Παναθηναϊκός: Εβδομάδα απαιτήσεων και αποδείξεων

Ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Εβδομάδα απαιτήσεων και αποδείξεων

Λάμπρος Γκαραγκάνης 20:22 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 30.09.2024

Με προβληματισμό και προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την αγωνιστική βελτίωση, άρχισε η εβδομάδα για το Τριφύλλι. Το απαιτητικό πρόγραμμα και η αμφισβήτηση του κόσμου στο πρόσωπο του Ντιέγκο Αλόνσο.

Η ήττα, με 2-0, από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτέλεσε ένα νέο πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό. Με 10/18 χαμένους από τους διεκδικήσιμους βαθμούς στη Stoiximan Super League, με την αποτελεσματικότητα να μην αποκτά σταθερότητα και την αγωνιστική εικόνα να μην παρουσιάζει βελτίωση, ο προπονητής έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής.

Ο Ουρουγουανός κατάφερε να βάλει τους Πράσινους στη League Phase του Conference League, όμως η εικόνα στο Πρωτάθλημα μόνο ικανοποιητική δεν είναι. Το -6 από την κορυφή δεν αποτελεί απαγορευτική διαφορά για κάλυψη, ωστόσο απαιτείται άμεσα αλλαγή σκηνικού.

Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το κεφάλαιο «διαχείριση κρίσεων»

Ο Παναθηναϊκός ανοίγει το κεφάλαιο «διαχείριση κρίσεων»

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για την ήττα του Τριφυλλιού, στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την ΑΕΚ και την κατάσταση που, πλέον, διαμορφώνεται με τον Ντιέγκο Αλόνσο να μπαίνει στο κάδρο ευθυνών.

Η τρέχουσα εβδομάδα, πριν τη διακοπή, περιλαμβάνει δύο απαιτητικούς αγώνες. Την πρεμιέρα στον ευρωπαϊκό όμιλο με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Πέμπτη 3/10, 22:00), στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, και το κλασικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League (Κυριακή 6/10, 20:30).

Η αρχή της εβδομάδας είχε προπόνηση σε δύο γκρουπ στο Κορωπί. Όσοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ολοκλήρωσαν με παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Πράσινων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φίλιπ Μαξ, ο οποίος δεν θα υπολογίζεται στο ευρωπαϊκό ματς. Μένει να φανεί η διαθεσιμότητα του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος έμεινε εκτός 22άδας για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα οι Μάγκνουσον, Πάλμερ - Μπράουν, Πέρεθ, Τρουιγέ, Νίκας, Ζέκα, Λημνιός, Κλεϊνχέισλερ, Βιλένα και Βέρμπιτς.

Το απόλυτο 2/2 μοιάζει μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό, ώστε να αρχίσει καλά στην Ευρώπη και να μην χάσει άλλο έδαφος στο Πρωτάθλημα. Επειδή στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού έχει φουντώσει η συζήτηση για τον προπονητή, κάποια απόφαση εν θερμώ δεν έχει ληφθεί. Ο Ντιέγκο Αλόνσο θα πάρει χρόνο, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και η αποτελεσματικότητα της ομάδας, με τα επόμενα δύο παιχνίδια, έως τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων, να είναι ιδιαιτέρως σημαντικά.