Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επίσημα για τον Τσέριν, ο Παναθηναϊκός δεν καλύπτεται

Άνταμ Τσέριν

i

Intime

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επίσημα για τον Τσέριν, ο Παναθηναϊκός δεν καλύπτεται

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:29 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 06.06.2024

H Ντινάμο Ζάγκρεμπ προσέγγισε επίσημα τον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του Άνταμ Τσέριν, όμως η πρόταση της είναι μικρή. Πιο προηγμένο πρωτάθλημα θέλει ο Σλοβένος μέσος.

Επίσημη μορφή έχει πάρει το ενδιαφέρον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον Άνταμ Τσέριν. Ο Παναθηναϊκός έχει ενημερωθεί από τον καθ' ύλην αρμόδιο: τον Βέλιμιρ Ζάετς. Ο Ζέκο έχει κορυφαίο διοικητικό πόστο στη Ντιναμό και είναι αυτός που μετέφερε την πρόταση για τη μεταγραφή του Σλοβένου μέσου.

Άλλωστε, ο Ζάετς ήταν στην εξέδρα και παρακολούθησε αγωνιζόμενο τον Τσέριν στο φιλικό της Σλοβενίας με την Αρμενία. Βέβαια ο «λαγός» δεν περίμενε αυτό το παιχνίδι για να σχηματίσει γνώμη για τις δυνατότητες του 24χρονου χαφ. Ήταν περισσότερο μία συμβολική κίνηση, για να καταστήσει σαφή την προσέγγιση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πάντως, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση της μεταγραφής του Τσέριν. Καταρχάς, η πρωταθλήτρια Κροατίας έχει συνολικό μπάτζετ 15 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της. Δεν θα διέθετε τουλάχιστον το 1/3 των χρημάτων της για μία αγορά και αυτό είναι αμφίβολο, αφού ο Παναθηναϊκός κοστολογεί περισσότερο τον Τσέριν.

Κατά δεύτερον, είναι αμφίβολο εάν ο Σλοβένος box-to-box θα ήθελε να αγωνιστεί στο κροατικό πρωτάθλημα. Ο Τσέριν έχει υψηλότερες βλέψεις για την καριέρα του και θα έφευγε από το «Γεώργιος Καλαφάτης» για τη Bundesliga ή την La Liga. Αυτό έχει τονίσει ο ίδιος στον περίγυρο του.

Ο Ζάετς έχει μάθει ότι με τα χρήματα που μπορεί να ξοδέψει η Ντιναμό, δεν πρόκειται να αγοράσει τον Τσέριν. Ο οποίος έχει μπροστά του και την προοπτική του Euro 2024, αφού θα αγωνιστεί βασικός με τη Σλοβενία. Οπότε, ο 24χρονος άσος μπορεί να μεγαλώσει τη φήμη του και να προσελκύσει την προσοχή ευρωπαϊκής ομάδας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσέριν είχε ενοχληθεί με τις προ μηνός δηλώσεις του ατζέντη κατά της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Είχε ξεκαθαρίζει ότι δεν τον εξέφραζαν και σκόπευε να συνεχίσει τις συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του (λήγει στις 30/6/2027) με τους «πράσινους».

«Όλο και πιο κοντά ο Τσέριν»

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα germanijak, πάντως, αναφέρεται ότι ο διεθνής Σλοβένος είναι όλο και πιο κοντά στην ομάδα του Ζάγκρεμπ. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται: «Ο παίκτης της Εθνικής Σλοβενίας θέλει να έρθει στο Μαξιμίρ, όλα φέρονται να είναι συμφωνημένα μαζί του. Όμως οι μπλε δεν έχουν ακόμα συμφωνία με τους Έλληνες.

Ο άνθρωπος που είναι κοντά στον Σάρι απάντησε σε φίλους του Παναθηναϊκού με αινιγματικό ποστ και ένα... τσιγάρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 06.06.2024

Ο άνθρωπος που είναι κοντά στον Σάρι απάντησε σε φίλους του Παναθηναϊκού με αινιγματικό ποστ και ένα... τσιγάρο

Ο Αλφρέντο Πεντούλα, ο άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του Μαουρίτσιο Σάρι απάντησε σε φίλους του Παναθηναϊκού με ένα αινιγματικό ποστ για το μέλλον του Ιταλού τεχνικού.

Η Ντινάμο είναι “κολλημένη” με τον Τσέριν, αυτό δεν είναι πια μυστικό. Το νέο όμως είναι ότι κάθε μέρα ο μεσοεπιθετικός της Εθνικής Σλοβενίας πλησιάζει όλο και περισσότερο στο Μαξιμίρ. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, ο Τσέριν, θέλει να έρθει στη Ντινάμο, όλα είναι συμφωνημένα μαζί του. Το ποσό φέρεται να είναι περίπου 600.000 καθαρά ετησίως, περισσότερα απ’ όσα παίρνει στην Ελλάδα. Ωστόσο, το πιο δύσκολο κομμάτι παραμένει, η συμφωνία της Ντινάμο με τον Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ντινάμο δεν θα πληρώσει 4 ή 5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που είχε ζητήσει αρχικά ο ελληνικός σύλλογος.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Ντινάμο θα πλήρωνε πολύ περισσότερα από δύο εκατομμύρια. Σε κάθε περίπτωση, η στορία είναι σοβαρή και το γεγονός ότι ο Τσέριν θέλει να φύγει και να έρθει στην Κροατία, αν και δεν είναι η μόνη του επιλογή, μπορεί να επιταχύνει τον δρόμο για μια συμφωνία».