Γιατί ο Αλόνσο δεν αντικατέστησε τον τραυματία Βαγιαννίδη με τον Μαξ

Φίλιπ Μαξ

i

Intime

Γιατί ο Αλόνσο δεν αντικατέστησε τον τραυματία Βαγιαννίδη με τον Μαξ

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:10 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 08.08.2024

O Παναθηναϊκός δεν προχώρησε σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ευρωπαϊκή λίστα του, όμως αρκετοί απόρησαν γιατί ο έτοιμος αγωνιστικά Φίλιπ Μαξ, δεν πήρε τη θέση του τραυματία Γιώργου Βαγιαννίδη. Το Sportal έχει την απάντηση.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί απόψε (21:00) τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, με σκοπό να πάρει ένα σκορ πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ. Ο Ντιέγκο Αλόνσο ανακοίνωσε την αποστολή του Τριφυλλιού το βράδυ της Τρίτης, αποκλείοντας τον Γιώργο Βαγιαννίδη.

Ο νεαρός δεξιός μπακ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δικέφαλο, γυμνάζεται ατομικά από τη Δευτέρα και δεν ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Ο Βαγιαννίδης θα προσπαθήσει να αποθεραπευτεί μέχρι το δεύτερο παιχνίδι του Γ’ προκριματικού γύρου του Europa League.

Επίσης, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού δεν προχώρησαν σε αλλαγή στη λίστα της UEFA, όπως είχαν το δικαίωμα μέχρι ένα 24ωρο πριν το πρώτο ματς. Κάτι που σημαίνει πως ο νεοαποκτηθείς Φίλιπ Μαξ δεν θα τεθεί στη διάθεση του Ντιέγκο Αλόνσο για τα ματς του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ.

Ασφαλώς, ο Γερμανός αριστερός μπακ δεν θα προλάβαινε να μάθει τους συμπαίκτες του, όμως έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση αφού ακολούθησε την προετοιμασία της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οπότε, ο Μαξ θα μπορούσε να βρεθεί στον πάγκο ως εναλλακτική λύση.

Ρεπόρτερ του Άγιαξ στο Sportal: «Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι μια δύσκολη βραδιά στο ΟΑΚΑ»
EUROPA LEAGUE

09:25 - 08.08.2024

Ρεπόρτερ του Άγιαξ στο Sportal: «Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι μια δύσκολη βραδιά στο ΟΑΚΑ»

Για την σπουδαία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ (08/08, 21:00), μίλησε στο Sportal, ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Αίαντα στο «sportnieuws.nl», Ρικ Κραϊγεβελντ, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδυναμίες των Ολλανδών που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι», τους παίκτες που θα πρέπει να προσέξουν, την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η ομάδα του Φραντσέσκο Φαριόλι.

Εύλογα, δημιουργήθηκε η απορία, γιατί οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν αντικατέστησαν τον τραυματία Βαγιαννίδη με τον έτοιμο Μαξ. Αφού ο διεθνής αμυντικός εκ των πραγμάτων αδυνατούσε να προσφέρει.

Η απάντηση είναι απλή: ο Βαγιαννίδης έχει δηλωθεί στην 25άδα, ως ένας από τους 4 γηγενείς που προέρχονται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού. Για ευνόητους λόγους, ο Μαξ δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία και απαγορεύεται από τους κανονισμούς να πάρει τη θέση του «Βάγια». Μόνο κάποιος άλλος που θα έχει αναδειχτεί από τα «πράσινα» τμήματα υποδομής, θα επιτρεπόταν να αναπληρώσει τον διεθνή δεξιό μπακ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη τετράδα της λίστας, αφού έχει μόνο τους Βαγιαννίδη και Λίλο, τον τρίτο γκολκίπερ. Με συνέπεια να χάνει δύο θέσεις από τις 25 και να έχει 23 παίκτες διαθέσιμους για τους αγώνες με τον Άγιαξ.

Ο Μαξ θα μπορούσε να δηλωθεί μόνο αντί άλλου παίκτη, αλλά αυτό θα σήμαινε μία δύσκολη απόφαση για τον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο οποίος στην παρούσα φάση προτίμησε να μην διαταράξει την ιεραρχία και να προβεί σε αναπληρώσεις στον επόμενο ευρωπαϊκό προκριματικό γύρο.