Η μάχη των νέων για να κερδίσουν τον Αλόνσο

Η μάχη των νέων για να κερδίσουν τον Αλόνσο

Γιώργος Σακελλαρίου 08:48 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 08.07.2024

Οκτώ παιδιά της Ακαδημίας συμμετείχαν στην προετοιμασία στην Αυστρία. Ποιοι έχουν πιθανότητες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Αλόνσο. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο εξαιτίας και της απουσίας αρκετών διεθνών πήρε στην αποστολή για το Σλάνμινγκ της Αυστρίας οκτώ παιδιά από την Ακαδημία.

Ουσιαστικά προπονήθηκαν επτά, αφού ο Χρήστος Κρυπαράκος υπέστη θλάση τις πρώτες μέρες κι έχασε το υπόλοιπο μέρος της προετοιμασίας.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να βάλει νέα παιδιά στην εξίσωση, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συμβεί αυτό σε μία ομάδα που έχει 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, που η πίεση είναι τεράστια και δεν υπάρχει υπομονή.

Ας δούμε τις πιθανότητες που έχει ο κάθε παίκτης για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλόνσο.

Ο Γιώργος Κάτρης είναι κεντρικός αμυντικός και πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Οκτωβρίου 2005 και βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού από το 2021. Την περασμένη σεζόν κατέγραψε 14 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα. Ο Κάτρης χρησιμοποιείται ως δεξί μπακ και στόπερ, αλλά με τον συναγωνισμό στο κέντρο της άμυνας και τους Κώτσιρα, Μπάλντοκ, Βαγιαννίδη δεν έχει ελπίδες. Ακόμα κι αν αποχωρήσει τελικά ο Βαγιαννίδης. Στο φιλικό με την αδύναμη Ουνιόν Χάους ο Κάτρης ήταν εξαιρετικός, στα υπόλοιπα δύο πάλεψε όσο μπορούσε.

Ο Αντριάνο Μπρέγκου πριν την Αυστρία υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας έως το καλοκαίρι του 2027. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Απριλίου 2006 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 2012 στην ακαδημία «Παθιακάκη». Στην ακαδημία του Παναθηναϊκού εντάχθηκε το 2015. Είναι δεκάρι, αλλά κι εξτρέμ. Έχει τεχνική, ξεχωρίζει έως τώρα από τους μικρούς, αλλά δεν θα είναι εύκολο να μπει στην πρώτη ομάδα.

Ο Έλτον Φικάι, ο Αλβανός αμυντικός έχει υπογράψει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου 2005 και βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού από το 2018. Στην προετοιμασία έπαιξε αριστερό μπακ και στόπερ. Έχει στοιχεία, αλλά κι αυτός δύσκολα θα παραμείνει.

Ο Γιώργος Κυριόπουλος, ο οποίος είναι μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2026. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2021, ενώ εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου το 2018. Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Βόλο. Στα φιλικά έπαιξε κατά συνθήκη αριστερός μπακ. Και γι’ αυτόν είναι δύσκολη η παραμονή, αν και δείχνει επιμονή και καλά στοιχεία.

Ο Κλίντμαν Λίλο, ο Αλβανός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025. Ο Λίλο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου 2003 και βρίσκεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού από το 2018. Μαζί με τον Καρακασίδη δίνει μάχη για να είναι ο τρίτος γκολκίπερ πίσω από Ντραγκόβσκι και Λοντίγκιν.

Ο Θανάσης Νταμπίζας έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2026. Γεννήθηκε στις 26 Μαϊου 2004 και είναι επιθετικός. Με Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ δεν είναι εφικτή η παραμονή του. Είναι δυνατό κορμί, αλλά δύσκολα μπορεί να πάρει χρόνο. Ο Νταμπίζας εντάχθηκε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2013 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Αλόνσο δούλεψε με άλλον Παναθηναϊκό – Ο Ουρουγουανός περιμένει επιστροφές και ο κόσμος μεταγραφές

Ο Αλόνσο δούλεψε με άλλον Παναθηναϊκό – Ο Ουρουγουανός περιμένει επιστροφές και ο κόσμος μεταγραφές

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πέρασε τις ιδέες του σε μία ομάδα, που αρκετοί παίκτες δεν θα είναι βασικοί. Οι κομβικές απουσίες και ο κόσμος που δικαιολογημένα θέλει παίκτες ποιοτικούς και νικητές. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Γιώργος Καρακασίδης γεννήθηκε στις 31/1/05 και ήταν στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ και κατόπιν του Άρη, από τον οποίο και ήρθε στον Παναθηναϊκό. Ο Αλόνσο σε συνεννόηση με τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Μουντάκη και τη διοίκηση θ’ αποφασίσουν για το ποιος θα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας και οι πιθανότητες με τον Λίγο είναι μοιρασμένες.

Ο Χρήστος Κρυπαράκος ανήκει στον Παναθηναϊκό έως το 2026. Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 2003 στην Αθήνα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός το 2015 εντάχθηκε στην Κ12 του τριφυλλιού μετά από παρουσία του στην ακαδημία «Couros FC», του δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού. Τραυματίστηκε και είναι απίθανο να μείνει στην πρώτη ομάδα.