Παναθηναϊκός: Η στήριξη στον Αλόνσο και ο καθοριστικός Οκτώβριος

Ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Παναθηναϊκός: Η στήριξη στον Αλόνσο και ο καθοριστικός Οκτώβριος

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:27 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 07.10.2024

Ζήτημα προπονητή δεν φαίνεται να υπάρχει στο Τριφύλλι, αφού ο Παναθηναϊκός φαίνεται να δίνει πίστωση χρόνου στον Ντιέγκο Αλόνσο. Η πίστη του Ουρουγουανού για άμεση βελτίωση, οι επαφές με τη διοίκηση και το σερί νικών που απαιτείται.

Το 0-0 με τον Ολυμπιακό, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League, δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στην κορυφή. Αντίθετα, τον απομάκρυνε από αυτήν μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ, με 2-0, επί του Λεβαδειακού στη Βοιωτία. Πλέον, η απόσταση της αθηναϊκής ομάδας από την 1η θέση είναι επτά βαθμοί.

Πέραν του προφανούς, της άσχημης βαθμολογικής θέσης των Πράσινων, στο πακέτο συνθηκών περιλαμβάνεται το αγωνιστικό πρόσωπο στα 14 επίσημα παιχνίδια έως τώρα. Όπως και οι δύο χαμένοι βαθμοί, στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League, με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα (1-1).

Τα «πέναλτι» Ρέτσου και Περέιρα, το «φάουλ» του Αλόνσο, η διαχείριση του Βαγιαννίδη και η αφελής ΑΕΚ
SPORTAL ORIGINALS

11:00 - 07.10.2024

TALKING POINTS: Τα «πέναλτι» Ρέτσου και Περέιρα, το «φάουλ» του Αλόνσο, η διαχείριση του Βαγιαννίδη και η αφελής ΑΕΚ

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σε ένα ακόμη Talking Points, σχολιάζουν το 0-0 του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Με λόγια απλά, ελλοχεύει ο κίνδυνος σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, το Τριφύλλι να δει τους κύριους στόχους του να απομακρύνονται. Ενώ αρχίζει και το Κύπελλο στα τέλη Οκτωβρίου, με τον Ατρόμητο, ως αντίπαλο, στη φάση των «16». Που μόνο εύκολο εμπόδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί...

Δεν είναι τσεκαρισμένο αν το προηγούμενο διάστημα, ο Παναθηναϊκός έχει κινηθεί υποδόρια κάνοντας επαφές με άλλους προπονητές. Ανεξαρτήτως αυτού, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται πως έχει λάβει την απαραίτητη πίστωση χρόνου, για να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και, κυρίως, να φέρει αποτελέσματα.

Ο Λατινοαμερικάνος προπονητής βρίσκεται σε συχνές επαφές με τη διοίκηση του συλλόγου. Μίλησαν οι δύο πλευρές και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, και την ήττα με 2-0. Η πεποίθηση του Αλόνσο, η οποία μεταφέρθηκε μάλιστα, είναι πως τον Οκτώβριο ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί σίγουρα καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Πιο σωστά, θα πλησιάσει η απόδοσή του το επίπεδο που θέλει ο προπονητής. Στόχο για τον οποίο εργάζεται από την ημέρα που ανέλαβε.

Ο αριθμός των 14 αγώνων, που έχει δώσει έως τώρα ο Παναθηναϊκός, αντικειμενικά δεν είναι μεγάλος. Υπάρχει, όμως, η πίεση του αποτελέσματος, την οποία, πλέον, βιώνει έντονα και ο Αλόνσο. Με τα τωρινά δεδομένα δεν προκύπτει ζήτημα προπονητή στους Πράσινους. Ο τρέχον μήνας, όμως, περιλαμβάνει την έξοδο στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ (20/10), τον εντός έδρας αγώνα με την Τσέλσι (24/10), το εντός με τον Άρη (27/10) και τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο, ειδικά με την αμφισβήτηση που υπάρχει από σημαντική μερίδα του κόσμου στο πρόσωπο του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να διαχειρίζεται με ψυχραιμία την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ωστόσο, αναμένει αποτελέσματα. Αυτό θα μεταφερθεί και στον προπονητή, στις επαφές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.