Παναθηναϊκός: Δουλειά σε δημιουργία και αμυντική πίεση

Ο Γουίλιαν Αράο

Παναθηναϊκός: Δουλειά σε δημιουργία και αμυντική πίεση

Λάμπρος Γκαραγκάνης 14:30 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 20.09.2024

Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία των παικτών του Ντιέγκο Αλόνσο, για το ματς με τον Πανσερραϊκό. Έμφαση στην τακτική έδωσε ξανά ο Ουρουγουανός τεχνικός. Ποιες είναι οι εναλλακτικές για το αρχικό σχήμα.

Έχοντας όλο το ρόστερ διαθέσιμο, δίχως να κάνει δεύτερες σκέψεις για την 11άδα αναφορικά με απουσίες λόγω τιμωριών ή τραυματισμών, ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει ρίξει το βάρος στην τακτική προσέγγιση του επόμενου αγώνα του Παναθηναϊκού.

Η προετοιμασία συνεχίστηκε την Παρασκευή (20/9) με προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας, τακτική και τελειώματα. Στο κομμάτι της τακτικής, ο Ουρουγουανός προπονητής, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δουλεύει σε δύο σημεία. Στην επιθετική ανάπτυξη και δημιουργία, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία.

Ο Παναθηναϊκός, απέναντι στον Πανσερραϊκό (Κυριακή 22/9, 18:00, κεκλεισμένων των θυρών), θα έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα με σφιχτή άμυνα, την οποία οι γηπεδούχοι θα πρέπει να διασπάσουν. Αρετές, σε αυτό το κομμάτι, θα είναι το προσεκτικό passing game, η υπομονή και η αξιοποίηση των επιθετικών ατού του Τριφυλλιού.

Το ματς της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League ανήκει στην κατηγορία των, θεωρητικά, βατών για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο. Όμως σε αυτά την έχει... πατήσει μέχρι τώρα, με πέντε χαμένους βαθμούς στα ματς με Αστέρα AKTOR στο ΟΑΚΑ και με την Athens Καλλιθέα, ως φιλοξενούμενος, στη Λεωφόρο.

Η αποτελεσματικότητα στην πίεση αντιπάλου, ώστε να μην προκύψουν ευκαιρίες για τον Πανσερραϊκό στο transition, αποτέλεσε προϊόν δουλειάς, αυτές τις ημέρες, στο Κορωπί. Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί αν θα πάει ο Λατινοαμερικάνος προπονητής σε rotation σε κάποιες θέσεις στο αρχικό σχήμα.

Στην άμυνα μοιάζει λογικό να μην πιεστεί ο Ίνγκι Ίνγκασον, για παράδειγμα, μια και πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε μικροτραυματισμό. Από τη μέση και μπροστά, η χρησιμοποίηση του Αζεντίν Ουναΐ στο αρχικό σχήμα θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή έως δεδομένη.

Γενικά, με τον τρόπο προσέγγισης, ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρουσιάσει έναν κορμό 11άδας, μετά από μία εβδομάδα γεμάτη δουλειά. Επιπλέον, να διατηρήσει φρέσκο το ρόστερ ενόψει της δύσκολης συνέχειας (ΑΕΚ έξω, Μπόρατς έξω, Ολυμπιακός μέσα), αλλά εν προκειμένω δίχως να δώσει θάρρος στον αντίπαλο ότι μπορεί να φύγει με... κάτι από το ΟΑΚΑ.