Λάβα ο Παναθηναϊκός στο ηφαίστειο του ΟΑΚΑ έκαψε τη Λανς και συνεχίζει στην Ευρώπη!

Λάβα ο Παναθηναϊκός στο ηφαίστειο του ΟΑΚΑ έκαψε τη Λανς και συνεχίζει στην Ευρώπη!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:59 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:32 - 29.08.2024

Με τον Ντραγκόφσκι να δίνει το σύνθημα και τους Πελίστρι, Τετέ να βρίσκουν δίχτυα ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την ποιοτική Λανς και συνεχίζει στο Conference League.

Ο Παναθηναϊκός μπροστά σε 60.000 οπαδούς του ήθελε μία υπέρβαση.

Ήθελε τσαμπουκά, τύχη, κυνισμό. Τα είχε όλα. Είχε τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος έδωσε το σύνθημα. Ο Πολωνός νωρίς στο ματς απέκρουσε πέναλτι και είχε σωτήριες επεμβάσεις στη συνέχεια.

Το τριφύλλι ήταν ζωντανό, στο κόλπο της πρόκρισης και έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο μισάωρο. Ο Πελίστρι άνοιξε το σκορ, έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ και μετά μίλησαν οι Μαξίμοβιτς, Ντραγκόφσκι, Μαντσίνι και Τετέ.

Ο Σέρβος έσωσε μία φορά με τάκλιν το 1-1 και στο φινάλε στη γραμμή το 2-1. Ο Ντραγκόφσκι έκανε κι αυτός απόκρουση. Και ο Μαντσίνι σε τρομερή αντεπίθεση έβγαλε την πάσα στον Τετέ και ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε για το 2-0 που ήταν το τελικό σκορ και υπέγραψε μία ονειρική βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει στο League Stage του Conference League και θα είναι αύριο παρών στην κλήρωση.

Τρομερός Ντραγκόφσκι

Ο Παναθηναϊκός με 60.000 και πλέον οπαδούς του, μπήκε φουριόζος, πίεσε στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά δεν βρήκε φάση.

Η Λανς έκλεισε τους χώρους και την πάσα προς τον Ιωαννίδη και αφού «συνήλθε» από την μαγική ατμόσφαιρα επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο κι έβαλε δύσκολα στο τριφύλλι.

Στο 9’ η γαλλική ομάδα άγγιξε το 1-0. Σ’ εκτέλεση κόρνερ, ο Σαϊντ νίκησε στον αέρα τον Μλαντένοβιτς, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Στο 14’ ο Ισπανός Μουνουέρα έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Μλαντέβονιτς στον Περέιρα. Δεν ήταν ξεκάθαρο αν τον βρήκε τον αντίπαλο ο Σέρβος μπακ, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Στο 15’ ο Σοτοκά εκτέλεσε το πέναλτι στη δεξιά γωνία, αλλά ο φοβερός Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά κι απέκρουσε κρατώντας το μηδέν για τους πράσινους.

Η Λανς, ωστόσο, συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, να κυκλοφορεί τη μπάλα κι έφτανε σχετικά άνετα έξω από την περιοχή του τριφυλλιού. Στο 25’, λοιπόν, ο Σοτοκά έπειτα από αρκετές πάσες των Γάλλων έκανε το δεξί σουτ εντός περιοχής και μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός που είχε τον Ιωαννίδη εγκλωβισμένο και δεν μπορούσαν οι συμπαίκτες του να του περάσουν πάσες, με τους Μπακασέτα, Πελίστρι αρκετά στατικούς, είχε τελική στο 28’, όταν το μακρινό αριστερό σουτ του Τετέ, η μπάλα έφυγε δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 33’ είχε νέα σπουδαία απόκρουση ο Ντραγκόφσκι, ο οποίος με το δεξί χέρι απέκρουσε σε κόρνερ, το αριστερό σουτ του Σαϊντ.

Γκολ ο Πελίστρι!

Το τριφύλλι ήταν πιο ζωηρό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Λανς παρέμενε πιο απειλητική. Στο 51’ οι Γάλλοι πάλι κυκλοφόρησαν τη μπάλα, γύρισμα σουτ του Σαϊντ από αριστερά, απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι με τα πόδια.

Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι πάλι πλησίασαν στο γκολ. Ο Φρανκόφσκι έκανε γλυκιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας, ο Τόμασον έκανε την προβολή κι απέκρουσε σωτήρια ο Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός με τον Πολωνό γκολκίπερ έμεινε ζωντανός και σε θέση να κυνηγήσει την ευκαιρία του. Ο Αλόνσο πέρασε Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Βαγιαννίδη και πέρασε τον Τετέ πίσω από τον Ιωαννίδη. Στο επόμενο λεπτό, λοιπόν, το τριφύλλι βρήκε γκολ και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά.

Στο 62’ ο Πελίστρι έκανε την κάθετη στον Ιωαννίδη, αυτός κόπηκε από τον Γκραντί και η μπάλα στρώθηκε στον Πελίστρι, ο οποίος με αριστερό πλασέ νίκησε τον Σαμπά κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Οι πράσινοι είχαν ψυχολογία, η Λανς τα είχε χαμένα στο ηφαίστειο του ΟΑΚΑ και στο 68’ ο Τετέ απείλησε, αλλά το αριστερό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Γκολ ο Τετέ και 2-0!

Στο 85΄ο Παναθηναϊκός βρήκε το 2-0 σε μία τρελή φάση. Ο Μαξίμοβιτς έκοψε σωτήρια σουτ στη μεγάλη περιοχή, ο Ιωαννίδης έδιωξε για τον Μαντσίνι, αυτός προχώρησε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Τετέ, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε και έκανε το 2-0.

Στο 89' σε νέα επίθεση του Παναθηναϊκού ο Τζούριτσιτς έδωσε στον Ιωαννίδη κι αυτός σε κενή εστία έχασε την ισορροπία του κι έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο 91' η Λανς έχασε κι αυτή απίθανη ευκαιρία. Σουτ του Ντιούφ από το πέναλτι απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και στη συνέχεια νέο σουτ του Λασκαρί έδιωξε στη γραμμή ο Μαξίμοβιτς!

Ο MVP

Ο Ντραγκόφσκι έχει τεράστια μερίδιο. Ο Μαξίμοβιτς έχει επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόκριση. Το γκολ, όμως, μετράει και οι Πελίστρι, Τετέ ήταν καθοριστικοί και το μοιράζονται.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Αρχικά στην απόκρουση πέναλτι του Ντραγκόφσκι και στην επέμβαση στον Τόμασον. Κατόπιν στο γκολ του Πελίστρι που ήρθε με τις αλλαγές του Αλόνσο. Και φυσικά στο 2-0 σε αντεπίθεση, έπειτα από τρελή φάση της Λανς. Στο φινάλε Ντραγκόφσκι και Μαξίμοβιτς είπαν «όχι» στην... παράταση.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Σαμπά, Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον (79’ λ.τρ. Σένκεφελντ), Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (61’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Πελίστρι (82’ Τζούριτσιτς), Μπακασέτας (61’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Λανς (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Σαρ (71’ Χαϊντάρα), Χουσάνοφ, Τόμασον, Ντιούφ, Μασάντο (71’ Τσάβεζ), Φρανκόφσκι, Περέιρα (67’ Φουλζίνι), Σαϊντ (67’ Λασκαρί), Σοτοκά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!