Κίνηση στο μάξιμουμ και συνδυαστικό ποδόσφαιρο από τον Αλόνσο

Κίνηση στο μάξιμουμ και συνδυαστικό ποδόσφαιρο από τον Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δούλεψε στη φυσική κατάσταση με μπάλα και ζητούσε συνδυαστικό ποδόσφαιρο από τα άκρα. Τέλος η προετοιμασία για τον Κρυπαράκο, ο οποίος υπέστη θλάση. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης έριξε το βάρος στη φυσική κατάσταση και στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο από τα άκρα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άφησε το πρόσταγμα αρχικά στους συνεργάτες του Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι και Φακούντο Στικ. Μετά το ζέσταμα, λοιπόν, οι παίκτες χωρίστηκαν σε γκρουπ και δούλεψαν στις πάσες με μία επαφή και συνεχή κίνηση. «Ταχύτητα στο μάξιμουμ», ζητούσε ο Ραϊμόντι, ο οποίος έκανε παρατήρηση ότι «δεν περπατάμε μετά την πάσα».

Στο τέλος της άσκησης έπρεπε να υπάρχει συγχρονισμός και στην τελική πάσα να έχει κάνει έναν κύκλο ο κάθε ποδοσφαιριστής. Μία άσκηση που έμοιαζε με μπέιζμπολ…

Συνέχεια 1-2 από τα άκρα

Στη συνέχεια ο Αλόνσο χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες 9 εναντίον 9. Μπαλαντέρ ήταν οι Πάλμερ- Μπράουν, Μάγκνουσον και Μπρέγκου. Οι πράσινοι ήταν οι εξής: Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Τσόκαϊ, Φικάι, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Οι πορτοκαλοί ήταν οι Σένκεφελντ, Αράο, Κυριόπουλος, Κάτρης, Ζέκα, Τρουιγέ, Αϊτόρ, Νίκας, Νταμπίζας. Οι μπαλαντέρ ήταν σε θέση στόπερ σε κάθε ομάδα (Μπράουν και Μάγκνουσον, αντίστοιχα) και ο Μπρέγκου μέσα.

Η άσκηση ήθελε τρεις κατοχές, αλλά ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού σταμάτησε το πρόγραμμα, διότι είδε πράγματα που δεν τον άφησαν ικανοποιημένο. Αυτό που φώναζε ήταν να μην καθυστερεί το παιχνίδι και να πηγαίνει άμεσα στην επίθεση η μπάλα, ενώ ο Ραϊμόντι φώναζε «αντίδραση» όταν χανόταν η μπάλα.

Στην επόμενη άσκηση προστέθηκαν και γκολκίπερ. Οι Αϊτόρ και Μαντσίνι ήταν στα άκρα και ο 49χρονος τεχνικός ζητούσε συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Συνεχόμενα 1-2 και ολοκλήρωση των επιθέσεων από τα άκρα. Σ’ εκείνο το διπλό το σκορ ήταν 2-1 με γκολ Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς για τους πράσινους και του Νίκα για τους πορτοκαλί.

Στο διπλό 10 εναντίον 10 το σκορ ήταν 1-0 με κεφαλιά του Αράο, έπειτα από κόρνερ του Αϊτόρ.

Θλάση ο Κρυπαράκος

Ζημιά για τον νεαρό Χρήστο Κρυπαράκο. Ο 21χρονος εξτρέμ υπέστη θλάση πρώτου έως δεύτερου βαθμού στον ορθό μηριαίο. Έτσι, η προετοιμασία για τον Κρυπαράκο έχει λήξει ουσιαστικά.