Νέα αυτοκτονία για Παναθηναϊκό, 1-1 με την Κηφισιά

Νέα αυτοκτονία για Παναθηναϊκό, 1-1 με την Κηφισιά

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:01 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την ανόητη αποβολή του Σένκεφελντ και το αυτογκόλ του Αράο και έχασε τέσσερις βαθμούς στη Λεωφόρο σε δύο αγωνιστικές. Ο Παλάσιος το 1-0, έχασε απίστευτη ευκαιρία ο Μπιφουμά στο 91'.

Σε αυτόχειρα έχει μετατραπεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δείχνει να προσπαθεί να τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Σε άλλη μία εντός έδρας απώλεια βαθμών, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Κηφισιά, στο δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά την ισοπαλία 2-2 με τη Λαμία.

Μέχρι την αποβολή του Σένκεφελντ, το βράδυ προιωνιζόταν εύκολο για το Τριφύλλι. Ωστόσο, στην πρώτη συμμετοχή του στην ενδεκάδα επί Τερίμ, ο Ολλανδός τα έκανε… θάλασσα και αποβλήθηκε για χτύπημα στον Τετέι στο κεφάλι. Το αυτογκόλ του Αράο ολοκλήρωσε τη καταστροφή…

Η Κηφισιά πήρε έναν απρόσμενο βαθμό που δεν έμοιαζε να τον περιμένει. Αν είχε περισσότερη πίστη, τότε θα έπαιρνε και τη νίκη, αφού δεν τόλμησε στο φινάλε, παρά τους κενούς χώρους και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Η εξέλιξη του ματς

Η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού δεν είχε ταχύτητα στο πρώτο ημίχρονο, με συνέπεια η Κηφισιά που συμπτυσσόταν στην περιοχή του Αναγνωστόπουλου, να αμύνεται εύκολα. Μέχρι το 37’, όταν ο Ιωαννίδης πάσαρε κάθετα στον Παλάσιος και αυτός με δυνατό συρτό σουτ, σκόραρε.

O Τούκου σκόραρε και στο 60’, όταν βγήκε τετ-α-τετ από την κάθετη πάσα του Λημνιού. Όμως το γκολ δεν μέτρησε, αφού το VAR έδειξε τον Αργεντινό εξτρέμ εκτεθειμένο για χιλιοστά.

Αφού ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε δεύτερο γκολ, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Αρχικά στο 66’ ο Σένκεφελντ με μία επιπόλαιη ενέργεια στην κυριολεξία, κλώτσησε τον Τετέι στο κεφάλι και αποβλήθηκε. Στην επόμενη φάση, ο Μπιφούμα σούταρε χωρίς δύναμη από απόσταση, ο Αράο έβαλε αψυχολόγητα το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε όλος να πιέσει, είχε τετ-α-τετ με τον Ιωαννίδη, όμως η Κηφισιά έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-1. Ο Μπιφουμά βγήκε στην κόντρα μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού, πλάσαρε τον Λοντίγκιν, όμως βρήκε δοκάρι και μετά έσωσε ο Ούγκο.

O MVP: Ο Μπιφουμά και ο Τετέι, με την είσοδο τους, άλλαξαν τη ροή του ματς. Αναστάτωσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού, έφεραν την αποβολή του Σένκεφελντ και το γκολ της ισοφάρισης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην ανόητη αποβολή του Σένκεφελντ, ο οποίος λειτούργησε σαν πρωτάρης και παρότι αρχηγός, κρέμασε την ομάδα του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Τερίμ παρέταξε μία ενδεκάδα που δεν είχε μεγάλη ταχύτητα και φρεσκάδα και έμοιαζε να παίρνει αυτό που ήθελε. Ωστόσο, η αποβολή του Σένκεφελντ χάλασε το σχέδιο του και μετά ο Τούρκος δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση. Ο Μπράτσος είχε ένα αμυντικό πλάνο και δεν δικαιώθηκε, παίρνοντας την ισοπαλία περισσότερο λόγω των συνθηκών, παρά με τις κινήσεις του από τον πάγκο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών ορθά απέβαλλε τον Σένκεφελντ και δεν αντιμετώπισε άλλη δύσκολη φάση, αποφεύγοντας και τις πολλές διακοπές στο ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (91’ Βιλένα), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (91’ Αϊτόρ), Ρούμπεν (66’ Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Λημνιός (76’ Γερμέγεφ), Ιωαννίδης

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεξέιρα (16’ Βαφέας), Μποτία (74’ λ.τ. Πάρρας), Τσάπαν, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιοβάνοβιτς), Κλωναρίδης, Μενέντεζ (62’ Τετέι), Σάντος, Οζέγκοβιτς (62’ Μπιφουμά)