Παναθηναϊκός: Η δύσκολη επιστροφή του Πελίστρι

Ο Φακούντο Πελίστρι απέναντι στο Εκουαδόρ.

Παναθηναϊκός: Η δύσκολη επιστροφή του Πελίστρι

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:54 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 16.10.2024

Ο Φακούντο Πελίστρι ολοκλήρωσε τις διεθνείς υποχρεώσεις με την Ουρουγουάη, με μέτρια εμφάνιση κόντρα στο Εκουαδόρ. Η «Οδύσσεια» του 23χρονου εξτρέμ, στον δρόμο για την Αθήνα.

Από τους οκτώ διεθνείς του Τριφυλλιού, στα αγωνιστικά «παράθυρα» των Εθνικών ομάδων τον μήνα Οκτώβριο, ο Ουρουγουανός θα είναι ο τελευταίος που θα επιστρέψει στο Κορωπί. Πιθανότατα, θα είναι διαθέσιμος στην προπόνηση της Παρασκευής (18/10). Μία ημέρα μετά, ο Παναθηναϊκός μπει στο αεροπλάνο, για να μεταβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ο Φακούντο Πελίστρι αγωνίστηκε στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, στο 0-0 απέναντι στο Εκουαδόρ για τη 10η αγωνιστική των Προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Ήταν βασικός, έβγαλε όλο το 90λεπτο, δίχως να έχει, συνολικά, καλή παρουσία. Ουσιαστικά, στο 2ο ημίχρονο «βυθίστηκε» στην προβληματική εικόνα και εύθραυστη ψυχολογία του συνόλου. Η Ουρουγουάη ήταν, σαφώς, ανώτερη στο 1ο, όπου δημιούργησε και τις καλές της στιγμές.

Μάλιστα, στις δύο εξ αυτών ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν πρωταγωνιστής. Στο 11’ από αυτόν άρχισε η ευκαιρία του Νούνιες (είχε και δοκάρι στο 35’), με ενδιάμεσο τον Βαλβέρδε. Στο 17’ έχασε απίθανη ευκαιρία, σε πλάγιο τετ α τετ άουτ, απέναντι στον γκολκίπερ Γκαλίντεζ. Η βαθμολογία του (6.4) ήταν η δεύτερη χειρότερη των βασικών του Μαρσέλο Μπιέλσα, μετά του Μαξιμιλιάνο Αραούχο (6.3).

Στον αμέσως προηγούμενο αγώνα, στη Λίμα του Περού, η Ουρουγουάη ηττήθηκε, με 1-0, με τον Πελίστρι να μπαίνει στο 46’ στη θέση του Ολιβέρα. Ο Πελίστρι, στο «παράθυρο» των Εθνικών που ολοκληρώθηκε, έβγαλε 135 αγωνιστικά λεπτά. Δέχτηκε κριτική από τα ΜΜΕ της πατρίδας του, όπως, όμως, όλη η ομάδα. Ακόμα και ο πολύς Μπιέλσα. Κυρίως, γιατί η Ουρουγουάη δεν σκοράρει (μηδέν γκολ στα τέσσερα πρόσφατα ματς, με απολογισμό 0-3-1 και τρεις ισοπαλίες 0-0 σε αυτά).

Πλέον, η δεύτερη δυσκολία για τον Λατινοαμερικάνο εξτρέμ είναι η επιστροφή στην Αθήνα. Ο μέσος όρος ταξιδίου από το Μοντεβιδέο στην ελληνική πρωτεύουσα είναι περίπου 22 ώρες. Στην προηγούμενη διακοπή, πριν το 0-0 του Τριφυλλιού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου ο Πελίστρι αγωνίστηκε βασικός για 78 λεπτά, με ορισμένους συμπαίκτες του στην Εθνική (που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες) επέστρεψαν μέσω Μαδρίτης με ειδική πτήση. Στην προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο ταξιδίου.

19:00 - 22.09.2024

Τα πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός σε μαρκαρίσματα πάνω στον Πελίστρι και τον Ουναΐ

Ουναΐ και Πελίστρι δέχτηκαν ζήτησαν πέναλτι, με τον διαιτητή να μην... συγκινείται.

Η κόπωση κρίνεται δεδομένη, όπως και η κακή ψυχολογία του ποδοσφαιριστή μια και προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα με την Ουρουγουάη και μέτριες, προσωπικές, εμφανίσεις. Χώρια τη διαχείριση της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, η οποία αφορά όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Θα φανεί η αγωνιστική κατάσταση που θα βρίσκεται μόλις επιστρέψει, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να αποφασίζει το status του 23χρονου αναφορικά με την ενδεκάδα στην Κρήτη.