Αυτός θα είναι ο ρόλος του Γιώργου Τζαβέλλα στα αποδυτήρια

Γιώργος Τζαβέλλας

i

Intime

Αυτός θα είναι ο ρόλος του Γιώργου Τζαβέλλα στα αποδυτήρια

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έψαχνε έναν άνθρωπο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να βοηθήσει στη διαχείριση των αποδυτηρίων και ο Γιώργος Τζαβέλλας κρίθηκε ως η κατάλληλη επιλογή σε αυτό το τάιμινγκ.

Η πρόσληψη του Γιώργου Τζαβέλλα ως διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, προξένησε αίσθηση. Ήταν αναπάντεχη κίνηση, για έναν ρόλο που δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι αναζητείται κάποιος, ενώ είναι γεγονός ότι ο παλαίμαχος αριστερός μπακ δεν είχε καμία σύνδεση με τον σύλλογο.

Ασφαλώς, ο Τζαβέλλας έχει παραδεχτεί παλαιότερα σε συνεντεύξεις του ότι υποστήριζε τον Παναθηναϊκό όταν ήταν μικρός. Υπάρχει και η απόδειξη, με τον ίδιο να απεικονίζεται σε φωτογραφία στην οποία βρίσκεται στην εξέδρα σε αγώνα του Τριφυλλιού και φορά μία πράσινη εμφάνιση.

Όπως και να έχει, η πλειονότητα των σχολίων στα social media δεν υποδέχτηκε θετικά την είδηση. Τόσο ως προς το πρόσωπο του Τζαβέλλα, όσο κυρίως επειδή αποτελεί επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ δεν έλειψαν οι ενστάσεις ότι στο πόστο του 36χρονου παίκτη, θα μπορούσε να προτιμηθεί άλλος βετεράνος με ιστορία και προσφορά στον Παναθηναϊκό.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες αντιδράσεις είναι υπερβολικές και προέρχονται από το κλίμα αμφισβήτησης και δυσαρέσκειας μετά την απώλεια του πρωταθλήματος. Η δυσαρέσκεια για τον Αλαφούζο διογκώθηκε και κάθε απόφαση του, θα αμφισβητείται από τους οπαδούς ανεξαρτήτως της ορθότητας της.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας έρχεται για να επιτελέσει έναν συγκεκριμένο ρόλο στον Παναθηναϊκό: θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των παικτών. Από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο σύνθετα. Ούτως ώστε να προλαμβάνει καταστάσεις και να απαλλάξει από αυτό τον φόρτο τον Ντιέγκό Αλόνσο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Δεν θα έχει ανάμειξη στις αρμοδιότητες του τεχνικού διευθυντή, θα έχει στενή συνεργασία με τον προπονητή και θα συνοδεύει την ομάδα στους αγώνες. Η δουλειά του Τζαβέλλα θα επικεντρωθεί σε απλά ζητήματα, που στο μάτι δεν κάνουν τη διαφορά, αλλά αν δεν λειτουργούν σωστά, φέρνουν γκρίνια και μουρμούρα.

Είναι ένα «χαρτοφυλάκιο» που ταιριάζει στο προφίλ του παλαίμαχου αμυντικού. Διότι ο Τζαβέλλας μόλις ολοκλήρωσε την καριέρα του ως επαγγελματίας, γνωρίζεται με τους πιο πολλούς παίκτες, είναι επικοινωνιακός και ήταν από εκείνους με τη μεγαλύτερη επιρροή στα αποδυτήρια στις προηγούμενες ομάδες του.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού εξέτασε και άλλα βιογραφικά εκτός από τον Τζαβέλλα, όμως κατέληξε πως στην παρούσα φάση, εκείνος έχει τα προσόντα που απαιτούνται. Η δράση του νέου διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αξιολογηθεί στη σεζόν για τα αποτελέσματα της.