Νίκησε ο Παναθηναϊκός, αλλά στα επίσημα χρειάζεται περισσότερη ένταση και φαντασία - Ντεμπούτο ο Ίνγκασον

Νίκησε ο Παναθηναϊκός, αλλά στα επίσημα χρειάζεται περισσότερη ένταση και φαντασία - Ντεμπούτο ο Ίνγκασον

Γιώργος Σακελλαρίου 22:59 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 18.07.2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Λεωφόρο 1-0 της Μακάμπι Νετάνια με γκολ του Μαντσίνι, αλλά πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ 'η την Μάριμπορ για να πάρει την πρόκριση. Πρώτη συμμετοχή για τον Ίνγκασον που χειροκροτήθηκε.

Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας νίκησε 1-0 την Μακάμπι Νετάνια στη Λεωφόρο.

Το «τριφύλλι» είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, προηγήθηκε με γκολ του Μαντσίνι, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο του έλειψε η ένταση (λογικό εξαιτίας της εποχής), αλλά και η φαντασία. Δέχθηκε, παράλληλα, δύο μεγάλες φάσεις. Ένταση και φαντασία είναι στοιχεία που θα τα χρειαστεί το τριφύλλι σε μία εβδομάδα κόντρα στην Μπότεφ ή την Μάριμπορ για τον δεύτερο προκριματικό γυρο του Europa League.

Στα θετικά ότι πήρε χρόνο ο Μαξίμοβιτς, που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός, ενώ ντεμπούτο έκανε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Ίνγκι Ίνγκασον.

Απόκρουση Ντραγκόβσκι

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή από το ξεκίνημα, αλλά όχι και τις ιδέες για να απειλήσει την Μακάμπι Νετάνια. Οι Ισραηλινοί, μάλιστα, είχαν την πρώτη μεγάλη φάση. Στο 10’ σε εκτέλεση κόρνερ έκανε την καρφωτή κεφαλιά ο Βάργκας, αλλά ο Ντραγκόβσκι πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση στην δεξιά γωνία.

Το τριφύλλι μετά το 20’ άρχισε να ανεβαίνει και να γίνεται πιο επιθετικό. Στο 26’ συρτό φάουλ του Μπακασέτα κόντραρε και στη συνέχεια σε γύρισμα του Βιλένα, ο Μαξίμοβιτς έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Γκολάρα ο Μαντσίνι

Στο 30’ η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο άνοιξε το σκορ. Ο Μαντσίνι συνδυάστηκε άψογα με τον Τζούριτσιτς, μπήκε στην περιοχή κι εκτέλεσε με το δεξί από κοντά για το 1-0. Εξαιρετική η ασίστ με το εξωτερικό του Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Στο 38’ ο Κώτσιρας ανέβηκε, κέρδισε την κόντρα κι έστρωσε στον Βιλένα, αλλά το δεξί σουτ του Ολλανδού μέσου από το ημικύκλιο ήταν άτσαλο και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Στο 43’ δεξί σουτ του Ουκρανού Πλακουσένκο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ και στο 44’ σε γύρισμα από δεξιά η μπάλα στρώθηκε στον Κώτσιρα, όμως, το αριστερό σουτ στον άξονα, από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Νωθρός ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο μέρος η Μακάμπι Νετάνια έκανε αλλαγές, ο Αλόνσο μέχρι το 60’ όχι. Οι πράσινοι δεν έβγαλαν ενέργεια και δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έριξε στη μάχη Βαγιαννίδη, Αράο και Λημνιό, όμως, οι φιλοξενούμενοι στο 65’ άγγιξαν το 1-1. Πάσα του Βάργκας από αριστερά στο πέναλτι, το αριστερό σουτ του αμαρκάριστου Κόλγκεν έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ντεμπούτο Ίνγκασον

Ο Αλόνσο έβαλε και τον Ίνγκασον στο 73’ με τον Κάτρη παρτενέρ και στο επόμενο κιόλας λεπτό ο Ισλανδός γλίτωσε την ισοφάριση. Λάθος γύρισμα του Κάτρη στον Λοντρίγκιν, οι Ισραηλινοί έκλεψαν, σουτ από τη μεγάλη περιοχή έκοψε σωτήρια ο Ίνγκασον και στη συνέχεια κεφαλιά προ της γραμμής έδιωξε ο Κάτρης.

Στο 76’ ωραίος συνδυασμός των πρασίνων, αριστερό σουτ του Αϊτόρ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από τη συμβολή των δοκαριών.

Η διάταξη με τις αλλαγές είχε διαμορφωθεί ως εξής: Ο Λοντίγκιν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Βαγιαννίδης, αριστερό ο Κώτσιρας και στόπερ οι Ίνγκασον, Κάτρης. Στα χαφ ήταν οι Αράο, Ρούμπεν, Ζέκα, δεξιά ο Αϊτόρ, αριστερά ο Λημνιός και φορ ο Γερεμέγεφ.

Ο Αλόνσο έβαλε και τους Νίκα, Φίκαϊ και στην πρώτη του επαφή ο Νίκας στο 84' είχε κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το 1-0, λοιπόν, διατηρήθηκε έως το φινάλε.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι (64’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (83' Φίκαϊ), Μλαντένοβιτς (64’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (73’ Ίνγκασον), Γεντβάι (73’ Κάτρης), Μαξίμοβιτς (64’ Αράο), Βιλένα (73’ Ρούμπεν), Μαντσίνι (73’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (64’ Λημνιός), Μπακασέτας (73’ Ζέκα), Γερεμέγεφ (83' Νίκας).