Μαθήματα ανάπτυξης από τον Αλόνσο – Μπήκαν στα βαθιά Μπακασέτας, Λημνιός και Κώτσιρας

Μαθήματα ανάπτυξης από τον Αλόνσο – Μπήκαν στα βαθιά Μπακασέτας, Λημνιός και Κώτσιρας

Γιώργος Σακελλαρίου 21:31 - 25.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 25.06.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δούλεψε στην ανάπτυξη το απόγευμα της Τρίτης. Οι παρεμβάσεις του και η ικανοποίηση στο φινάλε. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Στην κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα στο πρέσινγκ δούλεψε ο Ντιέγκο Αλόνσο το απόγευμα της Τρίτης.

Με μαθήματα στο build up υπό διάφορες καταστάσεις πίεσης του αντιπάλου, λοιπόν, ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την τρίτη μέρα προετοιμασίας του στην Αυστρία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι τρεις διεθνείς Μπακασέτας, Λημνιός και Κώτσιρας. Οι τρεις παίκτες είχαν την πρώτη γνωριμία τους με τον Ουρουγουανό τεχνικό και τους συνεργάτες του και πήραν μέρος στην τακτική.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πάσες, κοντινές και μακρινές υπό τις οδηγίες του βοηθού του Αλόνσο Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι.

Στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι πορτοκαλί ήταν οι Λοντίγκιν, Φικάι, Αϊτόρ, Νταμπίζας, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Ρούμπεν, Αράο, Σένκεφελντ, Βιλένα, Βαγιαννίδης.

Οι πράσινοι ήταν οι Ξενόπουλος, Μπρέγκου, Γερεμέγεφ, Λημνιός, Κώτσιρας, Γεντβάι, Τσόκαϊ,Κάτρης, Κυριόπουλος, Ζέκα, Τζούριτσιτς.

Ο Αλόνσο έδινε εντολές για πως θα αναπτύσσεται η μία ομάδα είτε με κάθετη πάσα είτε με μακρινή και παράλληλα πως θα πιέζει η αντίπαλη ομάδα.

Ο Ουρουγουανός έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν οι παίκτες στις απαιτήσεις του και φώναζε «σούπερ, σούπερ», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διέκοψε την τακτική για να δώσει οδηγίες για τις θέσεις και τις κινήσεις των παικτών του.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε τη μία ομάδα σε σχηματισμό 4-3-3 και η άλλη σε φάση άμυνας και πρέσινγκ ήταν σε διάταξη 4-4-2. Για μισή ώρα οι παίκτες ακολουθούσαν τις οδηγίες του Αλόνσο, για το πώς θα σπάνε το πρέσινγκ.

Ο Ντραγκόβσκι

Ο Μπαρτολομέι Ντραγκόβσκι υπέγραψε για τρία χρόνια κι αναμένεται την Τετάρτη ν΄ανακοινωθεί η απόκτησή του από τη Σπέτσια.

Ο 27χρονος Πολωνός γκολκίπερ το πρωί της Τετάρτης θα βρίσκεται στο Σλάντμινγκ και το απόγευμα θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα.

Η απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε με τον Ραϊμόντι να κάνει και πάλι με τους στόπερ και τους ακραίους μπακ μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς. Να κινούνται σε ευθεία οι τέσσερις πίσω και πώς να παίρνουν θέση όταν ο μπακ ανέβαινε στα πλάγια για να πιέσει.

Στο άλλο μισό ο Αλόνσο δούλεψε στα κοντρόλ και τα σουτ με τους Γερεμέγεφ, Μαντσίνι, Βιλένα, Ζέκα, Αϊτόρ, Τζούριτσιτς. Τρία σουτ έβαλε ο Ζέκα, ο οποίος ήταν νικητής και πανηγύρισε έξαλλα με τον Τσόκαϊ, ενώ από δύο εύστοχα είχαν οι Αϊτόρ, Τζούριτσιτς, Βιλένα.

*Ειδικό πρόγραμμα ακολούθησαν στο τέλος με τρέξιμο οι Μπακασέτας, Λημνιός, Κώτσιρας. Ο Αλέξις Τρουιγέ έτρεξε μόνος του, για αποφόρτιση, ενώ στην τακτική Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν έκαναν ποδήλατο.