Παναθηναϊκός: Η σύνδεση με τον Ρομπερτόνε και η πραγματικότητα

Παναθηναϊκός: Η σύνδεση με τον Ρομπερτόνε και η πραγματικότητα

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:55 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 31.08.2024

Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει, τουλάχιστον, μία μεταγραφή τα επόμενα 24ωρα, με την προτεραιότητα στη θέση «8» να είναι προφανής. Τι ισχύει με τον Ρομπερτόνε, που γράφτηκε για το Τριφύλλι.

Μέχρι την Τετάρτη (4/9) στις 00:00 CET (01:00 Ελλάδας), ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει δηλώσει την ευρωπαϊκή λίστα στην UEFA για τα έξι παιχνίδια της League Phase του Conference League. Όπως έχει αναλυθεί σε ρεπορτάζ του Sportal.gr, θα ολοκληρωθεί μία προσθήκη «8αριού» ενώ αν προκύψει πώληση ποδοσφαιριστή, αυτός θα αντικατασταθεί (για παράδειγμα Σπόραρ με «9άρι»).

Έχουν συνδεθεί πολλά ονόματα με τους Πράσινους, όλο το καλοκαίρι, όπως ο Μάμα Μπαλντέ που, τελικά, συνεχίζει από τη Λυών στην Μπρεστ. Το όνομά του μπήκε στην ίδια πρόταση με αυτό του Παναθηναϊκού, για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής αλλά μέχρι εκεί... Μια και τελική κίνηση από την ελληνική ομάδα δεν έγινε, ούτε είναι απολύτως γνωστό αν ο παίκτης απασχόλησε έντονα πέραν της φημολογίας.

Πως προέκυψε το σενάριο...

Η πρόσφατη φημολογία, μέσω δημοσιευμάτων και social media, έχει άξονα έναν παίκτη. Τον Λούκας Ρομπερτόνε, Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο, που αγωνίζεται στην Αλμερία. Είναι καθαρός κεντρικός χαφ, με χρηματιστηριακή αξία στα 7 εκατ. ευρώ. Έχει συμβόλαιο με την ισπανική Αλμερία έως το 2028 και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την ισπανική ομάδα.

Η κοινή μανατζερική «στέγη» με τους Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Ρούμπεν Πέρεθ, ενδεχομένως, να εκκολάπτει το σενάριο, που δεν επιβεβαιώνεται, φυσικά, από το Τριφύλλι. Πάντως, η Αλμερία δύσκολα θα δώσει τον αρχηγό της έστω και αν η 2η κατηγορία, όπου μετέχει, δεν αποτελεί και το, πλέον, ιδανικό περιβάλλον για τον 27χρονο μέσο.

Πάντως, η, έως τώρα, επίσημη παρουσία του με την Αλμερία αποτελεί πρόσφορο έδαφος καλλιέργειας σεναρίων. Στο 2-2 εκτός με τη Σανταντέρ, στην πρεμιέρα της La Liga 2, αγωνίστηκε βασικός και έβγαλε όλο το παιχνίδι. Στη νίκη, με 1-0 εκτός, επί της Τενερίφης έμεινε εκτός αποστολής. Και για το ματς με τη Σπόρτινγκ Χιχόν (31/8, 22:30) είναι, θεωρητικά, διαθέσιμος, αλλά αμφίβολος για την 11άδα.

Το πιθανότερο είναι ότι και εδώ, ο παίκτης που θα έρθει στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει ακουστεί στα ΜΜΕ μια και πάγια τακτική των Πράσινων, φέτος, μεταγραφικά είναι οι under the radar κινήσεις μέχρι να ολοκληρώσουν την εκάστοτε υπόθεση. Τακτική που, πέραν της προσθήκης Φακούντο Πελίστρι, τούς έχει βγει.