Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Χαμός στη Τζουργκάρντεν, απολύθηκε το προπονητικό δίδυμο πριν φιλοξενήσει το «τριφύλλι»

Παρελθόν πριν τον Παναθηναϊκό Μπέγκστραντ και Λάγκερλοφ.

i

©IMAGO

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Χαμός στη Τζουργκάρντεν, απολύθηκε το προπονητικό δίδυμο πριν φιλοξενήσει το «τριφύλλι»

Γιώργος Σακελλαρίου 20:57 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 21.10.2024

Παρελθόν αποτελούν για την Τζουργκάρντεν, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Conference League οι τεχνικοί Κιμ Μπεργκστραντ και Τόμας Λάγκερλοφ.

Χάος στην Τζουργκάρντεν.

Η σουηδική ομάδα, η οποία στις 7 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό για την τρίτη αγωνιστική του Conference League, απέλυσε το προπονητικό δίδυμο μετά την ήττα με 2-0 στο ντέρμπι με τη Χάμαρμπι.

Η αντίπαλος του «τριφυλλιού» έπεσε στην τρίτη θέση με 47 βαθμούς, τρία ματς πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, με τη Χάμαρμπι να είναι δεύτερη με 50 και τη Μάλμε στην κορυφή με 58.

Οι προπονητές Κιμ Μπέργκστραντ και Τόμας Λάγκερλοφ, λοιπόν, έλυσαν τη συνεργασία τους.

«Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω να σχολιάσω κάτι αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Λάγκερλοφ μετά το διαζύγιο.

Οι δύο τεχνικοί δέχθηκαν μεγάλη κριτική στα τελευταία ματς, αφού η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχει μία νίκη στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος, δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

«Είναι εδώ για έξι χρόνια, είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για ό,τι έχουν κάνει. Αλλά αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε χωριστούς δρόμους», σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής Μπόσε Άντερσον και πρόσθεσε: «Πήραμε την απόφαση κι ενημερώσαμε τους προπονητές μετά το ντέρμπι».

Στη Σουηδία υποστηρίζουν ότι μέχρι τέλος της σεζόν, άρα και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, στον πάγκο θα είναι ο Πελέ Όλσον. Ο πρώην προπονητής της Τζουργκάρντεν επέστρεψε στον σύλλογο νωρίτερα το φθινόπωρο για ν’ αναλάβει ρόλο σκάουτερ των ευρωπαϊκών αντιπάλων, αλλά τώρα αναμένεται να αναλάβει ως προσωρινός προπονητής.

«Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:12 - 21.10.2024

«Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την κατάσταση χρησιμοποίησης του ΟΑΚΑ την επόμενη σεζόν, επισημαίνοντας πως δεν θα αλλάξει έδρα και δεν θα υπάρξει επιστροφή στη Λεωφόρο.

Ο Όλσον, πάντως, το διέψευσε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Συνεχίζω να δουλεύω στο πόστο μου και το συμβόλαιό μου ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν μου ζητηθεί να αναλάβω προπονητής, δεν το έχω σκεφτεί. Απολαμβάνω τον ρόλο που έχω τώρα.

Οι Μπέργκστραντ, Λάγκερλοφ ήταν στην ομάδα από το 2019 και στη διάρκεια της θητείας τους πανηγύρισαν ένα πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι εκρηκτικό στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί είναι εξοργισμένοι και μάλιστα προκάλεσαν επεισόδια στο ντέρμπι με τη Χάμαρμπι, με αποτέλεσμα αυτό να διακοπεί την Κυριακή και ολοκλήρωση σήμερα Δευτέρα με την ήττα με 2-0.