Γνωστός ξένος αριστερός μπακ ο πρώτος στόχος, ο Έντσο Ντίας στο «plan B»

Εντσο Ντίας

i

Χ / Ρίβερ Πλέιτ

Γνωστός ξένος αριστερός μπακ ο πρώτος στόχος, ο Έντσο Ντίας στο «plan B»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:32 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 09.07.2024

Ο Παναθηναϊκός ασχολείται ενεργά με την απόκτηση του 28χρονου Αργεντινού Έντσο Ντίας από τη Ρίβερ Πλέιτ, όμως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν σε προτεραιότητα έναν φημισμένο ελεύθερο αριστερό μπακ.

Απολύτως ρεαλιστική βάση έχει το ρεπορτάζ του Αργεντινού δημοσιογράφου, Σεμπάστιαν Σρουρ για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον αριστερό μπακ της Ρίβερ Πλέιτ, Έντσο Ντίας. Μάλιστα, ο ρεπόρτερ του Radio Continental απέδωσε την υπόθεση στην πραγματική διάσταση της, χωρίς να υπερβάλλει ούτε στο ελάχιστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, οι «πράσινοι» έχουν τον Έντσο Ντίας σε περίοπτη θέση στη λίστα τους και έχουν ρωτήσει τους «μιλιονάριος» για την τιμή του. Επίσης, έχουν επικοινωνήσει με την πλευρά του 28χρονου αμυντικού, προκειμένου να μάθουν τις απαιτήσεις του.

O ρεπόρτερ Σρουρ περιέγραψε με σαφήνεια το αντίτιμο που ζητάει η Ρίβερ Πλέιτ για την πώληση του Ντίας. Το οποίο αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του Αργεντινού αριστερού μπακ ή 2 εκατομμύρια ευρώ για το 65-70%. Η «μπάντα» αγόρασε τον Ντίας από την Ταγέρες για περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ, οπότε θέλει να αποσβέσει τα χρήματα και να έχει μικρό κέρδος.

Σε ότι αφορά τον ποδοσφαιριστή, σημερινά (9/7) δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρώπη. Ο Έντσο Ντίας έχει καριέρα μόνο στην πατρίδα του και εκτιμά πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τη μεταγραφή του. Το συμβόλαιο του με τη Ρίβερ Πλέιτ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2026.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως ναι μεν ο Παναθηναϊκός έχει ανοιχτή γραμμή με τη Ρίβερ Πλέιτ για τον Αργεντινό αμυντικό, δεν έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του. Αν και τα λεφτά κινούνται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του Τριφυλλιού.

Επίσης, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν άλλον ποδοσφαιριστή σε προτεραιότητα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας, με αξιοπρόσεκτο βιογραφικό και ο οποίος έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Με αυτόν διαπραγματεύονται οι «πράσινοι» και προσπαθούν να αποσπάσουν την υπογραφή του, σε μία συμφωνία που θα δημιουργήσει αίσθηση.