Αποχαιρετά την Αυστρία ο Παναθηναϊκός με φιλικό κόντρα στην Μπράουνσβαϊγκ - Ντεμπούτο για Μπάλντοκ

Αποχαιρετά την Αυστρία ο Παναθηναϊκός με φιλικό κόντρα στην Μπράουνσβαϊγκ - Ντεμπούτο για Μπάλντοκ

Ο Παναθηναϊκός στις 18.00 θ’ αντιμετωπίσει την γερμανική Μπράουνσβαϊγκ. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Μπάλντοκ, πιθανό να μείνουν εκτός Μπακασέτας και Γεντβάι. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του στην Αυστρία, υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού Ντιέγκο Αλόνσο.

Οι πράσινοι, οι οποίοι αφίχθησαν στην Αυστρία στις 22 Ιουνίου, έπειτα από δύο εβδομάδες θα πουν αντίο και θα συνεχίσουν στην Αθήνα την προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα στις 25 Ιουλίου, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Αντίπαλός του θα είναι η Μάριμπορ από τη Σλοβενία ή η βουλγαρική Μπότεφ Πλόβντιβ. Να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» στην Ελλάδα θα δώσει δύο φιλικά, ένα στις 13/7, μάλλον στη Λεωφόρο και ένα στις 18 του μήνα. Απομένει η τελική απάντηση από τους αντιπάλους.

Η ομάδα του Αλόνσο, λοιπόν, θα κλείσει την προετοιμασία με φιλικό κόντρα στη γερμανική Μπράουνσβαϊγκ. Θυμίζουμε ότι στις 29 Ιουνίου ξεμούδιασε με το 14-0 κόντρα στην ερασιτεχνική Ουνιόν Χάους και στις 3 Ιουλίου ο Παναθηναϊκός ήρθε 0-0 με την Πάφο.

Το ματς, όπως ανακοίνωσαν και οι Γερμανοί, θα γίνει στις 18.00 (17.00 τοπική - Cosmote Sport HD2) ώρα Ελλάδας στην MGG Arena, Prötschhofstraße 26, 5082 Grödig, μία περιοχή δίπλα στο Σάλτσμπουργκ.

Στον σημερινό αγώνα ο Αλόνσο ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσει τους Μπακασέτα, Γεντβάι. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε από ίωση κι ενδέχεται να προφυλαχθεί, ενώ δεν έπαιξε και με την Πάφο, αφού είχε κάποιες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Ο Κροάτης στόπερ αντικαταστάθηκε στο ματς με τους Κύπριους, Πέμπτη και Παρασκευή έμεινε εκτός προπονήσεων και είναι πιθανό κι αυτός να μείνει εκτός.

Σίγουρα δεν θα παίξει ο Μάγκνουσον και ο Πάλμερ-Μπράουν, ενώ αναμένεται να πάρει χρόνο ο Αϊτόρ, ο οποίος έμεινε εκτός με την Πάφο, επειδή ένιωσε βαρύ το πόδι του. Αρκετές πιθανότητες έχει να κάνει ντεμπούτο ο Μπάλντοκ, αφού ο δεξιός μπακ πήρε μερικές προπονήσεις στα πόδια του.

Η Μπράουνσβαϊγκ είναι ομάδα που ιδρύθηκε το 1895 κι έχει ένα πρωτάθλημα Γερμανίας, το 1967. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία και πέρσι τερμάτισε στη 15η θέση σε 18 ομάδες κι απέφυγε την 16η θέση, που οδηγούσε σε μπαράζ παραμονής.

Στις τάξεις της έχει έναν Έλληνα ομογενή, τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό Γιάννη Νικολάου. Είναι βασικός στέλεχος από το 2020 με 124 ματς, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Κολωνία, Κίκερς, Ροτ Βάις και Δυναμό Δρέσδης.

Για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού αυτό θα είναι το πέμπτο φιλικό. Η Μπράουνσβαϊγκ, η οποία θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 3 Αυγούστου κόντρα στη Σάλκε, νίκησε 8-1 την ερασιτεχνική Βολβφενμπίτελ, 1-0 την Χάλεσερ (τρίτη κατηγορία Γερμανίας) και ηττήθηκε 1-0 από την ελβετική Βιντετούρ στις 2 του μήνα. Έδωσε, όμως, φιλικό και χθες Παρασκευή με την Βασιλεία και ήρθε ισόπαλη 1-1.