχνε πολύ δύσκολο κι αποδείχθηκε στην πράξη. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε αλλαγές, το τριφύλλι δεν είχε ένταση και φαντασία στο παιχνίδι του και οι Αρκάδες έδειξαν εκπληκτικό πρόσωπο και εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Ζέκα στο 51' πήραν μία σπουδαία νίκη με 1-0, με σκόρερ τον Ρεγκίς Κρέσπι.

Ο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 και με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άγιαξ, για να φρεσκάρει την ομάδα του. Έτσι, έμειναν στον πάγκο Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Γεντβάι, Μαντσίνι κι εκτός ήταν οι Τσέριν, Ντραγκόβσκι.

Οι Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα ήταν στα χαφ, δεξιά ο Τετέ κι αριστερά ο Τζούριτσιτς, ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο Μαξ. Ο Αράο μετακόμισε στο κέντρο της άμυνας και η αλήθεια είναι ότι το τριφύλλι δημιουργικά από τον άξονα δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα. Ο Τετέ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης, ενώ αντίθετα ο Μπαρτόλο που έπαιξε πίσω από τον Άνταμ, ήταν πηγή κινδύνων από την πλευρά των Αρκάδων. Ο Ράσταβατς, επίσης, είχε αριστερά τον Ρεγκίς και δεξιά τον Καλτσά.

Επικίνδυνος ο Αστέρας

Το ματς είχε ρυθμό στην αρχή. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, αλλά οι Αρκάδες με τους Μπαρτόλο, Καλτσά κυρίως, ήταν δραστήριοι κι απειλητικοί στο πρώτο 20λεπτο. Στο 15’ αριστερό σουτ του Μπαρτόλο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε 1-2 μέτρα από το αριστερό δοκάρι και στο 18’ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν το γκολ. Σέντρα του Μπαρτόλο από δεξιά με το αριστερό, κεφαλιά του Άνταμ στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ακυρώθηκε γκολ του Τετέ

Στο 20’ σκόραρε ο Παναθηναϊκός, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Φοβερή ενέργεια και πάσα του Βαγιαννίδη, εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό του Τετέ κατέληξε στην δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία. Ήταν ελάχιστα μπροστά ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Παναθηναϊκού, που έκανε ωραίο πλασέ.

Στο 27’ πάλι απείλησε ο Αστέρας. Ο Αράο δεν κατάφερε να κόψει, ο Μπαρτόλο έκανε το αριστερό σουτ από το ημικύκλιο κι απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Μετά το ημίωρο ανέβηκε ο Παναθηναϊκός. Στο 31’ ο Τζούριτσιτς πάτησε για τον Τετέ σε φάουλ, ο Βραζιλιάνος έκανε το αριστερό σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 41’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Σέντρα με το αριστερό του Τετέ από δεξιά, ο Γερεμέγεφ στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αποβολή και 0-1!

Το ματς ήταν πονηρό για τον Παναθηναϊκό, που είχε την κούραση και την απογοήτευση από το ματς της Πέμπτης και ο επικίνδυνος Αστέρας του δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τη ζωή.

Στο 51’ ο Άνταμ άνοιξε αριστερά στον Κρέσπι, ο παίκτης του Αστέρα με το στήθος έφερε μπροστά τη μπάλα κι ενώ έμπαινε στην περιοχή, τον μάρκαρε αντικανονικά ο Ζέκα και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε την κόκκινη κάρτα, ως τελευταίο παίκτη.

Στο επόμενο λεπτό ο Κρέσπι που κέρδισε την αποβολή του Ζέκα, εκτέλεσε το φάουλ, ο Λοντίγκιν αν και πήγε προς το κέντρο η μπάλα, δεν κατάφερε ν' αποκρούσει κι έγινε το 0-1!

Στο 57’ αριστερό πλασέ του Μπαρτόλο εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν και στο 58’ αριστερό σουτ του Τετέ δεξιά εντός περιοχής κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Ο Αλόνσο πλέον έριξε στο ματς Ιωαννίδη, Μπακασέτα, Γεντβάι κι έπαιξε 4-3-2 με τον Έλληνα φορ δίπλα στον Γερεμέγεφ και τον Μπακασέτα σε ελεύθερο ρόλο.

Athletic: «Αρχική συμφωνία Παναθηναϊκού - Πελίστρι για τέσσερα χρόνια»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:34 - 18.08.2024

Athletic: «Αρχική συμφωνία Παναθηναϊκού - Πελίστρι για τέσσερα χρόνια»

Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνει η αθλητική ενημερωτική σελίδα Athletic των New York Times την υπόθεση Πελίστρι - Παναθηναϊκού, κάνοντας λόγο για αρχική συμφωνία διάρκειας τεσσάρων ετών με τον Ουρουγουανό. Διαψεύδει ο Παναθηναϊκός...

Ακυρώθηκε γκολ

Ο Αστέρας είχε φέρει το ματς στα μέτρα του κι αναζητούσε το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το ματς. Στο 63’ ο Μπαρτόλο έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Κρέσπι, ο οποίος σκόραρε με το αριστερό σε κενή εστία, αλλά ο συμπαίκτης του πριν την πάσα ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Τετέ που κουράστηκε άφησε τη θέση του στον Μαντσίνι και πλέον ο Παναθηναϊκός πάλευε να σώσει ό,τι μπορούσε.

Στο 73’ από μπαλιά του Μπαρτόλο δεξί βολέ του Καλτσά εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι είναι πιο πιθανό το 2-0 για τους Αρκάδες, παρά το 1-1. Στο 82’ ο Γκαρσία εντός περιοχής έκανε το δεξί σουτ και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 84’ το δεξί σουτ εντός περιοχής του Βαγιαννίδη.

Ο MVP

Ο Κρέσπι πήρε την αποβολή του Ζέκα και σκόραρε αμέσως στο φάουλ. Οπότε παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου, αλλά ματσάρα από τον Αστέρα έχει κάνει ο Μπαρτόλο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στη φάση της αποβολής του Ζέκα και στο γεγονός ότι στην ίδια φάση αξιοποίησε ο Κρέσπι το φάουλ (ευθύνεται ο Λοντίγκιν στο γκολ) κι άνοιξε το σκορ. Πλέον το τριφύλλι είχε ένα βουνό ν’ ανέβει…

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Αράο (61’ Γεντβάι), Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα (61’ Μπακασέτας), Τετέ (69’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (61’ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ.

Asteras Aktor: Παπαδόπουλος, Κάστανο, Αλάγκμπε, Γκαρσία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (81’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (73’ Ρέτζιτς), Μπαρτόλο (92' Ζουγλής), Κρέσπι (92' Άλβαρες), Καλτσάς, Άνταμ (73’ Μάντζης).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!