Παναθηναϊκός: Με κουρασμένους βασικούς στην Τούμπα

Ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Με κουρασμένους βασικούς στην Τούμπα

Η δύσκολη συνθήκη που έχει να αντιμετωπίσει ο Ντιέγκο Αλόνσο στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Τι έκαναν οι ενδεκαδάτοι διεθνείς του Παναθηναϊκού στη διακοπή. Το Sportal.gr αναλύει.

Η κρισιμότητας του αγώνα της Τούμπας, απέναντι στον ΠΑΟΚ, για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League είναι μεγάλη για το Τριφύλλι. Μετά την άσχημη εκκίνηση στο Πρωτάθλημα, με απολογισμό 1-1-1 και 5 χαμένους βαθμούς με τον Αστέρα AKTOR εντός (0-1) και την Athens Καλλιθέα (2-2), ως φιλοξενούμενος στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι σε ενδεχόμενη ήττα θα απέχει από τους Θεσσαλονικείς 8 βαθμούς...

Μία δύσκολη κατάσταση καλείται, πέραν του διακυβεύματος του αγώνα, να διαχειριστεί ο Ντιέγκο Αλόνσο. Αφορά την κόπωση βασικών ποδοσφαιριστών, που είχαν αυξημένη συμμετοχή με τις Εθνικές τους ομάδες στο διάστημα της διακοπής. Αρχικά, οι Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Ίνγκι Ίνγκασον γύρισαν νωρίτερα, δίχως να αγωνιστούν με τις χώρες τους, λόγω τραυματισμών. Αμφότεροι είναι καλά και, με τα τώρα δεδομένα, εν δυνάμει βασικοί.

Ο Κλίντμαν Λίλο βρίσκεται τρίτος στην ιεραρχία των γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, πίσω από τους Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι και Γιούρι Λοντίγκιν. Αγωνίστηκε βασικός, για 90 λεπτά, στο εκτός έδρας παιχνίδι της Αλβανίας K21 με την Ελβετία Κ21. Η Εθνική Αλβανίας επικράτησε, με 2-1, της Ελβετίας εκτός για τον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Λίλο έπιασε πέναλτι στο 85’, κρατώντας τη νίκη, με τον Έλτον Φικάι του Τριφυλλιού να μπαίνει αλλαγή στο 20’ του αγώνα. Ουδείς, όμως, αποτελεί μονάδα της first unit του Ντιέγκο Αλόνσο.

Εδώ αρχίζει το πράγμα και ζορίζει για τον Ουρουγουανό προπονητή. Στο θέμα του Sportal.gr για τα επιτεύγματα των διεθνών των Πράσινων στη διακοπή, εξηγείται το γιατί...

23:41 - 22.08.2024

Η πρώτη ενέργεια του Πελίστρι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Ο Πελίστρι έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό στον αγώνα απέναντι στη Λανς.

Φακούντο Πελίστρι: Μέχρι πριν την αγωνιστική παύση, λόγω Εθνικών ομάδων, ο Ουρουγουανός ήταν ο 10ος παίκτης στον κόσμο σε ώρες ταξιδίου το 2024, αναφορικά με τις διεθνείς του υποχρεώσεις. Σε 31 ταξίδια είχε 141.686 ώρες στον... δρόμο. Ο 22χρονος εξτρέμ κλήθηκε με την Εθνική της χώρας του, στα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Στο 0-0 με την Παραγουάη, στο Μοντεβιδέο, αγωνίστηκε βασικός για 59 λεπτά. Στο 0-0 με τη Βενεζουέλα εκτός, στη Ματουρίν, ήταν πάλι βασικός για 88 λεπτά. Σύνοψη: 147 αγωνιστικά λεπτά και ταξίδι μετ’ επιστροφής συνολικής διάρκειας 42 ωρών και 50 λεπτών (μέσος όρος διάρκειας πτήσεων Αθήνα - Μοντεβιδέο 21 ώρες, 25 λεπτά). Ο Πελίστρι θα είναι ο τελευταίος που θα επιστρέψει, την Πέμπτη (12/9).

Φώτης Ιωαννίδης: Βασικός στους αγώνες της Εθνικής ομάδας, με Φινλανδία εντός (3-0) και Ιρλανδία εκτός (0-2). MVP σε αμφότερα, με συνολική συγκομιδή 3 γκολ. Βασικός για 77 λεπτά στο Φάληρο, βασικός για 88 λεπτά στο Δουβλίνο. Σύνοψη: 164 αγωνιστικά λεπτά. Αναπόσπαστο κομμάτι του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας, ο 24χρονος στράικερ.

Tάσος Μπακασέτας: Αναγεννημένος με την Ελλάδα, έδωσε 3 ασίστ με Φινλανδία και Ιρλανδία. Έπαιξε βασικός και στα δύο, «γράφοντας» 77 και 90 λεπτά αντίστοιχα. Έχοντας ενεργό ρόλο στις επιτυχίες της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πλούσια στατιστική. Σύνοψη: 166 αγωνιστικά λεπτά.

Οδηγός η Εθνική Ελλάδας για την αξιοποίηση του Μπακασέτα
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

17:44 - 11.09.2024

Οδηγός η Εθνική Ελλάδας για την αξιοποίηση του Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας έκανε εξαιρετική δυάδα αγώνων στο Nations League με την Ελλάδα, δείχνοντας πώς πρέπει να αξιοποιείται σωστά και στον Παναθηναϊκό. Το Sportal.gr αναλύει την ατομική στατιστική του αρχηγού της Εθνικής.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Με τη Φινλανδία στο Φάληρο μπήκε στο 77’ αντί του Ιωαννίδη, όπως και απέναντι στην Ιρλανδία όπου μπήκε στο 88’ αντί του συμπαίκτη του στο Τριφύλλι. Σύνοψη: 15 αγωνιστικά λεπτά.

Αζεντίν Ουναΐ: Ανακοινώθηκε στις 4/9 από τον Παναθηναϊκό. Ήρθε στην Αθήνα από το Μαρόκο για τα διαδικαστικά και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στο Τριφύλλι. Επέστρεψε στην πατρίδα του για τα παιχνίδια του αφρικανικού Nations League. Στο 4-1 εντός επί της Γκαμπόν μπήκε στο 75’ και έδωσε την ασίστ στον Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού στο 4ο γκολ. Στην επικράτηση, με 1-0 εκτός, κόντρα στο Λεσότο αγωνίστηκε βασικός για 70 λεπτά. Σύνοψη: 85 αγωνιστικά λεπτά. Ακόμα δεν έχει προπονηθεί με τους Πράσινους, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Πέμπτη (12/9). Ιδανικά για τον Αλόνσο θα προοριζόταν για βασικός. Με τα τώρα δεδομένα μοιάζει δύσκολο.

Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι: Δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο ματς της Πολωνίας για το Nations League, μένοντας στον πάγκο. Ο εκλέκτορας Μίχαλ Πρόμπιερζ προτίμησε στη νίκη 3-2 επί της Σκωτίας εκτός τον Μάρτσιν Μπούλκα και στην ήττα 1-0 από την Κροατία, πάλι εκτός, τον Λούκας Σκορούπσκι. Σύνοψη: 0 αγωνιστικά λεπτά για τον βασικό γκολκίπερ των Πράσινων.

Άνταμ Τσέριν: Έπαιξε βασικός, για 90 λεπτά, στο 1-1 με την Αυστρία εντός για το Nations League. Όπως και στο 3-0, πάλι εντός, της Σλοβενίας επί του Καζακστάν. Ήταν, μάλιστα, εκ των διακριθέντων και στους δύο αγώνες, παρά το γεγονός ότι, τώρα, στην αρχή της σεζόν στον Παναθηναϊκό είναι ασταθής. Σύνοψη: 180 αγωνιστικά λεπτά.

Αντράζ Σπόραρ: Στα ίδια ματς, με τη Σλοβενία, άρχισε με τους Αυστριακούς και έμεινε στο γήπεδο για 63 λεπτά. Στο δεύτερο έμεινε στον πάγκο, δίχως να αγωνιστεί. Λογικό να είναι επηρεασμένος από την περίεργη εκκίνηση της σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Που από τρίτος, στην ιεραρχία, φορ βρέθηκε να «ξελασπώνει» το Τριφύλλι με τον Λεβαδειακό. Και από υπό μεταγραφή να παραμένει, μπαίνοντας και στην ευρωπαϊκή λίστα. Σύνοψη: 63 αγωνιστικά λεπτά.

Οι Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Τσέριν, Πελίστρι αποτελούν βασικά στελέχη στο rotation του Ντιέγκο Αλόνσο. Και ο Μαροκινός Ουναΐ, εν δυνάμει... Άπαντες τράβηξαν βαρύ κουπί, με αγωνιστικά λεπτά και ταξίδια, σε αυτή τη διακοπή με τις Εθνικές τους. Και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε να είναι όσο πιο φρέσκιοι γίνεται στην Τούμπα.