«Στο μυαλό όλων είναι ο Τζορτζ»: Η συγκινητική στιγμή στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κρήτη

Ο Τάσος Μπακασέτας.

«Στο μυαλό όλων είναι ο Τζορτζ»: Η συγκινητική στιγμή στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κρήτη

Λάμπρος Γκαραγκάνης 17:28 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 19.10.2024

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Η λεπτή χειρονομία, έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ενός φιλάθλου του ποδοσφαίρου κατά την αναχώρηση της αποστολής.

Στην ανακοίνωση της προεπιλογής ποδοσφαιριστών, για τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός έγραψε: «Πάντα μαζί μας, Τζορτζ Μπάλντοκ». Η απώλεια ενός μέλους της οικογένειας του Τριφυλλιού δεν μπορεί να ξεχαστεί. Και δεν θα ξεχαστεί...

Μπορεί ο αγώνας της Κρήτης να είναι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για τους Πράσινους, όμως ο ανθρώπινος παράγοντας, τα συναισθήματα, η μνήμη του Τζορτζ είναι επάνω από όλα. Και σημαίνουν πολλά περισσότερα από μία επικράτηση, από τρεις βαθμούς, από μία καλή εμφάνιση.

Η στιγμή που ο φίλαθλος έδωσε τα λουλούδια στον Τάσο Μπακασέτα, στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Την ώρα που έφθανε η αποστολή του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας φίλαθλος του ποδοσφαίρου πλησίασε μέλη της αποστολής. «Δεν έχουν σημασία οι ομάδες. Εργάζομαι σε λίγο, αλλά έφερα αυτά τα λουλούδια, για τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Σας παρακαλώ να τα δώσετε στον Τάσο Μπακασέτα, που είναι στους αρχηγούς της ομάδας. Όταν διάβασα για τον Τζορτζ δεν μπορούσα και δεν ήθελα να το πιστέψω. Είναι στο μυαλό όλων μας».

Μόλις τελείωσε τα, όλο συγκίνηση, λόγια του, η αποστολή κατέβαινε από το πούλμαν. «Καλύτερα να τα δώσεις εσύ ο ίδιος», ειπώθηκε στον φίλαθλο που θέλησε, με μία λεπτή χειρονομία, να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος. Λίγο μετά, ο υπαρχηγός του Τριφυλλιού κατέβηκε από το πούλμαν και συνομίλησε με τον άνθρωπο που ήταν εκεί, γεμάτος συγκίνηση, περιμένοντάς τον. Παρέλαβε τα δύο κόκκινα τριαντάφυλλα, αντάλλαξαν λίγα λόγια, χαιρετήθηκαν, με τον Τάσο Μπακασέτα να κατευθύνεται προς το αεροπλάνο με τα λουλούδια αυτά στα χέρια του.

Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους. Καταλάβαινες, όμως, ότι στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και των στελεχών των Πράσινων είναι ο συμπαίκτης τους, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, η αποστολή έγινε δεκτή από φιλάθλους της ομάδας, οικογένειες και μικρά παιδιά, που βρέθηκαν εκεί για να πάρουν ένα αυτόγραφο και να φωτογραφηθούν με τα ινδάλματά τους. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού καλείται να διαχειριστεί μία τραγική απώλεια και, ταυτόχρονα, τους αγώνες που υπάρχουν στο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μόνο εύκολο και απλό δεν είναι...

Με Βαγιαννίδη η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΟΦΗ - «Πάντα μαζί μας ο Τζορτζ Μπάλντοκ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:46 - 19.10.2024

Με Βαγιαννίδη η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΟΦΗ - «Πάντα μαζί μας ο Τζορτζ Μπάλντοκ»

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ (20/10,18:00). Εκτός έμειναν οι Ιωαννίδης, Μαξ, Πάλμερ - Μπράουν, Λημνιός και Μάγκνουσον.

Ο καιρός στο Ηράκλειο είναι καλύτερος από ό,τι στην Αθήνα. Επικρατεί ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου, καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και την Κυριακή (20/10), ημέρα του αγώνα. Αγωνιστικά, η είδηση της επιστροφής του Γιώργου Βαγιαννίδη στην προεπιλογή, μετά από τρία ματς, δεσπόζει στην επικαιρότητα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πήρε, στην Κρήτη, τους εξής 22 ποδοσφαιριστές: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ουναΐ, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Νίκας, Αράο.