Παναθηναϊκός: Η υπομονή και επιμονή της Σπόρτινγκ για τον Φώτη Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός: Η υπομονή και επιμονή της Σπόρτινγκ για τον Φώτη Ιωαννίδη

Λάμπρος Γκαραγκάνης 22:02 - 16.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:03 - 16.08.2024

Μπορεί ο Παναθηναϊκός, επισήμως, να έχει γνωστοποιήσει την απόρριψη προτάσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ από τις Ίπσουιτς και Μπολόνια, όμως το πιο σταθερό και πιεστικό ενδιαφέρον για τον Φώτη Ιωαννίδη το επιδεικνύει η Σπόρτινγκ.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ, προπονητής των Πρωταθλητών Πορτογαλίας, συχνά - πυκνά αναφέρεται στον Έλληνα διεθνή επιθετικό. Είτε μέσω ρεπορτάζ, είτε ανοικτά, είτε φωτογραφίζοντάς τον όπως στην πιο πρόσφατη δήλωση πριν το παιχνίδι της ομάδας της Λισαβόνας με τη Νασιονάλ Μαδέιρα για το πορτογαλικό Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει εμπεδώσει ότι η Σπόρτινγκ όχι απλώς ενδιαφέρεται αλλά έχει κορυφαίο στόχο για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης τον Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός έχει γνωστοποιήσει αρχικά τα εξής, με χρονική σειρά:

1η Ιουνίου 2024: Ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση 16+2 εκατ. ευρώ για τον Ιωαννίδη ως απάντηση σε δημοσίευμα από την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η διάθεση να πωληθεί ο παίκτης.

19 Ιουνίου 2024: Επίσημα γνωστοποίησε ότι απορρίφθηκε πρόταση ύψους 25 εκατ. ευρώ από την Ίπσουιτς.

11 Ιουλίου 2024: Γνωστοποιήθηκε, επίσης, επίσημα ότι απορρίφθηκε πρόταση ύψους 25 εκατ. ευρώ συν μπόνους για την πώληση του Ιωαννίδη από την Μπολόνια.

14 Ιουλίου 2024: Με τον, πλέον, σαφή και κατανοητό τρόπο, ο Παναθηναϊκός τόνισε ότι ο επιθετικός του δεν πωλείται.

Εδώ εντοπίζονται δύο οξύμωρα στοιχεία. Όλα αυτά δεν έχουν... παίξει πολύ στα πορτογαλικά ρεπορτάζ, που συνεχώς ασχολούνται με το έντονο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Ιωαννίδη. Δεύτερον, παρά τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του Παναθηναϊκού, συνεχίζονται με την ίδια ένταση τα δημοσιεύματα, ενώ το Τριφύλλι έχει γνωστοποιήσει απόρριψη προτάσεων από τις Ίπσουιτς και Μπολόνια, όχι, όμως, από τη Σπόρτινγκ. Η τελευταία έχει καταθέσει, άραγε, τέτοια;

Διαύλος επικοινωνίας υπάρχει...

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι και η πιο ευέλικτη ομάδα του κόσμου στα μεταγραφικά ζητήματα, σε επίπεδο χρονικής ολοκλήρωσης μεταγραφών (προς και από τον σύλλογο), κάτι που φέτος πήγε να αλλάξει με τον εντυπωσιακό χειρισμό της υπόθεσης Τετέ. Που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, έκανε γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, έβαλε το χέρι στην τσέπη και έφερε τον παίκτη στην Αθήνα σε χρόνο dt.

Με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένα αλισβερίσι παικτών, οπότε, δεδομένα, αν αποφάσιζε ο Παναθηναϊκός και ο Ιωαννίδης ότι επιθυμούν πώληση δίαυλος επικοινωνίας θα μπορούσε να βρεθεί. Ο Άντραζ Σπόραρ ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2022 αντί 3,5 εκατ. ευρώ. Ένα μήνα μετά, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πωλήθηκε στους Πορτογάλους με 4 εκατ. ευρώ. Όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Η, έως τώρα, θέση του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρη και, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει από τον παίκτη ότι "καίγεται" να αφήσει στην παρούσα φάση το ελληνικό Πρωτάθλημα.

Μάλλον δεν έχει πει την τελευταία της λέξη...

Το συμπέρασμα που βγαίνει, με το μπαράζ δημοσιευμάτων που συνεχίζεται, είναι ότι η Σπόρτινγκ περιμένει την κατάλληλη στιγμή να κάνει την τελική και καλή της προσφορά για τον παίκτη. Δεν ξυπνούν οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι το πρωί και βγάζουν από το κεφάλι τους σενάρια... Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αυτό μπορεί να γίνει προς το τέλος των μεταγραφών, ωστόσο, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα αλλάξει η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου που θέλει να κρατήσει τον Ιωαννίδη.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το τρέχον διάστημα οι δυο τους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για τη χρονική επέκταση της συνεργασίας (η παρούσα είναι έως το 2027), με θεαματική αύξηση αποδοχών του ποδοσφαιριστή. Εκεί θα φανεί και το τι σκέφτεται ο ίδιος...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!