Παναθηναϊκός: Μάμα Μπαλντέ, Μορόν και «8άρι»

Παναθηναϊκός: Μάμα Μπαλντέ, Μορόν και «8άρι»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 14:38 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:49 - 25.08.2024

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Μάμα Μπαλντέ της Λυών να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Δίχως, όμως, να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση που εξετάζει το Τριφύλλι. Τι ισχύει για τον Λορέν Μορόν και την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Το αγωνιστικό σκέλος των υποχρεώσεων του Τριφυλλιού υπερσκελίζει τα πάντα. Η νίκη επί του Λεβαδειακού για τη 2η ημέρα της Stoiximan Super League είναι... τα πάντα μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Αστέρα AKTOR (0-1). Ο επαναληπτικός με τη Λανς, για τα playoffs του Conference League, σημαίνει ακόμα περισσότερα για την οικονομία της σεζόν για το Τριφύλλι. Μια και, δεδομένα, θα επηρεάσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Αλόνσο: Η απόφαση που θα κληθεί να πάρει άμεσα για τον Μάγκνουσον
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:05 - 25.08.2024

Αλόνσο: Η απόφαση που θα κληθεί να πάρει άμεσα για τον Μάγκνουσον

Ο Ντιέγκο Αλόνσο εμπιστεύτηκε στην αποστολή του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό τον Έρικ Πάλμερ - Μπράουν, μετά από έντεκα μήνες. Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι η κατάσταση του Χόρντουρ Μάγκνουσον και πότε θα είναι έτοιμος να προσφέρει.

Πρώτος άξονας είναι αυτός των αποχωρήσεων, όπου δεν έχει προκύψει καμία πρόοδος. Παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλάνων και με μεγάλα συμβόλαια, ακόμα δεν έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Ως δανεικοί έστω, μια και πέραν του ενδιαφέροντος της Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον Άντραζ Σπόραρ, πρόταση για πώληση παίκτη δεν υφίσταται. Τώρα, αναφορικά, με την ενίσχυση στην επίθεση, θα υλοποιηθεί. Με τη λογική, πάντα, ότι ο Σλοβένος φορ θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο Μαμά Μπαλντέ δεν έχει κλείσει τρίμηνο στη Λυών, η οποία, ωστόσο, έχει βγάλει στη... βιτρίνα όλο το ρόστερ της για πώληση. Έδωσε 6 εκατ. ευρώ στην Τρουά για τον 29χρονο επιθετικό (παίζει φορ και εξτρέμ) από τη Γουινέα Μπισάου. Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Αν κάνει πρόταση, θα συναντήσει ανταγωνισμό από τη Γαλλία. Αλλά και πάλι το προφίλ του δεν ταιριάζει τόσο με τον στράικερ που φαίνεται ότι θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ναι μεν είναι ταχυδυναμικός, όμως πέρυσι στην Τρουά είχε 2 γκολ και 3 ασίστ σε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει επιθετικό που να έχει το εύκολο γκολ. Από πέρυσι και μετά από εισήγηση του Φατίχ Τερίμ, ο Λορέν Μορόν είναι ένας παίκτης που βρίσκεται υψηλά στην εκτίμηση των ανθρώπων του Τριφυλλιού. Συζητήθηκε για πρώτη φορά το όνομά του τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά πρόταση στον Άρη δεν έγινε. Ο Ισπανός μοιάζει να θέλει να πάρει μεταγραφή, η περίπτωση δεν έχει βγει από την πράσινη λίστα, επομένως (ειδικά σε περίπτωση πρόκρισης στη League Stage του Conference) δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η κίνηση με μία πρόταση.

Στην πρόταση αυτή ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει και παίκτες (πχ Αϊτόρ), που θα κάνουν ακόμα πιο δελεαστικό το πακέτο προσφοράς στους Θεσσαλονικείς. Αξίωναν 5 εκατ. ευρώ για την πώληση του κορυφαίου τους φορ, αλλά αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν ακόμα στο τραπέζι. Είναι μία προοπτική, που δεν μπορεί να απαξιωθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όπως και ο ερχομός παίκτη στη μεσαία γραμμή, ο οποίος θα αγωνίζεται στο «8». Ο παραγκωνισμός του Βιλένα οδηγεί τον Αλόνσο και τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου, στην αναζήτηση ποδοσφαιριστή εκεί για να καλυφθεί το κενό που δεν μπορούσε να καλύψει ούτε όταν αγωνιζόταν ο Ολλανδός...