Η πολυτέλεια του «τρίτου» Γερεμέγεφ, που μπορεί να γίνει πρώτος στα επίσημα ματς του Ιουλίου

Η πολυτέλεια του «τρίτου» Γερεμέγεφ, που μπορεί να γίνει πρώτος στα επίσημα ματς του Ιουλίου

Γιώργος Σακελλαρίου 10:05 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 01.07.2024

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι παρών από την αρχή στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και από… τρίτος φορ είναι πολύ εύκολο να γίνει πρώτος στα επίσημα ματς με Μάριμπορ ή Μπότεφ Πλόβντιβ. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει έναν από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει εξελιχθεί και είναι πλέον ιδιαίτερα σημαντικός στο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν εξαιρετικά κομβικός και με τον Φατίχ Τερίμ. Με τον Ντιέγκο Αλόνσο δεν έχει δουλέψει, αλλά δεν γίνεται συζήτηση στην παρούσα φάση αν θεωρείται ο πρώτος επιθετικός.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία είναι ο Αντράζ Σπόραρ. Ο διεθνής Σλοβένος επιθετικός στα δύο χρόνια στο «τριφύλλι» δεν έδειξε χαρακτηριστικά εκτελεστή και συχνά συγκεντρώνει τα πυρά των οπαδών. Ο Σλοβένος, ο οποίος πέρασε στη φάση των «16» με την εθνική του ομάδα στο Euro 2024 έχει σε 80 αγώνες 27γκολ και 9 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε σ’ αυτόν. Δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του, δίνει καλό συμβόλαιο και σίγουρα περίμενε περισσότερα. Τον Σπόραρ δεν μπορείς να τον πεις κακό παίκτη, αλλά πάντα μία ομάδα πρωταθλητισμού περιμένει από τον φορ να την ξελασπώσει στα δύσκολα. Σε άλλα ματς ο Σπόραρ τα κατάφερε σε άλλα όχι. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι αδιάφορος ή δεν παίζει για την ομάδα.

Και φτάνουμε στον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός φορ έχει σε 17 αγώνες, 8 γκολ και 1 ασίστ με τον Παναθηναϊκό. Στον χρόνο που έχει χρησιμοποιηθεί τη δουλειά του την έχει κάνει. Στα χαρτιά ο Γερεμέγεφ θεωρείται τρίτος φορ. Φέτος κάνει τη δεύτερη προετοιμασία του με το «τριφύλλι», αλλά όλο αυτό το διάστημα με τον νέο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο στο τιμόνι, είναι ο μοναδικός κλασικός φορ. Υπάρχει και ο Νταμπίζας, όμως, αναφερόμαστε στους έμπειρους.

Ο Γερεμέγεφ δεν είναι επένδυση για το μέλλον. Στις 12 του ερχόμενου Οκτώβρη θα κλείσει τα 31 του χρόνια. Δεν είναι ένα παιδί που περιμένεις να δεις τι μπορεί να κάνει. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει. Τον πήρε, άλλωστε, τον Γενάρη του 2022 ως πρώτο σκόρερ στο σουηδικό πρωτάθλημα με 22 γκολ σε 27 παιχνίδια με την Χάκεν.

Ένας φορ τύπου Γερεμέγεφ είναι πολυτέλεια για μία ομάδα να θεωρείται τρίτος. Όταν έχεις πολλά ματς σε Ελλάδα κι Ευρώπη, το να έχεις τον Σουηδό τρίτο επιθετικό ασφαλώς και είναι σημαντικό.

Το θέμα είναι ότι κάλλιστα μπορεί να γίνει σε λιγότερο από έναν μήνα πρώτος… Ο Ιωαννίδης χάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και με τον νέο τεχνικό δεν έχει κάνει προπόνηση. Ο διεθνής φορ αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Αλόνσο στην καλύτερη περίπτωση στις 10 Ιουλίου, ενώ το πρώτο παιχνίδι είναι στις 25 Ιουλίου με την Μάριμπορ ή την Μπότεφ Πλόβντιβ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Σπόραρ ακόμα κι αν αποκλειστεί από την Πορτογαλία, θα χρειαστεί άδεια, όπως και οι Τσέριν, Βέρμπιτς και λογικά ο Αλόνσο δεν θα έχει τους Σλοβένους πριν τις 15 Ιουλίου.

Τζούριτσιτς: «Είμαι πιο πεινασμένος για το πρωτάθλημα, πέρυσι δεν το αξίζαμε» - Η ατάκα για Μαξίμοβιτς κι Αλόνσο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:00 - 30.06.2024

Τζούριτσιτς: «Είμαι πιο πεινασμένος για το πρωτάθλημα, πέρυσι δεν το αξίζαμε» - Η ατάκα για Μαξίμοβιτς κι Αλόνσο (vid)

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς τόνισε ότι είναι ο ίδιος πιο πεινασμένος για επιτυχίες από την περασμένη σεζόν. Τι είπε για τον νέο τεχνικό Ντιέγκο Αλόνσο, τον συμπατριώτη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς και την περασμένη σεζόν. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Γερεμέγεφ το ίδιο διάστημα θα έχει σχεδόν έναν μήνα προπονήσεις με τον 49χρονο τεχνικό. Θα έχει ρυθμό από τα φιλικά, θα έχει προβάδισμα γνωρίζοντας τα «θέλω» του Αλόνσο και αυτή τη στιγμή μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει να ξεκινήσει στα πρώτα δύο επίσημα ματς.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει στις τάξεις του έναν επιθετικό που γνωρίζει πώς να κινηθεί στην αντίπαλη περιοχή, ικανό στο ψηλό, αλλά και στο χαμηλό παιχνίδι. Στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο σίγουρα έχει αδυναμίες, όμως, είναι χρήσιμος. Ο ίδιος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ενώ ο Σπόραρ έχει συμβόλαιο έως το 2026 και θέλει να δείξει πράγματα.

Μην ξεχνάμε και κάτι σημαντικό. Αρκετές ομάδες τον έχουν στη λίστα τους, όχι μεγαλύτερες από τον Παναθηναϊκό, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να μείνει, ελπίζοντας ότι θα έχει περισσότερο χρόνο από τον Αλόνσο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει φυσικά οι «πράσινοι» να μπουν σε ομίλους για να είναι και πιο εύκολο για τον Ουρουγουανό να μοιράσει τα ματς και να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ.