Η «πρώτη» του Ίνγκασον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pics & vid)

Η «πρώτη» του Ίνγκασον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pics & vid)

Sportal newsroom 23:09 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 16.07.2024

Ο Ίνγκι Ίνγκασον πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και με κάθε επισημότητα από τη Δευτέρα (15/07) ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ εδώ και λίγες μέρες είχε συμφωνήσει σε όλα με τους «πράσινους» και χθες βρέθηκε στα γραφεία για τα τυπικά κι αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε, όπως αναμενόταν, για τέσσερα χρόνια και ετησίως θα εισπράττει 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι αποδοχές του θ' αυξάνονται σημαντικά με τα μπόνους.

Μάλιστα, την Τρίτη (16/07) το απόγευμα ο Ίνγκασον πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καλαφάτης», ακολουθώντας κανονικά όλο το πρόγραμμα. Οι παίκτες του Τριφυλλιού ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και τακτική, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διπλό και τελειώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος του προγράμματος ακολούθησε και ο Φώτης Ιωαννίδης, ενώ μετέπειτα συνέχισε με ατομικό. Η επόμενη προπόνηση του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (17/07) το απόγευμα.

Ίνγκασον: «Ενθουσιάστηκα με το πρότζεκτ της ομάδας, έκανα τα πάντα για να έρθω στον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά όσα είπε:

Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στον Παναθηναϊκό; «Έμαθα το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όταν μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας (τον Γιάννη Παπαδημητρίου). Εκείνος μου παρουσίασε το πρότζεκτ και ενθουσιάστηκα. Κατάλαβα απ' όσα μου είπε ότι ο σύλλογος θέλει να πετύχει πολλά μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια. Ένιωσα ότι είναι ένα ιδαίτερα ενδιαφέρο πρότζεκτ και ήθελα να είμαι μέρος του. Τα επόμενα χρόνια θα φτιάξει και το καινούργιο της γήπεδο η ομάδα όπως έμαθα. Αυτά τα σημαντικά πράγματα με έκαναν να σκεφτώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για μένα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας που έκανε τα πάντα για να με φέρει εδώ. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ήξερα ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Αυτό σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα πράγματα που αναμένεται να γίνουν με έκαναν να θέλω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας για τα επόμενα χρόνια».

Ως παίκτης του ΠΑΟΚ έχεις παίξει αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα; «Από τότε κατάλαβα πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με τεράστιο αριθμό φιλάθλων. Όταν ήμουν μικρότερος σε ηλικία είχα ακούσει για τα ευρωπαϊκά κατορθώματα του Παναθηναϊκού στο Champions League. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και να το να είμαι μέλος αυτού του οργανισμού είναι τεράστια τιμή για μένα. Στο παρελθόν έπαιξε αρκετές φορές απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έδωσα αρκετές μάχες. Άλλες τις έχασα, άλλες τις κέρδισα. Τώρα βρίσκομαι απ' αυτή την πλευρά και ανυπομονώ γι' αυτά που θα έρθουν».

Πριν έρθεις μίλησες με κάποιον για να συλλέξεις πληροφορίες; «Όχι μίλησα μόνο με τον Γιάννη. Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε για πέντε χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζω πολλά πράγματα για την χώρα, το πρωτάθλημα και για τις αντίπαλες ομάδες. Οπότε καταλαβαίνεις ότι νιώθω οικεία εδώ. Από την στιγμή που άκουσα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού έκανα τα πάντα για να έρθω. Τώρα βρίσκομαι εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή, προκειμένου να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αυτό το ταξίδι».

Πρόλαβες να μιλήσεις με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον; «Όχι, δεν έχω μιλήσει ακόμα διότι για αρκετά χρονικό διάστημα γινόντουσαν όλα κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ξέρω τον Χόρντουρ εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουμε παίξει μαζί στην Εθνική μας ομάδα. Τώρα είμαστε στην ίδια ομάδα και θα είμαστε μαζί σε όλο αυτό το ταξίδι».