Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για Λούκας Μόουρα

O Λούκας Μόουρα - Φωτ. IMAGO

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για Λούκας Μόουρα

Sportal newsroom 13:47 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 17.07.2024

Την περίπτωση του Λούκας Μόουρα κοιτάζει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει να φέρει στην Ελλάδα τον πρώην ποδοσφαιριστή των Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ.

Μία από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης σεζόν ήταν η αποχώρηση του Μπερνάρ και ο Παναθηναϊκός θέλει να την καλύψει με ένα ηχηρό όνομα. Το «τριφύλλι» έχει βγει στην αγορά και ψάχνει μία δυνατή περίπτωση, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Βραζιλιάνος.

Ένα από τα ονόματα, λοιπόν, που παίζουν είναι και αυτό του Λούκας Μόουρα. Μία αν μη τι άλλο πολύ δύσκολη περίπτωση, την οποία όμως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει να την ολοκληρώσει με επιτυχία. Ο ίδιος δεσμεύεται με ισχυρό συμβόλαιο και ως εκ τούτου θα πρέπει γίνει μία υπέρβαση για να έρθει ο άσος στη Stoiximan Super League.

Σε πρώτο χρόνο, οι «πράσινοι» θέλησαν να δουν τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή και για αυτό προσέγγισαν τους εκπροσώπους του πρώτα, παρά την ομάδα του. Από εκεί και πέρα υπάρχει η Σάο Πάουλο στην οποία αγωνίζεται και η οποία τον δεσμεύει με συμβόλαιο έως το 2026.

Ο Μόουρα έγραψε λαμπρή ιστορία τόσο στην Παρί Σεν Ζερμέν (46 γκολ και 48 ασίστ σε 229 ματς) όσο και στην Τότεναμ (39 γκολ και 27 ασίστ σε 221). Μάλιστα, το 2019 έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση των «σπερς» στον τελικό του Champions League, χάρις στο δικό του χατ-τρικ στη νίκη επί του Άγιαξ με 3-2.

Προτάθηκε κι εξετάστηκε ο Ααρόν Μαρτίν από τον Παναθηναϊκό, αλλά προέχει άλλη επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για να κλείσει το ρόστερ του και μετά την απόκτηση του Σβέριρ Ίνγκασον, κινείται και για αριστερό μπακ κι ελπίζει να τελειώσει την υπόθεση μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Στο τριφύλλι προτάθηκε κι εξετάστηκε, λοιπόν, ο Ααρόν Μαρτίν. Ο 27χρονος (22/4/97) με ύψος 1,78 αριστερός μπακ έχει συμβόλαιο με την Τζένοα έως το 2026 και στον Παναθηναϊκό κοίταξαν την περίπτωσή του, ωστόσο, προχωρούν άλλες υποθέσεις.

Πρόκειται για έναν παίκτη που είχε τεράστιες προοπτικές, αφού κατέκτησε τίτλους με τις μικρές εθνικές ισπανικές ομάδες, αλλά δεν κατάφερε τελικά να φτάσει στην Ανδρών της Ισπανίας.

Ο Μαρτίν γεννήθηκε στην Καταλονία κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία της Εσπανιόλ. Με την Κ19 πήρε το ευρωπαϊκό το 2015 και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Εσπανιόλ. Την περίοδο 2016-2017 μέτρησε 31 συμμετοχές στην La Liga. Το καλοκαίρι του 2018 τον πήρε δανεικό η Μάιντς με 3 εκατ. ευρώ.

Την πρώτη σεζόν στην Γερμανία μέτρησε 34 συμμετοχές με 5 ασίστ. Εκείνη η σεζόν τελείωσε ιδανικά, αφού κατέκτησε με την Κ21 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 και στα δύο από τα πέντε ματς που αγωνίστηκε ήταν βασικός.

Η Μάιντς τον αγόρασε με 8 εκατ. ευρώ, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει θέση βασικού. Έκανε 23 συμμετοχές και δόθηκε την επόμενη χρονιά δανεικός στην Θέλτα. Στο Βίγκο κατέγραψε 20 παιχνίδια. Την σεζόν 2021-2022 γύρισε στη Μάιντς και ήταν βασικός. Έπαιξε σε 31 ματς και είχε ένα γκολ και μία ασίστ. Την επόμενη χρονιά είχε ξανά 31 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ.

Ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Μάιντς και το προηγούμενο καλοκαίρι μετακόμισε στην Ιταλία για την Τζένοα, υπογράφοντας για τρία χρόνια. Την σεζόν που πέρασε έπαιξε σε 24 παιχνίδια (22 στη Serie A) και είχε μία ασίστ.