Παναθηναϊκός: Η διαχείριση του αδιανόητου και η επιστροφή

Παναθηναϊκός: Η διαχείριση του αδιανόητου και η επιστροφή

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:50 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 12.10.2024

Οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο και τα στελέχη του Τριφυλλιού καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, στην επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μία ομάδα είναι μία οικογένεια. Όταν λείπει από την οικογένεια ένα μέλος, η μετέπειτα λειτουργία της στη σκληρή καθημερινότητα μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι. Ο Παναθηναϊκός θρηνεί την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ωστόσο, βάσει συνθηκών, ολόκληρος ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος να βρει τα πατήματά του και να συνεχίσει την προετοιμασία ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ για το Πρωτάθλημα (20/10, 18:00).

Μετά από τέσσερις ημέρες απουσίας, τη Δευτέρα (14/10), οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο θα γυρίσουν στο Κορωπί για τη συνέχεια των προπονήσεων. Σταδιακά, θα αρχίσει η επιστροφή των διεθνών Μπακασέτα, Βαγιαννίδη, Μαξίμοβιτς, Ίνγκασον, Σπόραρ, Τσέριν, Ουναΐ και Πελίστρι, με τη λίστα τραυματιών να περιλαμβάνει τους Ιωαννίδη, Ντραγκόφσκι και Μαξ.

Επόμενη υποχρέωση είναι ο αγώνας της Κρήτης για τη Stoiximan Super League, ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει, στο ΟΑΚΑ, Τσέλσι (24/10, 19:45, Conference League), Άρη (27/10, 20:30, Stoiximan Super League) και Ατρόμητο, στο Περιστέρι, για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson (30/10, 17:30).

Πρόκειται για ένα βαρύ πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί διαχείριση κάτω από αδιανότητες συνθήκες, μετά τον θάνατο του Μπάλντοκ. Δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο, ωστόσο, αναφορικά, με την εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος η, έως τώρα, πληροφόρηση έχει να κάνει με την τέλεσή της στην Αγγλία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Εκεί αναμένεται να παρευρεθεί αντιπροσωπία παικτών και στελεχών του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός και η διοίκηση της ομάδας βρίσκονται πλάι στην οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, στηρίζουν, στον βαθμό που είναι εφικτό σε τέτοια οδυνηρή κατάσταση, και θα στηρίξουν το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή και στο μέλλον. Γίνεται, πάντως, αντιληπτό το τεράστιο βάρος που καλούνται να κουβαλήσουν στο εξής ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι παίκτες του, ανάμεσα σε διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Σε συνθήκες απέραντης θλίψης και ψυχολογικής συντριβής.