Ξεπέρασε μέχρι και τον Άγιαξ: Η προσέλευση στο Παναθηναϊκός - Λανς ήταν η μεγαλύτερη σε όλα τα προκριματικά

Ξεπέρασε μέχρι και τον Άγιαξ: Η προσέλευση στο Παναθηναϊκός - Λανς ήταν η μεγαλύτερη σε όλα τα προκριματικά

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 16:29 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:33 - 31.08.2024

Η προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ για το Παναθηναϊκός - Άγιαξ ήταν η μεγαλύτερη σε όλα τα προκριματικά του Conference. To «τριφύλλι», μάλιστα, ξεπέρασε ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Γαλατασαράι.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (29/8) ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το συνολικό σκορ κόντρα στη Λανς και πανηγύρισε την πρόκριση στη League Phase του Conference League. Χάρη στα γκολ των Τέτε και Πελίστρι, το «τριφύλλι» επικράτησε με 2-0 και έφτασε στα τελικά της τρίτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο πλάι του είχε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, αφού πάνω από 55 χιλ. φίλαθλοι της ομάδας έδωσαν το «παρών» στο στάδιο του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, 58.500 οπαδοί βρέθηκαν στην εξέδρα και αυτή η προσέλευση χάρισε ένα ρεκόρ στον Παναθηναϊκό.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, το παιχνίδι της Πέμπτης ήταν το κορυφαίο σε όλη τη φετινή προκριματική φάση, όσον αφορά τα εισιτήρια που κόπηκαν σε ένα μεμονωμένο ματς. Επιπλέον, η δεύτερη θέση αφορούσε ξανά την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο και συγκεκριμένα το εκτός έδρας ματς με τον Άγιαξ, εκεί όπου κόπηκαν 54.089 εισιτήρια.

Με Τσέλσι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός στη League Phase του Conference League - Όλοι οι αντίπαλοι του «τριφυλλιού»

Μπροστά σε πάνω από 55 χιλιάδες φιλάθλους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Λανς στα playoffs του Conference League με 2-0. Χάρη στα γκολ των Πελίστρι και Τετέ, η ομάδα του Αλόνσο εξασφάλισε ευρωπαϊκή παρουσία στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτό που έμενε να μάθει η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν το ποιους αντιπάλους θα έχει απέναντί του. Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8) μετά την κλήρωση της League Phase του Conference League.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε αυτή τη νέα μορφή του Conference League τις εξής ομάδες: Τσέλσι (εντός), Τζουργκάρντεν (εκτός), Ελσίνκι (εντός), Νιου Σεντς (εκτός), Μπόρατς (εκτός) και Ντιναμό Μινσκ (εντός).

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού:

ΤΣΕΛΣΙ, εντός

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ, εκτός

ΕΛΣΙΝΚΙ, εντός

ΔΕ ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ, εκτός

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ, εντός

ΜΠΟΡΑΤΣ, εκτός*

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού θα γίνει γνωστό το Σάββατο (31/08)

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής

Όπως και με το Champions League, Europa League, έτσι και το Conference League αλλάζει μορφή και δεν θα έχει καμία σχέση με την φάση των ομίλων των τελευταίων ετών. Πλέον υπάρχουν 36 ομάδες, οι οποίες μοιράζονται σε έξι γκρουπ και κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο από κάθε γκρουπ, δίνοντας τρία εντός και τρία εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 8η θέση θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι ομάδες από τις θέσεις 9 έως 24 θα παλέψουν στα play off, για ένα εισιτήριο στους «16», με εκείνες που θα βρεθούν στον βαθμολογικό πίνακα από το 25 μέχρι το 36 να αποχαιρετούν την Ευρώπη.

Ο τελικός του Conference League για τη σεζόν 2024/25 θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου 2025 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Συγκεκριμένα, το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το «Stadion Wrocław», στο οποίο εδρεύει η Σλασκ Βρότσλαβ κι έχει χωρητικότητα 45.105 θεατών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οι ημερομηνίες για τη League Phase και τα νοκ-άουτ του Conference League:

1η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου

2η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου

4η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου

6η αγωνιστική: 19 Δεκεμβρίου

Play-offs: 13 & 20 Φεβρουαρίου

Φάση των «16»: 6 & 13 Μαρτίου

Προημιτελικοί: 10 & 17 Απριλίου

Ημιτελικοί: 1 & 8 Μαΐου

Τελικός: 28 Μαΐου