Αλόνσο: «Κλειδί για την πρόκριση είναι η πίστη, ο κόσμος δίνει το σύνθημα»
i

©intime

Αλόνσο: «Κλειδί για την πρόκριση είναι η πίστη, ο κόσμος δίνει το σύνθημα»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:05 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 28.08.2024

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ντιέγκο Αλόνσο τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να έχουν πίστη για την πρόκριση κόντρα στη Λανς.

Πίστη, αυτοπεποίθηση και το τέλειο παιχνίδι.

Αυτό περιμένει ο Ντιέγκο Αλόνσο να έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στον αυριανό αγώνα με τη Λανς.

Ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα με 2-1 στη Γαλλία, αλλά ο κόσμος θα κατακλύσει τις εξέδρες του ΟΑΚΑ κι ο Αλόνσο τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να κάνουν εμφάνιση υψηλού επιπέδου κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Υποστήριξε ότι οι πράσινοι έχουν μία μόνο ευκαιρία να συνεχίσουν στην Ευρώπη και θα την κυνηγήσουν, αλλά θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η Λανς είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ουρουγουανός τεχνικός του «τριφυλλιού»:

Για την προσέγγιση στο ματς: «Θα βγούμε από την πρώτη στιγμή να κάνουμε το παιχνίδι μας. Και με σεβασμό στην Λανς, που παίζει σε ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης και παίζει καλά. Θα είναι δύσκολο ματς, έχουμε μία ευκαιρία απέναντι σε έναν από τους πιο δυνατούς αντιπάλους στη διοργάνωση. Θα κυνηγήσουμε την ευκαιρία της πρόκρισης κι αυτή είναι η εγγύση που θα δώσω στον κόσμο. Ο κόσμος να ξέρει ότι το ματς είναι δύσκολο, αλλά έχουμε μία ευκαιρία να προκριθούμε και θα την κυνηγήσουμε.

Η Λανς είναι μία ομάδα που παίζει με ένταση και είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το είδαμε στο πρώτο ματς. Είναι επικίνδυνη όταν πιέζει κι εμείς πρέπει να είμαστε μία ομάδα που θα παίξει καλά σε υψηλό επίπεδο. Έχει καλή φυσική κατάσταση και πρέπει εμείς να τα κάνουμε όλα καλά. Να βρούμε χώρους όταν πιέζουν, ώστε να υποφέρουν στις δικές μας αντεπιθέσεις. Κλειδί του αγώνα είναι η πίστη.

Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, στις δυνατότητες που έχουμε».

Για το πως νιώθει που θα παίξει σε ένα γεμάτο γήπεδο: «Καταρχάς, νιώθω συγκίνηση για όσα κάνουν οι οπαδοί μας. Το μήνυμα το δίνουν οι οπαδοί. Όχι εγώ. Πιστεύουν! Κι εμείς επίσης έχουμε πίστη. Είμαστε με μειονέκτημα απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά έχουμε μία ευκαιρία και θα την κυνηγήσουμε».

Για τον Πάλμερ-Μπράουν και τον Μάγκνουσον: «Κανένας από τους δύο δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα. Διότι προέρχονται από τραυματισμούς. Ολοένα και περισσότερο βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο Πάλμερ-Μπράουν στο προηγούμενο ματς έκατσε στον πάγκο, αλλά βελτιώνεται και πλησιάζει το επίπεδο των υπόλοιπων παικτών. Παρεμφερής είναι και η κατάσταση του Μάγκνουσον. Έπρεπε να έχω έναν στόπερ στο προηγούμενο ματς κι επέλεξα τον Πάλμερ-Μπράουν. Αλλά προϊόντος του χρόνου, στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν περισσότερες συμμετοχές. Την επόμενη εβδομάδα, που έχουμε την διακοπή, έχουμε προβλέψει να κάνουμε ένα φιλικό και σε αυτό θα χρησιμοποιηθούν».

Για τις απουσίες των Ντάνσο, Μεντίνα: «Οι αντικαταστάτες τους είναι πολύ καλοί παίκτες. Έχει ένα ευρύ ρόστερ η Λανς. Οι αντικαταστάτες έχουν τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά όπως οι δύο που δεν θα παίξουν. Το ρόστερ τους είναι σχεδιασμένο για να παίξουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Φυσική κατάσταση και τεχνική ικανότητα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!