Παναθηναϊκός: Λιγόστεψαν οι πιθανότητες για παρουσία στην οκτάδα του Conference League

Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει το γκολ απέναντι στην Μπόρατς.

Παναθηναϊκός: Λιγόστεψαν οι πιθανότητες για παρουσία στην οκτάδα του Conference League

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:27 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 24.10.2024

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση εκτιμήσεων, που δημοσιοποιήθηκε από εξειδικευμένη πλατφόρμα στατιστικών ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει, πλέον, 31% πιθανότητες για να βρίσκεται στο Top 8 της League Phase του Conference League.

Μετά την κλήρωση των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει το Τριφύλλι, στο νέο format της τρίτης τη τάξει ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της UEFA, οι διαδικασίες projection analysis είχαν την ελληνική ομάδα ως τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Όπως και μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες. Στην ίδια θέση βρισκόταν, αναφορικά και με την παρουσία στην τελική οκτάδα της League Phase. Που, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, ήταν μέχρι και σίγουρη...

Για τον Starman: Το συγκινητικό video για το Παναθηναϊκός - Τσέλσι, αφιερωμένο στον Μπάλντοκ
CONFERENCE LEAGUE

11:00 - 24.10.2024

Για τον Starman: Το συγκινητικό video για το Παναθηναϊκός - Τσέλσι, αφιερωμένο στον Μπάλντοκ

Η ανάρτηση - αφιέρωση στον Τζορτζ Μπάλντοκ από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη video - προαναγγελία του αγώνα με τους Λονδρέζους. Το σημειολογικό σκηνικό του Αστεροσκοπείου Αθηνών και η αφίσα για τον Starman.

Έκτοτε, όμως, μεσολάβησε η ισοπαλία 1-1, στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ενώ έγιναν αγώνες για τη Stoiximan Super League που δεν ήταν νικηφόροι. Μέχρι το 0-1 του Ηρακλείου, την 8η αγωνιστική, απέναντι στον ΟΦΗ για το Πρωτάθλημα. Στις πρόσφατες αναλύσεις εκτιμήσεων, ο Παναθηναϊκός έχει υποχωρήσει στα προγνωστικά και, πλέον, βρίσκεται από τις θέσεις 8 έως 12. Σε μία από τις πιο αξιόπιστες, μάλιστα, στην πλατφόρμα ανάλυσης στατιστικών ποδοσφαρίου Football Meets Data, οι Πράσινοι είναι 12οι.

Σίγουρα στα νοκ άουτ ο Παναθηναϊκός – Πόσες πιθανότητες του δίνουν οι υπολογιστές για κατάκτηση του Conference League
CONFERENCE LEAGUE

21:30 - 02.10.2024

Σίγουρα στα νοκ άουτ ο Παναθηναϊκός – Πόσες πιθανότητες του δίνουν οι υπολογιστές για κατάκτηση του Conference League

Ο Παναθηναϊκός μόνο με αυτοκτονία θα είναι εκτός των νοκ άουτ στο Conference League, ενώ στους υπολογισμούς εμφανίζεται όγδοο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Έχοντας 31% πιθανότητες για να βρεθούν στο Top 8, διατηρώντας, πάντως, αρκετά υψηλό ποσοστό (92%) για παρουσία στην τελική 24άδα. Να σκεφτεί κανείς ότι οι αντίστοιχες πιθανότητες της Τσέλσι, αντιπάλου στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (24/10), είναι 88% για την oκτάδα και 99,9% για την 24άδα.

Σε σχέση, λοιπόν, με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι πιθανότητες των Πράσινων για απευθείας πρόκριση στους «16», μέσω παρουσίας τους στην οκτάδα της League Phase, έχουν λιγοστέψει. Στις στοιχηματικές εταιρείες, από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έπεσε από τέταρτο φαβορί σε πέμπτο, πίσω, πλέον, από τις Τσέλσι, Μπέτις, Φιορεντίνα και Χάιντενχαϊμ.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες αναλύσεις advanced football stats, στηρίζονται στο σύνολο των αποτελεσμάτων των ομάδων από την 1η αγωνιστική έως και την 23η Οκτωβρίου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν τη διεξαγωγή της 2ης. Με άξονες των εκτιμήσεων, τι έγινε στην πρεμιέρα και ποια αποτελέσματα έφεραν οι 36 συμμετέχουσες στις εγχώριες υποχρεώσεις τους στο μεσοδιάστημα.

Για τον Παναθηναϊκό, από το 1-1 με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα (3/10), έως τον αγώνα με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ (24/10) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 0-0 με τον Ολυμπιακό εντός και 1-0 με τον ΟΦΗ εκτός.