Η Μπότεφ λύγισε την Μάριμπορ κι έχει τον πρώτο λόγο για να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η Μπότεφ λύγισε την Μάριμπορ κι έχει τον πρώτο λόγο για να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 22:56 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 11.07.2024

Η Μπότεφ Πλόβντιβ με γκολ Ίλιεφ νίκησε 2-1 την Μάριμπορ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Βασικός ο Μπαλογιάννης.

Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει στις 18 Ιουλίου για να μάθει την ομάδα που θ’ αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η σλοβενική Μάριμπορ πριν τη σέντρα φάνταζε το απόλυτο φαβορί, αλλά η Μπότεφ Πλόβντιβ σε μία καυτή ατμόσφαιρα, στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από επτά χρόνια έδειξε σκληρό καρύδι, επικράτησε 2-1 κι έχει τον πρώτο λόγο πλέον για την πρόκριση.

Οι Βούλγαροι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 9’ άνοιξαν το σκορ με τον Ούγιαχ, έπειτα από ασίστ του Ποπόφ.

Οι Σλοβένοι πέρασαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν ν’ απαντήσουν άμεσα. Στο 19’ο Σίρβις από ασίστ του Ρέπας πέτυχε το 1-1.

Η Μπότεφ, ωστόσο, κατάφερε στο 74’ με τον Ιλιάνοφ Ίλιεφ, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 71’ να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Ο Ίλιεφ έκανε το 2-1 από την ασίστ του Ακέρε και η Μπότεφ κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος και φυσικά και το προβάδισμα για την πρόκριση, που θα κριθεί σε μία εβδομάδα, στις 18 Ιουλίου, στη Σλοβενία.

Με τους γηπεδούχους έπαιξε σε όλο το ματς ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης. Ο 25χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος αναδείχθηκε από τον ΠΑΟΚ (είχε μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα) έκανε σημαντική καριέρα στον ΟΦΗ με 71 παιχνίδια, ενώ πέρασε κι από τον Βόλο (26 ματς).

Από την περασμένη σεζόν βρίσκεται στην Μπότεφ, όπου μέτρησε 36 αγώνες, 2 γκολ και 3 ασίστ και είναι πιθανό να βρεθεί πλέον στον δρόμο του «τριφυλλιού». Ο Μπαλογιάννης, μάλιστα, αντίκρισε και κίτρινη κάρτα στο 55'.

Νωρίτερα, η Κυπελλούχος Κύπρου Πάφος, η οποία έπαιξε με τον Παναθηναϊκό φιλικό στην Αυστρία πριν λίγες μέρες, ηττήθηκε 3-0 από την Έλφσμποργκ και λογικά θα πρέπει να σκέφτεται το Conference League.

Οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ στο 9' με τον Ζένελι. Ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι στο 59' (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για την πράβαση ο Μελούσο), αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο πρώην αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο Νίκλας Χουλτ έκανε από κοντά το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 82' ο Φρικ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ