Δυνατό τεστ για τον Παναθηναϊκό, θα παίξουν οι διεθνείς – Πρόβα  τζενεράλε για την Πάφο που έχει το απόλυτο στα φιλικά

Δυνατό τεστ για τον Παναθηναϊκό, θα παίξουν οι διεθνείς – Πρόβα τζενεράλε για την Πάφο που έχει το απόλυτο στα φιλικά

Γιώργος Σακελλαρίου 10:17 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 03.07.2024

Ο Παναθηναϊκός στις 17.30 θα δώσει το δεύτερο φιλικό του στην Αυστρία με την Κυπελλούχο Κύπρου Πάφο, η οποία στις 11 του μήνα ξεκινάει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός μετά το ξεμούδιασμα με την Ουνιόν Χάους δίνει σήμερα στις 17.30 (κι όχι στις 19.00 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά - Cosmote Sport1) ένα δυνατό φιλικό.

Στο γήπεδο της Χάους ιμ Ένσταλ, που έπαιξε και το περασμένο Σάββατο, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Πάφο, η οποία είναι Κυπελλούχος Κύπρου. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Ντιέγκο Αλόνσο σ’ αυτό το ματς αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους διεθνείς Μπακασέτα, Κώτσιρα, Λημνιό, ενώ δύσκολα θα πάρει χρόνο με δύο προπονήσεις ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Δεδομένα δεν θα παίξουν οι Πάλμερ-Μπράουν, Μάγκνουσον με τους οποίους ο Παναθηναϊκός πορεύεται συντηρητικά, εξαιτίας της πολύμηνης απουσίας τους και ο Τρουιγέ, που είχε ενοχλήσεις τις τελευταίες μέρες στον προσαγωγό.

Η Πάφος, λοιπόν, είναι ένα καλό τεστ για να δει ορισμένα πράγματα ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός. Να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκό είχε παίξει φιλικό με την Πάφο στην Κύπρο και το ματς έληξε 2-2.

Το παιχνίδι είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022, όταν το «τριφύλλι» με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στο νησί για προετοιμασία, εξαιτίας της διακοπής των πρωταθλημάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Τα γκολ του Παναθηναϊκού σ’ εκείνο το ματς πέτυχαν οι Βέρμπιτς, Κρυπαράκος.

Η Πάφος είναι μία ομάδα που μετράει δέκα χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε 10/6/14) κι αποτελεί συγχώνευση της ΑΕΠ Πάφου και της ΑΕΚ Κουκλιών. Τα χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο το μπλε και το κίτρινο και στο σήμα της απεικονίζεται ο ήρωας Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

Είναι ισχυρή οικονομικά με τον Βρετανό επιχειρηματία (γεννήθηκε στην Ουγγαρία) Ρομάν Ντουπόφ. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε πέμπτη, στο -11 από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, αλλά στον τελικό Κυπέλλου διέλυσε 3-0 την Ομόνοια και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της.

Προεργασία για Μάριμπορ – Ο Παναθηναϊκός θα πάρει 500 εισιτήρια αν πάει Σλοβενία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:30 - 02.07.2024

Προεργασία για Μάριμπορ – Ο Παναθηναϊκός θα πάρει 500 εισιτήρια αν πάει Σλοβενία

Το στέλεχος του Παναθηναϊκού Σπύρος Βλάχος βρέθηκε στο Μάριμπορ, αφού ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό ν’ αντιμετωπίσει τη σλοβενική ομάδα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Γνώριμοι παίκτες

Τα αστέρια της είναι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό. Ο Σουηδός εξτρέμ Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, την περασμένη σεζόν είχε 14 γκολ σε 31 ματς. Ο Βραζιλιάνος φορ Ζάιρο, ο οποίος έπαιξε στον ΠΑΟΚ και ήταν συμπαίκτης με τον γενικό αρχηγό του Παναθηναϊκού Γιώργο Τζαβέλλα είχε 16 γκολ σε 33 ματς. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Μπρούνο Φελίπε, παράλληλα, ο οποίος έπαιξε σε Ολυμπιακό, Άρη και Ατρόμητο είχε 28 αγώνες και 3 γκολ. Σημαντικοί παίκτες είναι ακόμα ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού Μαμαντού Κανέ, ο Φινλανδός χαφ Βαλακάρι και ο Ρουμάνος μέσος Ντράγκομιρ.

Το απόλυτο

Προπονητής της Πάφου είναι ο 51χρονος Ισπανός Χουάν Κάρλος Καρσέδο Μαρδόνες. Έχει προπονήσεις τις Ιμπιζα, Σαραγόσα, ενώ ήταν βοηθός προπονητή σε μεγάλες ομάδες, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Άρσεναλ και η Σεβίλλη.

Η Πάφος είναι πιο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό, αφού ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League. Στις 11 του μήνα θα παίξει στη Σουηδία με την Έλφσμποργκ και στις 18 στην Κύπρο θα γίνει η ρεβάνς.

Η Πάφος έχει δώσει τρία ματς και μετράει ισάριθμες νίκες. Στις 23 Ιουνίου νίκησε 2-1 τη ρουμανική Κραϊόβα (πρώτη κατηγορία). Στις 28 Ιουνίου επικράτησε 5-0 της Ιλίρια από τη Σλοβενία (πρώτη κατηγορία), ενώ την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου νίκησε 1-0 τη Λέγκια Βαρσοβίας με γκολ του Ζάιρο.

Το ματς για τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά θα είναι πρόβα τζενεράλε για το ευρωπαϊκό ματς και ο Καρσέδο λογικά θα παρατάξει βασικούς.

Στις μεταγραφές της έως τώρα ξεχωρίζουν ο Πορτογάλος μπακ Ζοάο Κορέια, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Μαρκίνιος, ο αριστερός μπακ Πηλέας, που ήταν στον Πανσερραϊκό και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Πελάτζιο.