Επίθεση σε οργανωμένη άμυνα και transition από τον Αλόνσο (vid)

Επίθεση σε οργανωμένη άμυνα και transition από τον Αλόνσο (vid)

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στην τακτική δούλεψε σε επιθέσεις και στα transition. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο αφιέρωσε και πάλι σημαντικό μέρος της προπόνησης στην τακτική.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Η μία αμυνόταν οργανωμένα και η άλλη έκανε επίθεση. Ουσιαστικά ήταν 9 επιθετικοί εναντίον 7. Αν η επίθεση δεν εκδηλωνόταν σε ένα χρονικό διάστημα, που δεν ξεπερνούσε το μισό λεπτό ή κοβόταν από τον αντίπαλο, που δεν πρέσαρε, αλλά έκλεινε τους χώρους, τότε έδινε την μπάλα στην άλλη ομάδα.

Εκείνη στο επιθετικό transition έβγαινε αρχικά με 4 και 5 παίκτες εναντίον 2 και στη συνέχεια 4 εναντίον 4 ή 5 εναντίον 4 κι έπρεπε να τελειώσει τη φάση.

Στους πορτοκαλί σε σχηματισμό 4-3-3 ήταν οι Ντραγκόβσκι, δεξί μπακ ο Βαγιαννίδης, αριστερό ο Κώτσιρας και στόπερ οι Σένκεφελντ, Γεντβάι. Στα χαφ οι Αράο, Μπακασέτας, Βιλένα, δεξιά ο Μαντσίνι, αριστερά ο Τζούριτσιτς και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Οι πράσινοι σε διάταξη 4-2-3-1 ήταν οι Λοντίγκιν, Τσόκαϊ, Κάτρης, Φικάι, Ρούμπεν, Ζέκα, Κυριόπουλος, Λημνιός, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νταμπίζας.

Στη συνέχεια οι παίκτες δούλεψαν επίσης σε δύο γκρουπ. Το ένα με τον συνεργάτη του Αλόνσο, τον Ντιέγκο Ραϊμόντι δούλεψε στην αμυντική συμπεριφορά και την επίθεση 4 εναντίον 4. Το άλλο γκρουπ υπό τις οδηγίες του δεύτερου συνεργάτη, Φακούντο Στικ δούλεψε στις πάσες. Ένας παίκτης έδινε την πάσα σε συμπαίκτη στο κέντρο και στη συνέχεια έκανε κάθετη κίνηση και πάσα σε συμπαίκτη εκτός περιοχής. Έπαιζαν γρήγορα το 1-2 και ο παίκτης που ξεκινούσε την άσκηση σούταρε με μία επαφή.

Τρέξιμο έκανε σήμερα το πρωί ο Αμερικανός στόπερ Πάλμερ-Μπράουν. Αποφόρτιση λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και γυμναστήριο περιελάμβανε το πρόγραμμα για τον Τρουιγέ, όπως και για τον Μάγκνουσον.