Παναθηναϊκός: Η πεπατημένη με Γερεμέγεφ και η τομή με Τετέ

Οι Γερεμέγεφ, Τετέ, Μλαντένοβιτς.

Παναθηναϊκός: Η πεπατημένη με Γερεμέγεφ και η τομή με Τετέ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:26 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 23.10.2024

Το μεγάλο, σαφές, κενό που έχει προκύψει στην επάνδρωση της ενδεκάδας των Πράσινων αφορά τη θέση του φορ. Το προβάδισμα του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ και η έκπληξη με τον Τετέ σε ρόλο «ψευτοεννιαριού».

Ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον Ντιέγκο Αλόνσο, μια και εφάμιλλος στράικερ στο δυναμικό των Πράσινων δεν υπάρχει. Ο Έλληνας διεθνής αντιμετωπίζει μυικό τραυματισμό, αυτό το διάστημα, και δεν είναι διαθέσιμος. Ο Αντράζ Σπόραρ, από την περασμένη Κυριακή, ταλαιπωρείται από ίωση. Απέναντι στην Τσέλσι δεν θα αγωνιστεί, οπότε οι Πράσινοι καλούνται να διαχειριστούν την απουσία και του δεύτερου φορ τους.

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ άρχισε στο Ηράκλειο (όπως και ο Τετέ, αλλά ως δεξιός εξτρέμ), κόντρα στον ΟΦΗ, για το Πρωτάθλημα. Θεωρείται απέναντι στους Λονδρέζους, για τη 2η αγωνιστική του Conference League, ως το φαβορί για να παραμείνει βασικός στην κορυφή της γραμμής κρούσης. Σε παιχνίδι, βέβαια, που θα πρέπει να ανεβάσει τα επίπεδα απόδοσής του κατακόρυφα, ώστε να βοηθήσει το σύνολο.

Όχι μόνο στην παραγωγή φάσεων και γκολ, αλλά στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Θα χρειαστεί να παίξει καλά στις αντεπιθέσεις, τις οποίες θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το Τριφύλλι. Να τα βάλει με ποιοτικούς κεντρικούς αμυντικούς και ψηλά και στο έδαφος. Να πιέσει στα μέτρα άμυνας του αντιπάλου, για να εμποδίσει το build up των Άγγλων από τα μετόπισθεν. Στοιχεία που δεν τα συγκεντρώνει στο έπακρο.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο υψηλά ρίσκα, στην έως τώρα θητεία του στον πάγκο των Πράσινων, δεν έχει λάβει. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση που έχει να κάνει με ρόλους είναι η χρησιμοποίηση του Ίνγκι Ίνγκασον ως αριστερού στόπερ και η μετατόπιση του Τιν Γεντβάι στα δεξιά του κέντρου της άμυνας. Να επιχειρήσει, σε αυτό το απαιτητικό ματς, να υιοθετήσει έναν νεωτερισμό με άλλον ποδοσφαιριστή σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» δεν είναι το πιθανότερο σενάριο.

20:15 - 20.10.2024

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ

Το γκολ του Τετέ και οι καλύτερες φάσεις στην αναμέτρηση ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-1.

Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο. Και δεν αναφέρεται τούτο ως... ήξεις αφήξεις. Ο Τετέ είναι ο μεσοεπιθετικός του Τριφυλλιού με τις καλύτερες τελικές αποφάσεις. Τα πιο κρίσιμα γκολ, μέχρι τώρα, στη σεζόν και αυτός που διαφοροποιείται, εκτελεστικά, από το σύνολο. Εύλογα, στην ανάλυση, η περίπτωσή του είναι, τουλάχιστον, ενδιαφέρουσα για την κάλυψη της θέσης «9» απέναντι στην Τσέλσι. Το τελικό πρόσταγμα το έχει ο προπονητής...