Αυτούς τους παίκτες θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο

Ντιέγκο Αλόνσο

i

Intime

Αυτούς τους παίκτες θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:33 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 13.06.2024

O Ντιέγκο Αλόνσο εξήγησε πολύ αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που θέλει να φέρει στον Παναθηναϊκό σε αυτή την μεταγραφική περίοδο.

Κατά την παρουσίαση του ο Ντιέγκο Αλόνσο περιέγραψε το αγωνιστικό στυλ που θέλει να εμφυσήσει στον Παναθηναϊκό: ταχύτητα, ένταση, κίνηση και ενέργεια. Είναι πασίδηλο από τα λεγόμενα του Ουρουγουανού προπονητή, πως του αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορούν να ανταποκριθούν στα «θέλω» του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στις ομάδες που δούλεψε, επιχείρησε να δημιουργήσει γρήγορα σύνολα, που πρέσαραν, ανακτούσαν αμέσως την κατοχή της μπάλας και έπαιζαν κάθετα και άμεσα. Άλλοτε ο 49χρονος κόουτς τα κατάφερε, όπως με την Πατσούκα και τη Μοντερέι και αλλού όχι, όπως συνέβη με την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Παναθηναϊκός τα «σκάει» για αριστερό εξτρέμ - Τι ισχύει με Αλέξις Σάντσες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:14 - 11.06.2024

Ο Παναθηναϊκός τα «σκάει» για αριστερό εξτρέμ - Τι ισχύει με Αλέξις Σάντσες

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει αδρά για να αντικαταστήσει τον Μπερνάρ με έναν ισάξιο ποδοσφαιριστή. Ιταλικό μεταγραφικό σενάριο για τον Αλέξις Σάντσες της Ίντερ, ενώ οι «πράσινοι» έχουν ενοχληθεί με τους χειρισμούς του ατζέντη του Τσέριν και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Όπως και να έχει, ο Αλόνσο περιέγραψε τα κριτήρια τα οποία θα θέσει για κάθε νέο ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έρθει στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Αθλητής με άλλα στοιχεία, δεν θα προτιμηθεί από τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, επειδή πολύ απλά θα αδυνατεί να υπηρετήσει τη φιλοσοφία του.

Κατά συνέπεια. ένας ταχυδυναμικός παίκτης, με τρεξίματα, ο οποίος καλύπτει πολλούς χώρους και έχει δυνάμεις, έχει τις βασικές προδιαγραφές που ορίζει ο Αλόνσο. Πιο αργά και βαριά σκαριά (όπως τα λέμε στην αργκό του σπορ) δεν καλύπτουν τον Ουρουγουανό και η μεταγραφική πολιτική δεν θα κινηθεί προς τέτοιες κατευθύνσεις.

Επίσης, ο Αλόνσο έχει άλλη μία βασική απαίτηση, που σχετίζεται με το τεχνικό κομμάτι: η μπάλα να προωθείται άμεσα. Βασική προϋπόθεση για να ανταπεξέρθει ένας παίκτης στη φιλοσοφία του Αλόνσο, είναι να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο και να μην διστάζει. Αλλιώς, ο Αλόνσο βγάζει... σπυράκα με το παράλληλο και αργό passing game.

Αυτή η περιγραφή λειτουργεί και ως ένα φίλτρο για τα ονόματα που θα γραφούν σε μεταγραφικά σενάρια στη διάρκεια του καλοκαιριού. Όποιος δεν έχει αυτά τα προτερήματα, πολύ δύσκολα θα έχει την έγκριση του Ουρουγουανού προπονητή. Πάντα, μιλώντας εκτός συγλονιστικού απροόπτου...