Ο... φευγάτος Σπόραρ έδωσε στο 96' φιλί ζωής στον κάκιστο Παναθηναϊκό

Ο... φευγάτος Σπόραρ έδωσε στο 96' φιλί ζωής στον κάκιστο Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 23:01 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 25.08.2024

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, ο Λεβαδειακός αξιόμαχος, αλλά με γκολ του Σπόραρ στο 96' το τριφύλλι σώθηκε από το κάζο και από δεύτερη σερί εντός έδρας γκέλα.

Ο Παναθηναϊκός για να πάρει πρωτάθλημα θέλει νίκες και με μισό-μηδέν.

Με αυτή την εικόνα που είχε κόντρα στον αξιόμαχο Λεβαδειακό, όμως, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι… Οπως και να έχει, πριν τον πρώτο μεγάλο τελικό με την Λανς, όπου παίζεται η παραμονή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αυτό που μετρούσε ήταν η νίκη με τον Λεβαδειακό.

Το «τριφύλλι» έφτασε μία ανάσα από δεύτερη σερί γκέλα, μετά την ήττα από τον Αστέρα, αλλά έδωσε το φιλί της ζωής στο 96’ ο Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ που έχει ακούσει πολλά από τον κόσμο και που φαίνεται να είναι με το ένα πόδι στην έξοδο.

Δοκάρι ο Λεβαδειακός

Το ματς ξεκίνησε με τρεις φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις δύο. Στο 1’ σε εκτέλεση κόρνερ, ο Γιαννιώτας με τη μία έκανε το δεξί σουτ εντός περιοχής, απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 3’ έχασε σημαντική ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Μπαλιά του Μαντσίνι, ο Γερεμέγεφ πρόλαβε και τσίμπησε προ του Γκροφ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 5’ σέντρα του Γιαννιώτα από δεξιά, προβολή του Όζμπολτ έφυγε άουτ.

Οι Βοιωτοί έπαιζαν ανοιχτά, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε φαντασία και γρήγορη σκέψη. Στο 23’, έπαιξε για πρώτη φορά γρήγορα κι άγγιξε το γκολ. Συνεργασία Μαξίμοβιτς, Γερεμέγεφ, ο Τσέριν βγήκε τετ α τετ με τον Γκροφ και πλάσαρε, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε με τα πόδια.

Σ’ εκείνο το σημείο το τριφύλλι μπλόκαρε. Ο Πελίστρι δεν πήρε πάσες αριστερά, ενώ και ο Μαξ δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά. Έτσι, οι γηπεδούχοι έπαιζαν από δεξιά με Βαγιαννίδη, Μαντσίνι, αλλά χωρίς ουσία, ενώ κι από τον άξονα δεν βρήκαν φάσεις. Στο 38’ ήταν η επόμενη τελική, όταν δεξί σουτ εκτός περιοχής του Γιαννιώτα, μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι. Στο 41’ σε φάουλ του Μπακασέτα, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Πελίστρι, ο οποίος στόπαρε και από πλάγια θέση έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό ο Γεντβάι έκανε μεγάλο λάθος σε γύρισμα, ο Όζμπολτ πήρε τη μπάλα κι απέφυγε τον Ντραγκόφσκι, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και αυτή βγήκε άουτ.

Ακυρώθηκε γκολ

Ο Αλόνσο δεν έκανε αλλαγή και στο 46’ ο Παναθηναϊκός άγιξε το γκολ σε στατική φάση. Ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα με το αριστερό, Βαγιαννίδης και Σένκεφελντ δεν κατάφεραν να πάρουν την κεφαλιά και η μπάλα με τα φάλτσα που είχε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 54’ σκόραρε ο Λεβαδειακός. Ο Όζμπολτ από αριστερά πήρε τη μπάλα και γύρισε στη μεγάλη περιοχή, ο Γιαννιώτας σκόραρε με πλασέ στη μικρή περιοχή, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ ο Όζμπολτ (δεν καλυπτόταν οριακά από τον Μαξ).

Ο Αλόνσο φυσικά δεν ήταν ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του που ήταν κακή και στο 59’ απέσυρε Μπακασέτα, Μαντσίνι και Πελίστρι, βάζοντας τον Σπόραρ κοντά στον Γερεμέγεφ, δεξιά τον Τετέ και αριστερά τον Τζούριτσιτς.

Ο Παπαδόπουλος, παράλληλα, πέρασε με τις αλλαγές τον Πεντρόζο σε θέση φορ.

Ούτε οι αλλαγές έδωσαν πνοή, όμως, στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη καλή στιγμή μετά την είσοδο των τριών ήταν στο 72’ όταν δεξί σουτ εντός περιοχής του Τζούριτιστς σταμάτησε στον Τσάπρα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε και τον Μλαντένοβιτς αριστερό μπακ και τον Αράο δίπλα στον Μαξίμοβιτς, αλλά η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 76’ για τους Βοιωτούς. Γύρισμα του Βήχου από αριστερά, ο Κάσσος στο ύψος του πέναλτι έκανε κακό πλασέ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 82’ σε κόρνερ του Μλαντένοβιτς, κεφαλιά του Γεντβάι στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τεράστια ευκαιρία

Ο Τσέτσιλας έδειξε 9 λεπτά καθυστερήσεις, το άγχος είχε πνίξει το τριφύλλι και στο 91' χάθηκε τεράστια ευκαιρία. Σουτ του Μαξίμοβιτς απέκρουσε προσωρινά ο Γκροφ και ο Γερεμέγεφ δεξιά στη μικρή περιοχή σε κενή εστία πλάσαρε άουτ!

Το τριφύλλι συνέχισε πλέον να πιέζει με κάθε τρόπο και στο 95' φάουλ του Τετέ με το αριστερό, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Λύτρωση με Σπόραρ!

Στο 96' ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που αναζητούσε με σκόρερ τον Σπόραρ. Σέντρα του Μλαντένοβιτς από αριστερά, κεφαλιά του Τετέ από το ύψος του πέναλτι, ο Γκροφ απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και γύρισε στη μικρή περιοχή, όπου ο Σπόραρ την έστειλε στην κενή εστία. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Λαμαράνα κόντραρε και μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Ο MVP

Ο Σπόραρ παίρνει για το γκολ το βραβείο, αλλά και ο Τετέ έδωσε πνοή στην ομάδα. Είχε ένα καλό φάουλ ελάχιστα άουτ και μία τρομερή κεφαλιά στη φάση του γκολ, όπου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκροφ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Από τη στιγμή που το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα, μπήκε στο 96', δεν χρειάζεται ν' αναφέρουμε κάτι άλλο. Καθοριστική και η φάση, όπου ο Όζμπολτ ήταν οφσάιντ στη φάση που σκόραραν οι φιλοξενούμενοι.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (76’ Αράο), Μαξίμοβιτς, Μαντσίνι (59’ Τετέ), Πελίστρι (59’ Τζούριτσιτς), Μπακασέτας (59’ Τετέ), Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Κωστής (60’ Συμελίδης), Παπαδόπουλος, Βήχος, Όζμπολτ (60’ Λαμαράνα), Πλέγας (77’ Μεχία), Κάσσος, Μπάλτσι, Πεντρόζο (77’ Ρόμο), Τσάπρας, Γιαννιώτας (81’ Γιόκε).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!