Παναθηναϊκός: Η συζήτηση Πελίστρι - Αλόνσο για το πέναλτι στη Λανς

Παναθηναϊκός: Η συζήτηση Πελίστρι - Αλόνσο για το πέναλτι στη Λανς

Λάμπρος Γκαραγκάνης 16:20 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 23.08.2024

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, με 2-1, από τη γαλλική ομάδα στον πρώτο αγώνα playoffs για το Conference League, με τη φάση του 86' να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς, δήλωσε για την επίμαχη φάση, η οποία αρχικά καταλογίστηκε ως παράβαση με τον VAR να διαφωνεί και να μην δίνεται, τελικά, τίποτα: «Όσον αφορά το πέναλτι δεν μπορώ να σας πω μία γνώμη. Ο διαιτητής το έδωσε και το πήρε πίσω. Για μένα ίσως να ήταν πέναλτι, αλλά εκείνος είχε άλλη άποψη».

Στο μυαλό του Ουρουγουανού προπονητή και σε αρκετών παικτών του Παναθηναϊκού, η στιγμή που προέκυψε από το σουτ του Φακούντο Πελίστρι (που είχε κατεύθυνση προς την εστία και σταμάτησε στο χέρι του Κουσάνοφ στο 86') έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Σε μία σύντομη συνάντηση που είχε με τον νεοφερμένο 23χρονο εξτρέμ και τους συνεργάτες του, που τον ακολούθησαν στη δουλειά, φάνηκε ο Αλόνσο να τους εξηγεί γιατί θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση.

23:59 - 22.08.2024

Το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός σε χέρι του Κουσάνοφ στο 86'

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κουσάνοφ, ο διαιτητής το έδωσε αλλά το VAR το πήρε πίσω.

Δεν είναι, φυσικά, γνωστό τι ειπώθηκε στο ολιγόλεπτο πηγαδάκι που δημιούργησαν, όμως από τη γλώσσα του σώματος του προπονητή του Παναθηναϊκού και το καταφατικό νεύμα του Πελίστρι προκύπτει ότι συμφώνησαν πως κάτι έγινε... Ο Αλόνσο έφερε το χέρι του πίσω στην πλάτη, όπως ο Κουσάνοφ, κάνοντας αναπαράσταση της φάσης. Δείχνοντας, κυρίως, ότι το χέρι στη θέση αυτή δεν ήταν φυσικά τοποθετημένο από τον αμυνόμενο των Γάλλων, αποτελώντας προέκταση του κορμού του. Και σταματώντας την μπάλα, μετά το σουτ του Πελίστρι...

Ο ίδιος, αλλά και ο Παναθηναϊκός πάντως, διατήρησαν ήπια στάση επί του θέματος, με την ελπίδα ότι η απόφαση που έλαβε, τελικά, ο VAR (και, εννοείται, είναι σεβαστή) δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη του ζευγαριού μετά και τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ στις 29/8 ανάμεσα στη Λανς και την αθηναϊκή ομάδα.