Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Βαγιαννίδη - Ποια είναι η προσφορά του Τριφυλλιού

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Βαγιαννίδη - Ποια είναι η προσφορά του Τριφυλλιού

Λάμπρος Γκαραγκάνης 22:25 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:21 - 24.09.2024

Πρόταση επέκτασης της συνεργασίας με τον Γιώργο Βαγιαννίδη, έως το 2028, κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ποιες είναι οι προτεινόμενες απολαβές του Έλληνα δεξιού μπακ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο τώρα, αλλά και το καλοκαίρι που προηγήθηκε. Η αγωνιστική του βελτίωση, το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2025 και η στασιμότητα που επικρατούσε στις συζητήσεις με το Τριφύλλι δημιούργησαν και διατηρούν ένα περιβάλλον αμφιβολίας για την παραμονή του ή όχι μετά την ολοκλήρωση της παρούσας συμφωνίας.

Αυτό που αναμενόταν να συμβεί είναι η επαναπροσέγγιση των Πράσινων προς την πλευρά του 23χρονου δεξιού μπακ, ο οποίος είναι πρώτος στην ιεραρχία του Ντιέγκο Αλόνσο για τη θέση, μπροστά από τους Τζορτζ Μπάλντοκ και Γιάννη Κώτσιρα. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε. Και έχει να κάνει με πρόταση, με ισχύ από την τρέχουσα σεζόν, για νέο συμβόλαιο έως το 2028. Με συνολικές απολαβές 2,1 εκατ. ευρώ.

Η τρέχουσα συμφωνία, ανάμεσα στους Κυπελλούχους Ελλάδας (το τρόπαιο ήρθε, στον Βόλο, κόντρα στον Άρη με 1-0 και γκολ του Βαγιαννίδη) και τον 23χρονο αμυντικό, προβλέπει περίπου 90.000 ευρώ (άνευ μπόνους). Ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει μία πρόταση προ καιρού, η οποία ήταν με βελτιωμένες απολαβές κοντά στις 280.000 ετησίως. Πλέον, αυτή η προσφορά δεν ισχύει και αντικαταστάθηκε με βελτιωμένη. Αυτή προβλέπει νέο συμβόλαιο τεσσάρων ετών, με συνολικές απολαβές 2,1 εκατ. ευρώ από το 2024 έως το 2028. Δίχως να υπολογίζονται έξτρα μπόνους, προσωπικών και συλλογικών στόχων.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται, συγκεκριμένα, κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών από την πρώτη έως την τέταρτη χρονιά του νέου συμβολαίου. Συγκεκριμένα, 450.000 για την παρούσα σεζόν 2024/25, 500.000, 550.000 και 600.000 για την τελευταία το 2027/28. Το καλοκαίρι η βραζιλιάνικη Μποταφόγκο είχε καταθέσει σημαντική προσφορά στο Τριφύλλι για την αγορά του ποδοσφαιριστή, που πλέον είναι στις κύριες επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική ομάδα. Προτείνοντάς του ετήσιο συμβόλαιο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Μένει να φανεί η τύχη και η αντιμετώπιση της προσέγγισης αυτής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει επίσημη μορφή, από την εκπροσώπηση και την πλευρά του Γιώργου Βαγιαννίδη. Αξίζει να σημειωθεί, όπως είναι και το προφανές βάσει της ποδοσφαιρικής πορείας του από μικρό παιδί στον σύλλογο, προτεραιότητα είναι ο Παναθηναϊκός.