Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα ο Μαξ, το βάρος στην τακτική

O Φίλιπ Μαξ

Παναθηναϊκός: Διάστρεμμα ο Μαξ, το βάρος στην τακτική

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:37 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 26.09.2024

Με ένα πρόβλημα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Τριφυλλιού για το εκτός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, που ακολουθεί. Ο Φίλιπ Μαξ ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και ακολούθησε θεραπεία.

Διάστρεμμα είναι η διάγνωση για τον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Εξέλιξη που τον θέτει εκτός του επόμενου αγώνα Πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια (Κυριακή 29/9, 21:30), για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Φίλιπ Μαξ δεν θα είναι διαθέσιμος, αφού στην προπόνηση της Τετάρτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και την Πέμπτη ακολούθησε θεραπεία για τον τραυματισμό του.

O Φίλιπ Μλαντένοβιτς αναμένεται να είναι πάλι βασικός, αφού και καλό αγωνιστικό πρόσωπο παρουσιάζει και δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος αριστερός μπακ στο ρόστερ. Στα παιχνίδια, άλλωστε, με ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκό πρόσφερε πολυεπίπεδα στο πλάνο του προπονητή. Όχι μόνο επειδή από αυτόν άρχισε το 1-0 του Τετέ, στο πιο πρόσφατο ματς, αλλά και μεσοαμυντικά.

Υπό την καθοδήγηση του Ντιέγκο Αλόνσο, την Πέμπτη, οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ολοκλήρωσαν με τακτική. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, πριν το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό, ο Ουρουγουανός τεχνικός αφιερώνει, στο διάστημα της προετοιμασίας πριν τον επόμενο αγώνα, πολύ χρόνο στην τακτική προσέγγιση και αντιμετώπιση του αντιπάλου.

Είναι ένα καθοριστικό διάστημα, στο οποίο δεν υπάρχουν μεσοβδόμαδα παιχνίδια. Σίγουρα πιο εύκολη κατάσταση, από το να μεσολαβούσαν υποχρεώσεις ή ταξίδια, όπως θα συμβαίνει από την επόμενη εβδομάδα. Την Πέμπτη (3/10) ο Παναθηναϊκός αρχίζει τη φετινή του πορεία στη League Phase του Conference League και μετά ακολουθεί, την Κυριακή (6/10) το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Αναφορικά με το πλάνο 11άδας, δίχως να έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την έξοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι δύσκολη η ακριβής εκτίμηση. Ο Αλόνσο δείχνει, στους τελευταίους αγώνες, να εστιάζει στη δημιουργία ενός σταθερού πυρήνα στο ρόστερ. Σε παίκτες που, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα κληθούν να σηκώσουν το περισσότερο βάρος, καθώς βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.

Οπότε, δύσκολα το Τριφύλλι θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Η τοποθέτηση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, δίπλα στον Αράο, στη μεσαία γραμμή και η προώθηση του Ουναΐ, αντί του Μπακασέτα, αποτελεί ένα σενάριο με καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Ωστόσο, η προετοιμασία γίνεται με το βλέμμα όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά στην επόμενη τριάδα αγώνων έως τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός έχει, όπως καταγράφηκε, απαιτητικό πρόγραμμα και άπαντες επιβάλλεται να είναι ετοιμοπόλεμοι.