Ο Παναθηναϊκός εξαγόρασε όλο το ποσοστό μεταπώλησης του Ιωαννίδη - Η λογική πίσω από αυτή την κίνηση

Ο Παναθηναϊκός εξαγόρασε όλο το ποσοστό μεταπώλησης του Ιωαννίδη - Η λογική πίσω από αυτή την κίνηση

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:45 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 18.07.2024

Το ποσοστό μεταπώλησης που είχε ο Λεβαδειακός από τον Φώτη Ιωαννίδη εξαγόρασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έδωσε στους Βοιωτούς ένα σημαντικό ποσό.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι πλέον 100% «πράσινος» και αυτό διότι ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει στην εξ ολοκλήρου αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη. Ειδικότερα, μέχρι πρότινος ο Λεβαδειακός είχε στην κατοχή του ένα ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο άγγιζε το 45% από οποιαδήποτε μεταγραφή.

Όμως! Ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να βάλει «κόφτη» στα χρήματα που θα εισέπρατταν οι Βοιωτοί, σε περίπτωση που ο Έλληνας επιθετικός αποχωρούσε με ακριβή μεταγραφή. Αυτόν τον «κόφτη», λοιπόν, αποφάσισε να πληρώσει το «τριφύλλι», προκειμένου ο Φώτης Ιωαννίδης να αποτελεί στο 100% ένας ποδοσφαιριστής των «πράσινων». Άλλες πηγές αναφέρουν πως τα λεφτά που δόθηκαν για αυτόν τον σκοπό ήταν 2-3 εκατ. ευρώ και άλλες πως άγγιξαν μέχρι και τα έξι.

Όπως και να 'χει πάντως, πλέον, ο Ιωαννίδης ανήκει εξ ολοκλήρου στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός, φυσικά, προχώρησε σε αυτή την κίνηση με τη λογική ότι όποια προσφορά έρθει πλέον για τον νεαρό φορ, θα την καπαρωθεί ο ίδιος σύλλογος. Αν μη τι άλλο, οι «πράσινοι» έχουν σκοπό να αφήσουν τον παίκτη να αποχωρήσει μόνο αν έρθει προσφορά με διψήφιο αριθμό και μόνο αν αυτός ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως τα τελευταία 24ωρα η φημολογία γύρω από το όνομα του 24χρονου, έχει να κάνει με το έντονο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σύμφωνα με το μέσο «zerozero», ο παίκτης θέλει να μετακομίσει στην Πορτογαλία, όπως και ο ίδιος και ο σύλλογος.

Φώτης Ιωαννίδης © Intime

«Όλα δείχνουν ότι ο Ρούμπεν Αμορίμ θα λάβει το δώρο που ζητάει τόσο πολύ. Η υπόθεση είναι πολύπλοκη και έχει αρκετά πισωγυρίσματα, αλλά στην ομάδα υπάρχει σιγουριά ότι η πρόοδος που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες είναι μη αναστρέψιμη

Η επιθυμία του παίκτη παραμένει αμετάβλητη: ο Ιωαννίδης θέλει να παίξει στη Σπόρτινγκ. Και μπορεί να μην έχουν πέσει υπογραφές ακόμα, αλλά υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη στον σύλλογο ότι τις επόμενες ώρες το deal θα ολοκληρωθεί», ανέφερε συγκεκριμένα αυτό.