Παναθηναϊκός: Έτσι έκλεισε η συμφωνία με τον Άνταμ Τσέριν

Ο Άνταμ Τσέριν

Παναθηναϊκός: Έτσι έκλεισε η συμφωνία με τον Άνταμ Τσέριν

Λάμπρος Γκαραγκάνης 23:05 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 26.09.2024

Το χρονικό τoυ deal του Τριφυλλιού με τον διεθνή Σλοβένο μέσο. Το «τριπλό» πρόβλημα με τον πρώην ατζέντη του, οι κινήσεις της διοίκησης και η επιθυμία του 25χρονου να μείνει. Το Sportal.gr αναλύει...

30 Μαρτίου 2024, με το Πρωτάθλημα Ελλάδας να παίζεται. Μία ημέρα πριν ο Παναθηναϊκός υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (το Τριφύλλι ηττήθηκε με 3-2). Ο ιδιοκτήτης του μικρού μανατζερικού γραφείο AR Sport Management, Αμίρ Ρούζνιτς, δηλώνει στον Τύπο της Σλοβενίας: «Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτιμούν αρκετά τον Άνταμ, αλλά το στάτους του στο κλαμπ δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Είναι μεταξύ των πιο χαμηλόμισθων παικτών, παρά το γεγονός ότι είναι από τους πιο σημαντικούς.

Μας έγινε πρόταση, αλλά δεν είναι κοντά στις προσδοκίες μας. Θα περίμενα περισσότερο σεβασμό από την ηγεσία της ομάδας. Ο συνδυασμός ομάδας και των φιλάθλων, θα έκαναν τον Άνταμ να υπογράψει συμβόλαιο ζωής με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε τους όρους που μας προσέφεραν. Είμαστε όμως έτοιμοι για νέες συζητήσεις γιατί ο Άνταμ απολαμβάνει την παρουσία του στην ομάδα». Το συμβόλαιο του Άνταμ Τσέριν, που ίσχυε τότε, ήταν έως το 2026... Η δήλωση αυτή έγινε, δηλαδή, δυόμιση χρόνια πριν τη λήξη του.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός έβλεπε την αλματώδη εξέλιξη του 25χρονου μέσου. Με τον Αμίρ Ρούζνιτς έγινε μία συνεργασία, η οποία έφερε τρεις παίκτες στους Πράσινους. Τους Αντράζ Σπόραρ, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και τον Τσέριν. Το 2022, μάλιστα, όταν ήρθαν στην αθηναϊκή ομάδα, ο διεθνής Σλοβένος μέσος υπολειπόταν σε όνομα και βεληνεκές των συμπατριωτών του. Αυτή τη στιγμή, ο Σπόραρ βρίσκεται εκτός πρώτης γραμμής rotation και ο Βέρμπιτς ανήκει στους «κομμένους». Τότε, λοιπόν, ήρθε σαν... συμπληρωματικός από τη γερμανική Νυρεμβέργη.

Τα προβλήματα επικοινωνίας με τον Ρούζνιτς

Με τη δήλωση αυτή, το ενδιαφέρον που προέκυψε, πάλι μέσω του ξένου Τύπου, από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιούνιος 2024) και τη στάση του μανατζερικού γραφείου στο γκρουπ παικτών που είχε στους Πράσινους, φαινόταν ότι συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές δεν θα προέκυπτε. Τουλάχιστον εύκολα... Υπήρχε ξεκάθαρη διάσταση απόψεων, ανάμεσα στους διοικούντες το Τριφύλλι και την εκπροσώπηση του ποδοσφαιριστή. Αλλά και έλλειμμα επικοινωνίας, το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι άλλοι του πελάτες, Σπόραρ και Βέρμπιτς, ξέμειναν στην Αθήνα.

Η σκέψη για αλλαγή ατζέντη πέρασε αρκετές φορές από το μυαλό του Άνταμ Τσέριν, ο οποίος ήθελε την παραμονή του στο Τριφύλλι. Έκανε καλό Euro, στα πρόσφατα παιχνίδια της Εθνικής Σλοβενίας για το Nations League αγωνίστηκε βασικός και έβγαλε 90λεπτα, ο σύλλογος τον υπολογίζει, όμως υπήρχε ένα πρόβλημα σε όλο αυτό το πακέτο.

Η συμβολή της διοίκησης

Το ζήτημα επιλύθηκε με την αλλαγή μανατζερικής στέγης, από την πλευρά του παίκτη, μέσα στον Σεπτέμβριο. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, αθόρυβα, «έτρεξε» την υπόθεση. Πρότεινε νέο συμβόλαιο στον Σλοβένο έως το 2028, με υπερδιπλασιασμό αποδοχών, με την εξέλιξη να ανακοινώνεται επίσημα το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2024, παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΚ, για το Πρωτάθλημα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν είναι τυχαίο, που ο Τσέριν, στη δήλωση που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, άρχισε ευχαριστώντας τον ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζο και τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι ελιγμοί του συλλόγου υπήρξαν εξαιρετικά αποτελεσματικοί, η πρόταση γενναιόδωρη, σε ένα διάστημα που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι βασικός, δείχνοντας τις προθέσεις του για το μέλλον και την αξιοποίηση του πολυμορφικού μέσου. Με τον 25χρονο, ειρήσθω εν παρόδω, να αγωνίζεται σε ένα χώρο στο γήπεδο που ήρθαν φέτος οι Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Αζεντίν Ουναΐ.