Ηγεμονική πρόταση στον Σάρι και μεγάλο μπάτζετ για μεταγραφές

Μαουρίσιο Σάρρι

i

sslazio.it

Ηγεμονική πρόταση στον Σάρι και μεγάλο μπάτζετ για μεταγραφές

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:15 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 31.05.2024

Το Sportal έχει τις λεπτομέρειες για το πως ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να πείσει τον Μαουρίσιο Σάρι να δουλέψει στον Παναθηναϊκό. Το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, το επιτελείο με τους συνεργάτες και το μπάτζετ για την ενίσχυση.

Θέμα ημερών, ακόμα και ωρών, είναι η κάλυψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Όπως διαβάσατε στο Sportal, o Γιάννης Αλαφούζος έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην πρόσληψη του Μαουρίσιο Σάρι. Ενός επαγγελματία με σπουδαίο βιογραφικό και με τωρινές επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος. Άλλωστε, τα περιθώρια είναι μικρά για το Τριφύλλι, εξαιτίας του Β' προκριματικού του Europa League.

Εξαρχής ο στόχος του Αλαφούζου ήταν η συμφωνία με έναν προπονητή, ο οποίος θα εγγυάται τη δημιουργία μιας άκρως ανταγωνιστικής ομάδας. Όσες εγγυήσεις μπορούν να παρασχεθούν στο ποδόσφαιρο, ένα σπορ που από τη φύση του τίποτα δεν είναι σίγουρο και εξασφαλισμένο.

Οι συζητήσεις του Αλαφούζου με τον Σάρι επιβεβαιώθηκαν και από την Ιταλία. Ο έγκυρος Ιταλός ρεπόρτερ με ειδίκευση στις μεταγραφές, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός κατέθεσε μεγάλη πρόταση στον 65χρονο τεχνικό, ο οποίος ζήτησε λίγο χρόνο για να απαντήσει.

Προφανώς, για να προσελκύσει έναν προπονητή με το προφίλ του Σάρι, ο Αλαφούζος έχει καταφύγει σε μία οικονομική υπέρβαση. Ο εφοπλιστής προσφέρει στον Ιταλό τα περισσότερα χρήματα που έχουν προταθεί ποτέ για το συγκεκριμένο πόστο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αμοιβή του Σάρι, εφόσον απαντήσει «si» στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, θα αγγίξει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ο κόουτς με καταγωγή από την Τοσκάνη, θα έχει ένα πλήρες επιτελείο συνεργατών, που θα τον πλαισιώσουν στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Τα λεφτά δεν αρκούν για να πειστεί να έρθει στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δούλεψε σε Λάτσιο, Τσέλσι, Γιουβέντους και Νάπολι. Απαιτείται και ένα φιλόδοξο πλάνο, με υψηλό μπάτζετ για την ενίσχυση του ρόστερ με πρωτοκλασάτους παίκτες.

Ο Αλαφούζος αποφασίζει τώρα - Τα σενάρια με Σάρι και Σαμπαόλι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:14 - 30.05.2024

Ο Αλαφούζος αποφασίζει τώρα - Τα σενάρια με Σάρι και Σαμπαόλι

Ο Γιάννης Αλαφούζος ετοιμάζεται να αποφασίσει άμεσα για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, την ώρα που στην Ιταλία αναφέρουν πως ο εφοπλιστής έχει προχωρημένες επαφές με τον Μαουρίτσιο Σάρι. Προς Γαλλία οδεύει ο Χόρχε Σαμπαόλι.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Αλαφούζος έχει παρουσιάσει στον Σάρι το όραμα του για τον φετινό Παναθηναϊκό και για να αποσπάσει τη θετική απάντηση του, θα διαθέσει εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Αν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επισήμανε στον 65χρονο προπονητή πως το έμψυχο δυναμικό του Τριφυλλιού χρήζει αναβάθμισης και όχι «ξηλώματος».

O Σάρι ζήτησε χρόνο όχι για να επεξεργαστεί την πρόταση, η οποία τον έχει ικανοποιήσει απόλυτα. Ο 65χρονος προπονητής θέλει να καταλήξει στην απόφαση του και τον αντίκτυπο που θα έχει στην καριέρα του, μία δουλειά στη Stoiximan Super League. Παράλληλα, ο Αλαφούζος για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως, έχει ανοιχτή γραμμή και με άλλους υποψήφιους, όπως ο Αργεντινός, Χόρχε Σαμπαόλι.