Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες!

Κίκε Σάντσεθ Φλόρες

i

sevillafc.es

Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες!

Μπάμπης Τσιμπίδας 07:02 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 06.06.2024

Ο Μαουρίσιο Σάρι έχει στην αναμονή του Παναθηναϊκό (και) για χάρη της Λάτσιο, όμως άλλοι συμπατριώτες του παίρνουν τον δρόμο για τον Ολίμπικο. Στο Τριφύλλι εξετάζουν τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες ως μία πιθανή εναλλακτική λύση.

Ο Μαουρίσιο Σάρι έχει δύο λόγους που διστάζει να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού και ζήτησε επιπλέον χρόνο. Μειώνοντας πάρα πολύ τις πιθανότητες να έρθει στην Αθήνα, αφού εκ των πραγμάτων, στο Τριφύλλι δεν έχουν τα περιθώρια να περιμένουν από τον Ιταλό προπονητή να καταλήξει στις αποφάσεις του.

Αφενός, ο Σάρι αντιμετωπίζει προσωπικά ζητήματα. Επειδή δεν γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, δεν νιώθει άνετα να δουλέψει εκτός Ιταλίας, έχοντας δυσκολίες στην επικοινωνία. Επίσης, μέλος της οικογένειας του (όχι ο πατέρας του) ταλαιπωρείται από χρόνιο πρόβλημα υγείας και δεν είναι εύκολο να φύγει από τη Ρώμη.

Αφετέρου, ο Σάρι έχει αμφιβολίες για το αν συμφέρει την καριέρα και την υστεροφημία του, να δουλέψει στο υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Ενώ ο 65χρονος allenatore έχει σαν ένα απωθημένο να ολοκληρώσει το έργο του στη Λάτσιο, το οποίο έμεινε ημιτελές με την απόλυση του στις 13 Μαρτίου.

Ωστόσο, μάλλον ο Σάρι δεν θα επιστρέψει στο Ολίμπικο. Η Λάτσιο φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ενώ ο Ιταλός ρεπόρτερ Φαμπρίσιο Ρομάνο έγραψε το βράδυ της Τετάρτης, πως ο κόουτς της Ελλάς Βερόνα, Μάρκο Μπαρόνι, είναι... καθ' οδόν για τη Ρώμη.

Κατά τα φαινόμενα, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, δεν σκοπεύει να απευθυνεί στον Σάρι. Με τον οποίο τσακώθηκαν και αδυνατούσαν να συνυπάρξουν. Άρα, το βασικό εμπόδιο από την Ιταλία για τον Σάρι, επί της ουσίας εκλείπει και δίνει... τύχη στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν ξεχάσει τον Σάρι, αλλά είναι προφανές πως δεν θα περιμένουν εσαεί. Ήδη, οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου εντείνουν τις επαφές με άλλους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία, με απώτερο σκοπό να κλείσουν προπονητή το Σαββατοκύριακο. Είτε τον Σάρι, είτε κάποιον άλλο.

Η περίπτωση του Κίκε Φλόρες

Στο μεταξύ, «πηγές» από την Ισπανία αποκαλύπτουν επαφή ανθρώπου του Παναθηναϊκού με τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες. O Ισπανός δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη Σεβίλλη και θα τον αντικαταστήσει ο συμπατριώτης του, Χοσέ Γκαρσία Πιεμέντα.

Ο 59χρονος Ίβηρας δεν έχει τη φήμη του Σάρι σε αυτό το τάιμινγκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως είναι ένας έμπειρος και εγνωσμένης αξίας επαγγελματίας. Έχει να παρουσιάσει πετυχημένες και αποτυχημένες δουλειές, όμως το πρόσημο στη σταδιοδρομία του κρίνεται θετικό, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Το αβαντάζ του Κίκε Φλόρες είναι πως δεν έχει δεσμεύσεις και θα μπορούσε να έρθει αύριο στην Αθήνα για να αναλάβει. Μία παράμετρο που δεν ισχύει μέχρι τώρα για τον Μαουρίσιο Σάρι ή για μία άλλη, εξίσου δύσκολη υπόθεση με την οποία ασχολούνται οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Τριφύλλι είχαν μία διερευνητική επαφή με τον Φλόρες και έχουν διαπιστώσει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για συμφωνία. Όσο θα καθυστερεί η οριστική απάντηση του Σάρι, τότε θα αυξάνονται οι πιθανότητες να προτιμηθεί ο Ισπανός ή άλλος υποψήφιος.