Παναθηναϊκός-Ικάρντι: Τα οικονομικά δεδομένα, οι «πηγές» της είδησης και η θέση των «πράσινων»

Μάουρο Ικάρντι

i

galatasaray.org

Παναθηναϊκός-Ικάρντι: Τα οικονομικά δεδομένα, οι «πηγές» της είδησης και η θέση των «πράσινων»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:05 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 29.05.2024

Ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε μεταγραφικά με τον Αργεντινό επιθετικό της Γαλατάσαραϊ, Μάουρο Ικάρντι και το Sportal αναλύει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης του 31χρονου στράικερ και του Τριφυλλιού.

Πολύ καλή για να είναι αληθινή... Η είδηση περι ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Μάουρο Ικάρντι, αναμφίβολα προκάλεσε αίσθηση, αφού ο Αργεντινός σταρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κάθε κίνηση του προσελκύει την προσοχή. Καθώς της συζύγου του, Γουάντα Νάρα, μίας από τις πιο διάσημες WAGS του αθλήματος.

Ασφαλώς, το ζητούμενο είναι εάν η πληροφορία ευσταθεί ή πρόκειται για αποκυήματα της φαντασίας των Τούρκων δημοσιογράφων. Η φήμη προέρχεται από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τουμέρ Μετίν, ο οποίος προ ημερών δήλωσε ότι έμαθε πως ο Παναθηναϊκός ασχολείται με τον Μάουρο Ικάρντι.

Στην πραγματικότητα, ο Μετίν δεν επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες και απλώς μετέφερε όσα άκουσε από Έλληνα ρεπόρτερ. Άρα, το σενάριο αδυνατίζει απ' ευθείας από την πρωτογενή «πηγή» του. Από τη στιγμή που κατ' ουσίαν, η προέλευση είναι από την Ελλάδα και... ανυπόγραφη.

Κατά δεύτερον, η σύνδεση του Τριφυλλιού με τον 31χρονο στράικερ αναζωπυρώθηκε το βράδυ της Κυριακής από την ανάρτηση ενός τουρκικού λογαριασμού στην πλατφόρμα «Χ». Το προφίλ «Enganche Sports» γράφει για θέματα του ποδοσφαίρου της Τουρκίας, όμως δεν διαθέτει ενημερωτική ιστοσελίδα, ούτε υπογράφει κάποιος επώνυμος Τούρκος ρεπόρτερ.

Μία πρόχειρη ανάγνωση των αναρτήσεων του λογαριασμού, δείχνει πως πρόκειται για αναπαραγωγή φημών και ισχυρισμών και όχι για πρωτογενές ρεπορτάζ του συντάκτη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει με την ανάρτηση για τον Παναθηναϊκό και τον Μάουρο Ικάρντι.

Σε ότι αφορά την επαγγελματική σχέση του Ικάρντι με τη Γαλατάσαραϊ, εξελίσσεται ιδανικά. Με τις όποιες κατά καιρούς αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του Αργεντινού, λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του και της επιρροής της συζύγου του, Γουάντα Νάρα. Ο Ικάρντι περνάει εξαιρετικά στην Κωνσταντινούπολη και δεν έχει λόγο να μετακομίσει.

Ο Ικάρντι είναι στην κυριολεξία βασικός και αναντικατάστατος στην «Τσιμ μπόμ», μετρώντας 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (3.643 λεπτά), έχει σκοράρει 30 γκολ και έχει μοιράσει 12 ασίστ. Με τον προπονητή, Οκάν Μπουρούκ να τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία και τον κόσμο να τον λατρεύει.

Αλλά και τα οικονομικά δεδομένα είναι εξωπραγματικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Γαλατάσαράι απέκτησε τον Ικάρντι δέκα μήνες πριν, στις 26 Ιουλίου του 2023, καταβάλλοντας 10 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ούτε... τρελός στο «Αλί Σάμι Γεν» δεν θα έδινε τον πιο επιδραστικό παίκτη του ρόστερ, ο οποίος κόστισε πανάκριβα και αντιμετωπίζεται σαν θεός από τους οπαδούς.

Επιπλέον, ο Ικάρντι αμείβεται με 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Τουρκία. Ένα ποσό που δεν «παίζει» στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στον Μπερνάρ και αυτή η αμοιβή αποτελεί υπέρβαση για τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ.

Τέλος, από το Τριφύλλι δεν προκύπτει ρεπορταζιακά οποιαδήποτε επαφή με την πλευρά του Ικάρντι ή της Γαλατάσαραϊ. Αντιθέτως, μετά τη συμφωνία του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Παπαδημητρίου με τον διεθνή δεξιό μπακ της Ελλάδας, Τζωρτζ Μπάλντοκ, τουλάχιστον προς το παρόν οι μεταγραφικές υποθέσεις έχουν τεθεί σε δεύτερο πλάνο για να ξεκαθαρίσουν οι ανανεώσεις και η συνέχιση της συνεργασίας με τον Φατίχ Τερίμ.